Ολυμπιακός: Οι υποψηφιότητες για τον Χ-Factor του Απρίλη

Ολυμπιακός: Οι υποψηφιότητες για τον Χ-Factor του Απρίλη

Η αποστολή απόψε το φωνάζει. Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει ψάχνει για τον Ολυμπιακό που θα κλείσει τον Απρίλη. Κάτι, κάποιον, άλλο…

Διαβάζοντας τα ονόματα της αποστολής του Ολυμπιακού για το αυριανό ντέρμπι -πρώτο στη σειρά του Απρίλη- με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο οι περισσότεροι στάθηκαν στον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Γκάρι Ροντρίγκες. Λογικό: Από –ελαφρύ μυϊκό- τραυματισμό ο πρώτος, από επέμβαση ο δεύτερος. Το είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς πως θα τους έχει και τους δυο κανονικά στη διάθεση του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τώρα που προέκυψε η… λίστα δεν ήταν ενδιαφέρουσα επιλογή ένα διπλό-τσεκάρισμα.

Μεταξύ μας πάντως, αυτή η λίστα σε άλλα ονόματα κρύβει το ενδιαφέρον της. Και μαζί το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που όπως φαίνεται το τεχνικό τιμ επεξεργάζεται με προσοχή σε αυτές τις δύο εβδομάδες δίχως επίσημη αγωνιστική δράση. Στα ονόματα του Μπαντιουνγκού Φαντιγκά και του Μαμαντού Κανέ που επιλέχθηκαν ανάμεσα στους 23. O πρώτος σαν winger αντί του Ρόνι Λόπες και του Χένρι Ονιεκουρού. Ο δεύτερος σαν κλασικός αμυντικός χαφ, αφήνοντας εκτός τον Πιέρ Κούντε.

Η ομάδα Β΄

Απαραίτητη σημείωση: Μια εβδομάδα πριν στο φιλικό με τη Σαχτάρ, ο Λόπες, ο Ονιεκούρου, ο Κούντε αγωνίστηκαν κανονικά σαν αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φαντιγκά και ο Κανέ ήταν εκτός αποστολής. Για την ακρίβεια ήταν για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες στις υπηρεσίες του Αριέλ Ιμπαγάσα. Έπαιξαν ο καθένας από 169 (!) λεπτά στα ματς του Ολυμπιακού Β’  με την Ξάνθη (6/4) και τον Θεσπρωτό (9/4).

Μια εβδομάδα μετά ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι ο Μαρτίνς δεν τους έστειλε εκεί τους δύο γιατί δεν… χωρούσαν. Τους έστειλε για να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Όπως είχε κάνει με τον Ζοάο Καρβάλιο. Με τον Κώστα Φορτούνη. Είναι εμφανές πως ο Πορτογάλος δεν το έκανε στην τύχη. Όπως δεν χρησιμοποίησε στην τύχη το προηγούμενο Σάββατο και τον Παπ Αμπού Σισέ στο αριστερό άκρο της άμυνας απέναντι στη Σαχτάρ. Ειδικά αυτό το τελευταίο φάνηκε χαρακτηριστικά μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις του Ρέντη. Και πιθανότατα θα φανεί αύριο από την εντεκάδα της Λεωφόρου στο τετ α τετ με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος πλάι στον ασβέστη.

Πρώτη φορά

Ο Μαρτίνς που πλέον έχει για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν ολόκληρο το ρόστερ στη διάθεση του, κλήθηκε να διαχειριστεί μια ευχή και κατάρα. Ένα δεκαπενθήμερο δίχως επίσημη υποχρέωση. Με όλους τους ποδοσφαιριστές στον Ρέντη. Όχι με 13-14 διεθνείς να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Όχι με το ιατρικό δελτίο γεμάτο. Ένα  δεκαπενθήμερο που του έδωσε το δικαίωμα να ποντάρει σε ένα διαφορετικό ανακάτεμα της τράπουλας. Και κατ επέκταση να σχηματίσει ένα διαφορετικό rotation (όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της αποστολής).

Υπάρχουν τρία ματς, ένα με τον Παναθηναϊκό και οι δύο ημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ σε δέκα ημέρες. Τα δύο πρώτα σε Λεωφόρο και Τούμπα. Οι 23 που επιλέχθηκαν για αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι οι ίδιοι που θα μπουν την Μεγάλη Τετάρτη  στο αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη. Και αυτό το rotation ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ θα το έχουν ξαναβρεί μπροστά τους.

Αυτοί οι… άλλοι 

Μια ομάδα που ο Σισέ θα υπολογίζεται και σαν αριστερός μπακ. Μια ομάδα που ο Φορτούνης θα είναι σε θέση να εκφράσει πλέον το plan b ερχόμενος από τον πάγκο. Μια ομάδα που έχει τον Καρβάλιο αλλά και τον Φαντιγκά για το τρικ «μεσο-επιθετικός που θα ξεκινά από αριστερά». Που θα έχει στη διάθεση της και ένα κλασικό 6αρι, τον Κανέ, ως ρολίστα για «ειδικές καταστάσεις».  Τέσσερις-πέντε (νέοι) ρόλοι και πρόσωπα που αλλάζουν περισσότερο τον Ολυμπιακό από ότι φαίνεται με γυμνό μάτι. Όχι απαραίτητα εκείνον που θα ξεκινά, αλλά εκείνον που θα τελειώνει τα ματς.

Στο κυνήγι του X-factor λοιπόν ο 52χρονος τεχνικός; Ίσως. Σίγουρα πάντως σε μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση. Ψάχνοντας να αλλάξει κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ