Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Άρης ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ

Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Άρης ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ

Ο Άρης νίκησε ξανά τον ΠΑΟΚ, με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντουκουρέ, και έγινε το αφεντικό για την τρίτη θέση καθώς ξέφυγε με +5 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Άρη ευχήθηκαν χθες στον προπονητή τους, Χερμάν Μπούργος για τα 53α γενέθλια του, όμως, του έκαναν το «δώρο» μια μέρα αργότερα, κερδίζοντας με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο προπονητής του Άρη, που αποβλήθηκε στο 37΄, είδε την ομάδα του, από την σουίτα του Θόδωρου Καρυπίδη στο Κλεάνθης Βικελίδης, να παίρνει μια σπουδαία και δίκαιη νίκη και να γίνεται φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ο Ντουκουρέ στο 17΄ πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης για την ομάδα του. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε με αλλαγές, μετά το παιχνίδι με την Μαρσείγ για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, χωρίς, όμως, να καταφέρει σε κανένα σημείο να βρει ρυθμο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Η μάχη της τακτικής

Έδειξε εμπιστοσύνη, σε γενικές γραμμές, στην ομάδα που κερδίσε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Χερμάν Μπούργος, με δύο διαφοροποίησεις στο βασικό σχήμα. Η μια αναγκαστική, με τον Ντουκουρέ να παίρνει τη θέση του τραυματία Σάσα στα χαφ, ενώ ο Μπράμπετς επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας. Διατήρησε τον Πάλμα ο Αργεντινός τεχνικός, σε σύστημα 4-4-2, το οποίο και μετατρεπόταν σε 4-2-3-1 όταν ο Άρης αμυνόταν. Με εφτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ρασβαν Λουτσέσκου. Με τις περισσότερες αλλαγές στην αμυντική γραμμή, με την παρουσία των Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι και Σίντκλεϊ. Στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή του Ολιβέιρα στην αποστολή, μετά από εφτά μήνες, περίπου και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Δυνατό ξεκίνημα

«Ορεξάτοι» ξεκίνησαν οι παίκτες των δυο ομάδων, σε μια προσπάθεια να πάρουν τον έλεγχο. Το παιχνίδι είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά και φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Στο 3΄ μετά από σέντρα του Πάλμα από δεξιά, ο Καμαρά δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Δυο λεπτά αργότερα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Ιτούρμπε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ. «Απάντηση» με τον Ζίφκοβιτς στο 7΄, όμως, μετά το πλασέ του η μπάλα κατέληξε άουτ. Μετά την συμπλήρωση των 10 λεπτών, ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να αναπτυχθεί κυρίως από δεξιά με τους Μανσίνι και Εμπακατά.

Άνοιξε λογαριασμό ο Ντουκουρέ

Ο Άρης κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, μετά από μια καταπληκτική προσπάθεια του Ιτούρμπε, πάσα στον Μανσίνι και τελικό αποδέκτη τον Εμπακατά, που σούταρε δυνατά και ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ο Ματίγια το εκτέλεσε στο 17΄ και ο Ντουκουρέ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πασχαλάκη. Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, έχοντας κλείσει τον ΠΑΟΚ στη μεγάλη περιοχή του. Στο 25΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με τον Πάλμα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά το πλάσε, του, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη και κατέληξε άουτ. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά, προσπαθώντας να εμποδίσουν την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Αποβολή για Μπούργος και Μπάτσι

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο 37΄, όταν και μετά από κάθετη πάσα του Μανσίνι στον Καμαρά, ο Μιχάι ανέτρεψε τον επιθετικό του Άρη, που έφευγε προς τη μεγάλη περιοχή. Οι άνθρωποι του Άρη ζήτησαν την αποβολή του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Ο βοηθός του Λουτσέσκου, Μπάτσι, τα έβαλε με τον Γκάνεα, ο Μπούργος έσπευσε να υπερασπιστεί τον παίκτη του. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο διαιτητής εκτός από τον Μπάτσι, απέβαλε άδικα και τον προπονητή του Άρη, που παρακολούθησε τη συνέχεια του αγώνα από τη σουίτα του Θόδωρου Καρυπίδη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τεράστιες ευκαιρίες για τον Άρη

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχασαν δυο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη και κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια, μετά από ωραία προσπάθεια του Καμαρά και εναλλαγή της μπάλας με τον Εμπακατά, ο τελευταίος την άφησε στον Μανσίνι, που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά σούταρε δυνατά, όμως ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια έσωσε την εστία του. Τελευταία φάση για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από προσπάθεια του Σβάμπ, ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Κίνηση με Αουγκούστο

Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Αουγκούστο να παίρνει τη θέση του Σβαμπ. Οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Αρχικά ο Άρης στο 48΄, με τον Μανσίνι να περνάει τη μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη, όμως, ο Μιχάι απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 52΄, όταν μετά από γέμισμα του Κούρτιτς, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, όμως, ο Καμαρά έβαλε την προβολή και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Άρης ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 58΄, με φάουλ του Ματίγια, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Το εκτέλεσε ο Μανσίνι, ενώ με νέα κεφαλιά ο Ντουκουρέ έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Μπούργος «απάντησε» στις κινήσεις του Λουτσέσκου -που πέρασε και τον Μπίσεσβαρ-, με την είσοδο των Εντιαγέ και Γκάμα, αντί των Ιτούρμπε (που ζήτησε αλλαγή) και Πάλμα.

Κοντά στο γκολ ο Γκάμα

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο 64΄ έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του Άρη. Οι παίκτες των γηπεδούχων «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Καμαρά να βρίσκει υπέροχα τον Γκάμα, που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε τον Πασχαλάκη, που απέκρουσε, όμως, εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αποβολή του Μιχάι

Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καμαρά έκανε μια εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και απέφυγε τον Μιχάι, που δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει. Ο διαιτητής Γκοντίνιο έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν και η δεύτερη και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Τέιλορ και Ίνγκαρσον, ενώ γύρισε το σύστημα σε 4-4-1, ενώ το 79΄ πέρασε στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα, μετά από 7 μήνες, περίπου. Αλλαγές έκανε και ο Μπούργος, με τους Μπεναλουάν και Γκαρσία να παίρνουν τη θέση των Μανσίνι και Καμαρά. Το σύστημα του Άρη άλλαξε σε 5-4-1, με τον Εντιαγέ στην κορυφή της επίθεσης. Στο 86΄ ο Ολιβέιρα σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα και κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με τον Άρη να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (85′ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78′ Γκαρσία), Ιτούρμπε (59′ Γκάμα), Πάλμα (59′ Εντιαγε), Καμαρά (78′ Μπεναλουάν)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (74′ Ίνγκανσον), Βαρέλα, Μιχάι, Σίνκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (46′ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Σοάρες (60′ Μπίσεβαρ), Μίτριτσα (74′ Τέιλορ), Άκπομπ (79′ Ολιβέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ