Οι δέκα «σίγουροι» και το μοναδικό δίλημμα του Γιοβάνοβιτς

Οι δέκα «σίγουροι» και το μοναδικό δίλημμα του Γιοβάνοβιτς

Μαουρίσιο ή Βιγιαφάνιες; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται πως έχει ένα μονάχα δίλημμα όσον αφορά τον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας. Που αφορά τον τρίτο παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Ρούμπεν και Γκατσίνοβιτς που θεωρούνται σίγουροι.

Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αναμενόταν αν φέρει τον Αργεντινό στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο η πολύ καλή παρουσία που είχε ο Μαουρίσιο στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ (ήταν και πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, έχοντας το δοκάρι), αλλά και η καλή κατάσταση που έδειξε ο Βραζιλιάνος στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας, φέρνουν δίλημμα στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Για το αν θα επαναφέρει τον «Βίγια» ή θα διατηρήσει τον Μαουρίσιο στην αρχική ενδεκάδα, πηγαίνοντας τελικά μονάχα σε μία – αναγκαστική – αλλαγή σε σχέση με τα Γιάννενα. Αυτή του Σάντσες αντί του τιμωρημένου Χουάνκαρ.

Επί της ουσίας ο Γιοβάνοβιτς έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα του ντέρμπι. Με τον Μπρινιόλι να είναι στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Σάντσες από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ρούμπεν – Γκατσίνοβιτς στη μεσαία γραμμή και τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη στην επίθεση. Με Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες να διεκδικούν την τελευταία θέση.

Όσον αφορά τους δύο εξτρέμ, το γεγονός πως ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τον Σισέ αριστερό μπακ, δεν αναμένεται να αλλάξει και τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς. Δεν θα αλλάξει πλευρές, δηλαδή, στα εξτρέμ του τουλάχιστον από το ξεκίνημα, αφού ο Παλάσιος έχει δείξει πως στα δεξιά μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, έχοντας τη δυνατότητα να τρέχει κατά μέτωπο με την μπάλα στο… καλό του πόδι, αλλά και να σεντράρει χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει πόδι.

Η φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Αργεντινός, που είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τους τελευταίους μήνες, επί της ουσίας δεν… επιτρέπει στον Γιοβάνοβιτς να του αλλάξει πλευρά.

Το θετικό για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ότι πλην του Χουάνκαρ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες είναι διαθέσιμοι και οι τρεις επιθετικοί του: Ιωαννίδης, Μακέντα και Καρλίτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ