Μπατίστα στο «10»: «Η ΑΕΚ είναι… θρησκεία – Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα»

Μπατίστα στο «10»: «Η ΑΕΚ είναι… θρησκεία – Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα»

Η ΑΕΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής, με τον Ντάνιελ Μπατίστα να μιλάει αποκλειστικά στο «10». Τι λέει για την πορεία του στην Ένωση, την εφετινή σεζόν, αλλά και την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

13 Απρίλιου του 1924. Η μέρα που ξεκίνησαν όλα. Η μέρα που γεννήθηκε η… ιδέα της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» σβήνουν κεράκια, συμπληρώνοντας 98 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Άκρως σημαδιακά τα 98α γενέθλια της ομάδας, καθώς θα συνδυαστούν με τη μεγάλη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενας παίκτης που αγαπήθηκε και αγάπησε όσο λίγοι την ΑΕΚ είναι ο Ντάνιελ Μπατίστα. Ιδιαίτερες συστάσεις φυσικά δε χρειάζονται, με τον παλαίμαχο φορ να γράφει τη δική του ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Φόβος και τρόμος για τους αντίπαλους αμυντικούς, κατέγραψε 193 συμμετοχές στην Ένωση, βρίσκοντας 76 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (1989-1992, 1995-1999). Μέλος της τρομερής ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που σάρωσε τα πάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μπατίστα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα με τον δικέφαλο.

Ο 57χρονος γνωρίζει καλά τι… σημαίνει ΑΕΚ και μίλησε αποκλειστικά στο «10» για τα 98α γενέθλια του συλλόγου. Ο Μπατίστα θυμήθηκε τις στιγμές που βίωσε στον δικέφαλο, υπογραμμίζοντας πως η Ένωση αποτελεί κομμάτι της ζωής του. Παράλληλα, τόνισε πως με την κιτρινόμαυρη φανέλα πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια.

Σέρρες: Ντανιέλ Μπατίστα «Μόνο με σκληρή δουλειά θα γίνει ο Φουρτάδο… Μπατίστα». - ertnews.gr

«Στην ΑΕΚ πέρασα τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Επαιξα πιο πολλά χρόνια και αναδείχθηκα ποδοσφαιρικά στην ομάδα. Κέρδισα πολλά. Δόξα και αξιοπρέπεια. Με αγαπούσε ο κόσμος και ήταν εκπληκτικό το κλίμα στην ομάδα. Ταίριαξα και έπαιξα την καλύτερη μπάλα στην ΑΕΚ.

Είναι μια ιστορική ομάδα. Η ΑΕΚ είναι… θρησκεία στην Ελλάδα. Είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε από πρόσφυγες και έχει μια όμορφη ιστορία. Για αυτό και είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ενα τεράστιο σύμβολο της χώρας, που υποστηρίζει πολύς κόσμος εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι κομμάτι της ζωής μου η ΑΕΚ. Η ομάδα που ανδρώθηκα ως ποδοσφαιριστής. Λάτρεψα την ΑΕΚ και είναι μια αγάπη αξέχαστη. Θα μένει για πάντα στη μνήμη μου και θα είμαι για πάντα στην ιστορία της. Η αναγνώριση που απολαμβάνω στην Ελλάδα οφείλεται στην ΑΕΚ».

Μπατίστα: «Η ΑΕΚ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό»

Η ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια πλησιάζει, με τον Ντάνιελ Μπατίστα να εμφανίζεται σίγουρος για τη… δυναμική που θα αποκτήσει η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

«Εύχομαι πάντα να έχει καλή πορεία η ομάδα και σύντομα να βρεθεί στην έδρα που της αρμόζει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενα από τα πιο όμορφα γήπεδα στην Ευρώπη θα έχει. Θα εκφράζει την ιστορία της η Αγιά Σοφιά. Η ΑΕΚ θα είναι… διαφορετική στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα έχει πάντα στο πλευρό της τον 12ο παίκτη της. Θα είναι ένα γήπεδο που θα θέλουν να βρεθούν οι πάντες.

Οι ΑΕΚτζήδες θα είναι πολύ χαρούμενοι που θα έχουν ξανά τη δική τους έδρα και η ομάδα θα είναι αρκετά δυνατή όταν μπει σπίτι της. Βέβαια, θα πρέπει να οργανωθεί και να φτιάξει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο».

Η εφετινή σεζόν εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο για την ΑΕΚ, με τον Μπατίστα να απευθύνει… έκκληση για σαρωτικές αλλαγές στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

«Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες όταν κάνουν κακό προγραμματισμό. Εχουν κάνει λάθη και νομίζω ότι τα αναγνωρίζουν στη διοίκηση. Πρέπει να εντοπίζεις έγκαιρα τα λάθη και να μην τα ξανακάνεις. Με υπομονή και τους κατάλληλους παίκτες-προπονητές, να βρεθεί η ΑΕΚ και πάλι εκεί που της αρμόζει. Είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να αλλάξει η ΑΕΚ. Θα πρέπει να βρει έναν δυναμικό προπονητή. Παίκτες με προσωπικότητα για να μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Εχει πολλούς καλούς παίκτες η ΑΕΚ. Εχει τον Λιβάι, τον Τσούμπερ, τον Αραούχο, τον Μάνταλο. Είναι οι καλύτεροι και αυτοί που καλούνται να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Από εδώ και πέρα είναι θέμα δουλειάς και προπονητή».

Πιο χαμηλά δεν πάει για την ΑΕΚ: Έσπασε ρεκόρ από τη χρονιά του υποβιβασμού | to10.gr

Τέλος, ο Ντάνιελ Μπατίστα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της Ένωσης.

 «Να συνεχίσουν να αγαπούν την ΑΕΚ στις πίκρες και τις χαρές. Να έχουν υπομονή μέχρι να βρει η ΑΕΚ το δρόμο της. Πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Η ΑΕΚ χρειάζεται αυτή την περίοδο τους φιλάθλους της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ