Η καταστροφή της ΑΕΚ

Η καταστροφή της ΑΕΚ

Η νέα ήττα από τον Άρη έχει φέρει την ΑΕΚ σε δυσχερή θέση. Ενδεχόμενη απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πολύ πιθανό να βάλει... ταφόπλακα και στη νέα σεζόν.

Το ίδιο έργο, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές εκτυλίχθηκε την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με την άμυνα να… μπάζει από παντού, η ΑΕΚ βρήκε έναν νέο τρόπο να ηττηθεί, κάνοντας «δώρο» και τα δύο γκολ στον Άρη. Λίγες μέρες πριν τα 98α γενέθλια του συλλόγου και η Ένωση «κέρασε» πίκρα τους οπαδούς της. Πάνω από 15.000 βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να δουν την ΑΕΚ να ηττάται για 10η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα. Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο και η ολοκληρωτική καταστροφή βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Τελευταία φορά που «χαμογέλασαν» οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στις 6 Μαρτίου. Με την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ έριχνε αυλαία στη regular season του πρωταθλήματος. Εκτοτε και με τέσσερις αγωνιστικές να έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα playoffs, η Ένωση μετράει το απόλυτο μηδέν στις νίκες. Δυο ισοπαλίες σε Λεωφόρο και Φάληρο και δυο ήττες στο ΟΑΚΑ από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο δικέφαλος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο πλέον, έχοντας κατρακυλήσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν είναι στα χέρια της ΑΕΚ και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο.

Πιο χαμηλά δεν πάει για την ΑΕΚ: Έσπασε ρεκόρ από τη χρονιά του υποβιβασμού | to10.gr

Εγκαίνια με την ομάδα εντός συνόρων;

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η «Αγιά Σοφιά» δεν είναι πλέον ένα όνειρο ή μια εξαγγελία, αλλά μια πραγματικότητα που έχει πάρει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια όλων. 18 χρόνια υπομονής και επιμονής φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους και απομένουν μονάχα κάποιες… πινελιές για την ολοκλήρωσή του νέου γηπέδου στα ιερά χώματα.

Είναι δεδομένο, πως οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν στο πρώτο ματς της ΑΕΚ, θα είναι μοναδικές και πρωτόγνωρες. Είναι πολλά τα χρόνια του ξεριζωμού, με τον κόσμο να αδημονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του ομάδα στην παραδοσιακή της έδρα.

Προφανώς, η «Αγιά Σοφιά» θα επισκιάσει τα πάντα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αλλά πόσο κακό θα είναι για την Ένωση να κάνει εγκαίνια εντός συνόρων; Θα είναι τεράστιο το πλήγμα για την ΑΕΚ. Για το πρεστίζ και την εικόνα της. Το νέο γήπεδο θα προσδώσει μια διαφορετική δυναμική στην ομάδα και μια ενδεχόμενη απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μόνο αρνητισμό θα επιφέρει.

ΑΕΚ: Έτοιμο το πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί την «Αγια Σοφιά» (pic) | to10.gr

Ελλιπή έσοδα 

Προφανώς η παταγώδης αποτυχία εξόδου στο Conference League, θα «πονέσει» και τα κιτρινόμαυρα ταμεία. Τρανό παράδειγμα το φετινό κάζο με την Βελέζ. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τους Βόσνιους και δεν πήρε… ευρώ. Σε μια διοργάνωση όπου είχε προοπτικές να προχωρήσει, κατάφερε να αποκλειστεί από το κατακαλόκαιρο. Και για να καλυφθεί η μεγάλη ζημιά, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τους μετόχους της ΠΑΕ, ύψους πέντε εκατ. ευρώ.

Φυσικά, το ζήτημα θα ακουμπήσει και το μπάτζετ της ομάδας, ενώ ερωτήματα εγείρονται και για τους παίκτες που θα προσεγγιστούν. Είναι δεδομένο πως παίκτες τύπου Κριχόβιακ θα αναζητήσουν σε άλλες πολιτείες την τύχη τους. Πολλοί θα είναι αυτοί που δε θα θέλουν ούτε να ακούσουν για ελληνικό πρωτάθλημα και απουσία ευρωπαϊκής περιπέτειας.

Ούτε ο Κριχόβιακ μπορεί να την σώσει…. | to10.gr

Ποιος προπονητής θα αναλάβει

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ψάχνει το «αφεντικό» που θα πάρει τα… κλειδιά της ομάδας. Πολλά τα ονόματα που έχουν εμφανιστεί στο κιτρινόμαυρο προσκήνιο. Από τον (απλησίαστο) Ρούντι Γκαρσία μέχρι και τον Αντρέα Πίρλο. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι ένα. Ποιος έμπειρος και πετυχημένος προπονητής θα θελήσει να αναλάβει σύλλογο που βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Και για να το θέσουμε πιο σωστά. Ποιος θα αναλάβει μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια τα κάνει όλα λάθος. Αποτυχία και ΑΕΚ βαδίζουν χέρι-χέρι, με την Ένωση να είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οπότε, άπαντες αντιλαμβάνονται πως η λίστα με τους προπονητές δε θα είναι και πολύ… μακρά. Μεγάλο το θέμα που δημιουργείται στον δικέφαλο, με την Ευρώπη να προκαλεί πολλαπλούς… πονοκεφάλους. Ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε (όπως είναι λογικό) την περιπέτεια του Μουντιάλ με την εθνική Πορτογαλίας, ο Ρούντι Γκαρσία «παίζει μπάλα» σε άλλα επίπεδα και η ΑΕΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο.

ΑΕΚ: Διαψεύδει για Γκαρσία | to10.gr

Η ΑΕΚ εμφανίζει συνεχώς αυτοκτονικές τάσεις και βρίσκεται μια… ανάσα από το μεγαλύτερο «έγκλημα». Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για να αποφευχθεί το μοιραίο. Μένει να φανεί αν η Ένωση βγάλει (και πάλι) μόνη της τα… μάτια της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ