ΑΕΚ: Το… τρένο της Ευρώπης περνάει από τον Κριχόβιακ

ΑΕΚ: Το… τρένο της Ευρώπης περνάει από τον Κριχόβιακ

Η αρχοντική παρουσία του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στο Φάληρο υπενθύμισε στην ΑΕΚ το λάθος του Γενάρη. Με τον Πολωνό μπροστάρη, η Ένωση θα προσπαθήσει να μη βάλει... μπουρλότο στην επόμενη σεζόν.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να φύγει με το κεφάλι ψηλά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Άλλωστε, το γεγονός πως ο Άρης κόλλησε στο μηδέν με τον ΠΑΣ, διατηρεί τον δικέφαλο σε θέση οδηγού για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έχει στα… πόδια της και μια χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα, υποδεχόμενη την Κυριακή (10/4) στο ΟΑΚΑ το σύνολο του Χερμάν Μπούργος.

Η ΑΕΚ παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με προηγούμενα ματς, με τους Ντάμιαν Σιμάνσκι και Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ να κάνουν όλη τη δουλειά για τον δικέφαλο στο Φάληρο. Μετά από πολύ καιρό, η Ένωση πήρε πολύτιμες βοήθειες από τον άξονα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο και το βαθμό της ισοπαλίας. Οι δυο Πολωνοί… όργωσαν τον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έδειξαν το πόσο καλά «κουμπώνουν» στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο ένας έκοβε, ο άλλος έραβε

Σε πολλές αναμετρήσεις, ο άξονας αποτελούσε και την αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ. Βασικά, για να είμαστε δίκαιοι, σε πολλά ματς κονταροχτυπιούνταν με την… τρύπα στο κέντρο της άμυνας. Κάτι που αποδείχθηκε και στο ντέρμπι. Μια ματιά στο γκολ των «ερυθρολεύκων» αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τα πόσα λάθη έγιναν στην αμυντική διάταξη της ομάδας.

Αλλά ας περάσουμε στο πολωνικό δίδυμο του κέντρου. Ντάμιαν Σιμάνσκι και Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ τα πήγαν περίφημα κόντρα στην πιο ποιοτική μεσαία γραμμή του ελληνικού πρωταθλήματος. Με την αρχοντική τους παρουσία, έδωσαν σε πολλές περιπτώσεις την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ελέγξει τον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο Κριχόβιακ απέδειξε πως σωστά έγινε η κίνηση απόκτησης από τη μεριά της Ένωσης. Η ποιότητα του πρώην άσου της Σεβίλλης και της Παρί Σεν Ζερμέν ξεχειλίζει και ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 32χρονος χαφ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ΑΕΚ. Σε έναν τομέα που «πονάει» χρόνια η ομάδα. Ήρεμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ο Κριχόβιακ έβγαζε συνεχώς σε φάση επίθεσης τον δικέφαλο.

Ο Πολωνός μοίραζε σωστά την μπάλα και σε πολλές περιπτώσεις βρήκε την τρύπα και τους κενούς χώρους για τις «κιτρινόμαυρες» αντεπιθέσεις. Ο Κριχόβιακ ήταν πρώτος σε επιτυχημένες πάσες συνολικά (43), πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό (27), αλλά και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (15), ενώ ήταν ήταν δεύτερος σε ενέργειες με την μπάλα στον αγώνα (67).

Ξεχωριστή σημασία αποκτούν και οι αποθεωτικές δηλώσεις του Ντάμιαν Σιμάνσκι για τον συμπατριώτη του:

«Πρώτη φορά συνεργαζόμαστε στην ΑΕΚ. Για μένα είναι κάτι πολύ καλό. Είναι πολύ καλός παίκτης. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, βοηθάμε ο ένας τον άλλον μέσα στο παιχνίδι. Νιώθω ωραία μαζί του».

Με τον Κριχόβιακ στο πλευρό του, ο 26χρονος παίκτης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι δυο Πολωνοί εδειξαν να ταιριάζουν… ταμάμ στο χώρο του κέντρου, με τα χαρακτηριστικά τους να αλληλοσυμπληρώνονται. Ουσιαστικά, ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Ο Σιμάνσκι είχε αναλάβει τα τρεξίματα και την ένταση και ο Κριχόβιακ το ρόλο του πασαδόρου. Γνωρίζονται καλά από την εθνική ομάδα με την επικοινωνία τους να γίνεται ξεκάθαρη στο Φάληρο.

Ο Σιμάνσκι ήταν άλλος… άνθρωπος κόντρα στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας και το γκολ της ισοφάρισης για την ΑΕΚ. Το δεύτερό του μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία του Κριχόβιακ του έδωσε… φτερά, με τον 32χρονο να κατευθύνει ολόκληρη την ομάδα με τις κινήσεις του.

Σιμάνσκι: «Νιώθω ωραία με τον Κριχόβιακ» | to10.gr

Φτάσαμε αρχές Απρίλη για να λάβουμε θετικά μηνύματα από τον «κιτρινόμαυρο» άξονα. Τα εγκληματικά λάθη της ΑΕΚ είναι πολλά. Πρόχειρο παράδειγμα η περίπτωση-φιάσκο με τον Αλεξάντερ Φράνσον. Τέλη Γενάρη κατέφθασε στη χώρα μας και ακόμα να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή. Με την απόκτηση του Κριχόβιακ η Ένωση διόρθωσε καθυστερημένα το σφάλμα της και ευελπιστεί με αυτόν τον τρόπο να μη χάσει το… τρένο της Ευρώπης. Κρίσιμη η μάχη της Κυριακής και ο δικέφαλος ποντάρει πολλά στον Πολωνό χαφ και τις ικανότητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ