Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα: Ούτε προπονητής από το πάνω ράφι, ούτε Κριχόβιακ αν…

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα: Ούτε προπονητής από το πάνω ράφι, ούτε Κριχόβιακ αν…

Στην ΑΕΚ γίνεται «παρέλαση» ονομάτων τις τελευταίες μέρες τόσο για προπονητή όσο και για παίκτες, όμως αν δεν βγει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν θα μείνει.. στα λόγια.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική των play off, σκοράροντας μετά από τρία χρόνια στο φαληρικό γήπεδο, ανέβηκε στους 48 βαθμούς και είναι οριακά στην τρίτη θέση.

Η Ένωση είδε τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και να βάζει «φωτιά» στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ η ισοπαλία του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε -προς το παρόν- τους κιτρινόμαυρους πάνω και από τους δυο.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η ΑΕΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την έξοδο της στην Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου (παίζει με τη Λαμία) και… βλέπει τελικό.

Για να είναι σίγουρη η Ένωση πρέπει να τερματίσει τρίτη, όμως η εικόνα της δεν πείθει ότι μπορεί να αφήσει πίσω της είτε τους πράσινους είτε τους Θεσσαλονικείς. Και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βγει ούτε στα προκριματικά του Europa Conference League, θα υποστεί πολύ ισχυρό πλήγμα. Και οικονομικό αλλά και αγωνιστικό. Αν λοιπόν η ΑΕΚ «μείνει Ελλάδα» τότε θα υπάρξουν μεγάλες συνέπειες στα ταμεία της ομάδας. Και θα πάνε στράφι όλα όσα ακούγονται και γράφονται εδώ και εβδομάδες.

Η ΑΕΚ λοιπόν μετά την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν. Ενόψει της χρονιάς που αναμένεται να μπει στο νέο της γήπεδο. Και σύμφωνα με όσα γράφονται πάει για τεχνικό από το πάνω ράφι. Εκτός από προπονητή όμως πάει και για ένα σωρό παιχταράδες, με σκοπό να ανέβει επίπεδο η ομάδα και να είναι ανταγωνιστική επιτέλους, την ίδια ώρα που σκοπεύει να πείσει και τον Κριχόβιακ να μείνει και μετά το καλοκαίρι. Και όλα αυτά χωρίς να έχει εξασφαλισμένη την έξοδο της στην Ευρώπη.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά. Από τον Ρούντι Γκαρσία και τον Ρεμπρόφ μέχρι και τον Μαρσέλο Μπιέλσα, όμως τα δεδομένα είναι πιο απλά. Αν η ΑΕΚ δεν πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο όχι δεν θα κάνει καμία από τις κινήσεις που ακούγονται, αλλά θα έχει και περικοπές. Αποκλείεται να έχει το ίδιο μπάτζετ που είχε τη φετινή σεζόν, αφού θα έχει χασούρα μίνιμουμ 5 εκατ. ευρώ. Και μοιάζει αμφίβολο ότι θα κάνει πράξη τόσο μεγάλες κινήσεις…

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι να βγει στην Ευρώπη η ΑΕΚ, ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από τη Βελέζ το περασμένο καλοκαίρι, ανάγκασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κάνει ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα χαμένα έσοδα. Αν μείνει εκτός λοιπόν η Ένωση θα πρέπει πάλι να βάλει πλάτη, ενώ ταυτόχρονα το μπάτζετ θα πρέπει να πέσει αρκετά για να… αντέξει την οικονομική επιβάρυνση.

Η ΑΕΚ μπορεί λοιπόν στα λόγια να πηγαίνει για «μπαμ» στην άκρη του πάγκου της, ενώ μπορεί να θέλει να πάρει 2-3 παίκτες από το πάνω ράφι ενόψει της νέας σεζόν και ιδανικά να κρατήσει και τον Κριχόβιακ, η ποιότητα του οποίου είναι δεδομένη. Το θέμα όμως είναι μπορεί αν δεν βγει στην Ευρώπη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ