Σέζαρ, Σλίσκοβιτς και Γκρέταρσον εύχονται χρόνια πολλά στην ΑΕΚ μέσω του «10»

Σέζαρ, Σλίσκοβιτς και Γκρέταρσον εύχονται χρόνια πολλά στην ΑΕΚ μέσω του «10»

Γενέθλια για την ΑΕΚ, με τους Ζούλιο Σέζαρ, Ζόραν Σλίσκοβιτς και Άρναρ Γκρέταρσον να μιλούν αποκλειστικά στο «10». Οι ευχές για τα 98 χρόνια ζωής της Ένωσης και οι ξεχωριστές αναφορές στην «Αγιά Σοφιά».

Τρία γράμματα, 98 χρόνια ζωής. Η ομάδα που επιβίωσε του ξεριζωμού, η ομάδα που έπεσε, αλλά… σηκώθηκε και στάθηκε ξανά στα πόδια της έχει σήμερα γενέθλια. Η ΑΕΚ γιορτάζει και στην «κιτρινόμαυρη» τούρτα προστίθεται ακόμη ένα κεράκι. Ίσως και το πιο ιστορικό. Με το βλέμμα στραμμένο πάντα στη μεγάλη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που θα εκτυλιχθούν μοναδικές και πρωτόγνωρες στιγμές.

Η ομάδα που όπου σταθεί και όπου βρεθεί «λέει» την ιστορία της, κλείνει 98 χρόνια ζωής και τρεις παλαίμαχοι άσοι της μιλούν αποκλειστικά στο «10», κάνοντας flashback στις «κιτρινόμαυρες» αναμνήσεις τους.

Ζούλιο Σέζαρ, Ζόραν Σλίσκοβιτς και Άρναρ Γκρέταρσον ξεχωρίζουν στο «10» τις καλύτερες στιγμές με τη φανέλα της ΑΕΚ και στέλνουν τις ευχές τους για τα 98α γενέθλια του συλλόγου.

ΑΕΚ: Κυρία ετών 98 – Τα τελευταία γενέθλια μακριά από το σπίτι της | to10.gr

Ζούλιο Σέζαρ: «Να παίξω στην Αγιά Σοφιά»

Ενας παίκτης που λατρεύτηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Με 24 γκολ και 24 ασίστ σε 123 συμμετοχές, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε ορισμένες μεγάλες κιτρινόμαυρες επιτυχίες. Ο Ζούλιο Σέζαρ θα έχει για πάντα στην καρδιά του τον δικέφαλο, ενώ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το θρυλικό γκολ με τη Μίλαν στους ομίλους του Champions League.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος ρίχνει στο… τραπέζι και μια πρωτότυπη ιδέα για τα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς».

«Από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου η θητεία μου στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Εχω πολλές αξέχαστες στιγμές, όπως για παράδειγμα το πρώτο μου ματς με τη φανέλα της ομάδας. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω μια ανάμνηση, τότε θα ήταν το γκολ κόντρα στη Μίλαν. Ήταν μυθικό!

Την ΑΕΚ την αγαπώ και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όχι μόνο θέλω να την δω από κοντά, αλλά θέλω να παίξω για την ομάδα και στο καινούριο γήπεδο! Μπορείς να φανταστείς θρυλικές ομάδες της ΑΕΚ να παίζουν στα εγκαίνια;

Παρακολουθώ στενά την ομάδα. Εύχομαι στην ΑΕΚ να κατακτήσει πολλούς τίτλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς της ομάδας. Ήταν καταπληκτικοί από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια. Ακόμα λαμβάνω μηνύματα και με κάνουν πολύ χαρούμενο που με θυμούνται και με αγαπάνε». 

Ζόραν Σλίσκοβιτς: «Σπίτι μας η Αγιά Σοφιά, μόνο ΑΕΚ»

Μέλος της μεγάλης ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ήταν ένας από τους πιο καταλυτικούς παίκτες της ΑΕΚ. Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς ξεχωρίζει τα γκολ με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, ενώ υπόσχεται πως θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Αγιά Σοφιά.

«Η καλύτερη στιγμή μου με την ΑΕΚ ήταν τα δύο πρωταθλήματα που πήραμε. Και τα δύο δικά μου πολύ σημαντικά γκολ που είχα πετύχει με τον Ολυμπιακό και στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ. 

Παρακολουθώ ακόμα την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα με το νέο γήπεδο. Η ΑΕΚ θα τα πάει καλύτερα στη Φιλαδέλφεια. Οπωσδήποτε θα έρθω στην Ελλάδα να δω την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Φυσικά και θα έρθω, αυτό το γήπεδο είναι το σπίτι μας! Μόνο ΑΕΚ»!

Δείτε πως είναι σήμερα ο Ζόραν Σλίσκοβιτς [pic]

Αρναρ Γκρέταρσον: «Θα κάνει τη διαφορά με το νέο γήπεδο»

Κατέγραψε 84 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ υπηρέτησε το σύλλογο και από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Άρναρ Γκρέταρσον δεν ξεχνάει τα όσα έζησε στην ΑΕΚ, ενώ εμφανίζεται σίγουρος πως η ομάδα θα επανέλθει σύντομα στο δρόμο των επιτυχιών.

«Είχα πολλές καλές αναμνήσεις στην ΑΕΚ και πάντα θα μου λείπει να παίζω μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα γιατί η ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους ήταν και είναι καταπληκτική.

Ένιωθα πολύ καλά όταν ήμουν στην ΑΕΚ, θα ήθελα να κατακτήσω το πρωτάθλημα το 1997-1998 αλλά είχαμε πολλούς τραυματισμούς στα μέσα της χρονιάς που μας δυσκόλεψαν. Είχα καλή επαφή με τους περισσότερους παίκτες, αλλά περισσότερο είχα με τους Ντάνιελ Μπατίστα, Κέλβιν Σέμπουε, Γιώργο Πάσιο και Μαρσέλο Βεριντιάνο. Αργότερα συνεργάστηκα στενά με τον Σαβέφσκι για κάποιο διάστημα.

Πάντα προσπαθούσα να παρακολουθώ στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά την ΑΕΚ από τότε που έφυγα.

Το νέο γήπεδο θα κάνει τη διαφορά για ολόκληρο τον σύλλογο. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα ανεβάσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο για να ανταγωνίζεται τίτλους κάθε χρόνο.

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να επισκεφθώ τη χώρα για ματς της ΑΕΚ. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους ΑΕΚτζήδες χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι έρχονται φωτεινές στιγμές για την αγαπημένη μας ομάδα».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ