Αποκάλυψη: Επαφή της ΑΕΚ για Ζούκι (vids)

Αποκάλυψη: Επαφή της ΑΕΚ για Ζούκι (vids)

Ποιος είναι ο 30χρονος μέσος, Φερνάντο Ζούκι, που ενδιαφέρει την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, αλλά ταυτόχρονα οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου «τρέχουν» και άλλες υποθέσεις, προκειμένου η Ενωση να βρει παίκτες, που θα στελεχώσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν και θα την κάνουν ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «10», ένας από τους παίκτες που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ είναι ο Φερνάντο Ζούκι, ο οποίος πλέον έχει περάσει σε πρώτο πλάνο μετά το ναυάγιο της υπόθεσης του Κάρλος Μπεναβίδες. Πρόκειται για τον 30χρονο (27/11/1991) μέσο της Εστουδιάντες, ο οποίος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ζούκι παίζει κυρίως ως κεντρικός μέσος, αλλά μπορεί με την ίδια ευκολία να προσφέρει πολύτιμες λύσεις τόσο στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής όσο και αμυντικός χαφ, με τους Κιτρινόμαυρους μάλιστα να έχουν έρθει σε επαφή με την πλευρά του Αργεντινού. Ο Λατινοαμερικάνος φέτος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό 1 γκολ και 6 ασίστ σε 1.204 λεπτά συμμετοχής.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Γοδόι Κρουζ και το 2012 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία παρέμεινε για τεσσερισήμισι χρόνια, πραγματοποιώντας συνολικά 80 συμμετοχές, έχοντας 4 γκολ και 9 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στην Μπόκα Τζούνιορς έναντι 2.60 εκατ. ευρώ. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο Φερνάντο, αλλά και οι άνθρωποι της Μπόκα, με αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι να δοθεί στην Εστουδιάντες. Τον έναν χρόνο που παρέμεινε στην ομάδα του Μπουένος Άιρες αγωνίστηκε μόλις σε 17 παιχνίδια, έχοντας 1 ασίστ σε 775 λεπτά.

Στην Εστουδιάντες άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του, με τον Αργεντινό μέσο στην πρώτη του χρονιά στον σύλλογο της Λα Πλάτα να πραγματοποιεί 30 συμμετοχές (1 γκολ, 4 ασίστ). Τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κολόν για το δεύτερο μισό της σεζόν, στην οποία πραγματοποίησε συνολικά 37 συμμετοχές (4 γκολ και 2 ασίστ). Στην Κολόν έμεινε τελικά για 1.5 χρόνο (44 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Εστουδιάντες για να φύγει όμως ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά για την Τουρκία και την Μαλάτιασπορ. Η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα εμπειρία στην Ευρώπη για τον Φερνάντο, με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί 14 συμμετοχές στη γειτονική χώρα.

Το περασμένο καλοκαίρι γύρισε και πάλι στην Εστουδιάντες, με τον προπονητή της ομάδας της Λα Πλάτα να τον κρατάει στο ρόστερ του «ερυθρόλευκου» συλλόγου. Στο τέλος Ιουνίου οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους και ο 30χρονος θα μείνει ελεύθερος. Ο Αργεντινός θα ανοίξει τα φτερά του και θα ψάξει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ΑΕΚ να καλοβλέπει την περίπτωσή του και να έχει μάλιστα ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με την πλευρά του Φερνάντο Ζούκι.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ