Ο Πογέτ και το ελληνικό «σοκ» των ντέρμπι

Ο Πογέτ και το ελληνικό «σοκ» των ντέρμπι

Αδιανόητο αυτό που συνέβη στα δυο ντέρμπι της Κυριακής, καθώς αγωνίστηκαν συνολικά μόλις 9 Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τον Πογέτ να... βλέπει μόνο τον Πασχαλάκη.

Η 5η αγωνιστική των playoff τη Superleague περιλάμβανε δυο μεγάλα ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Λίγο νωρίτερα στη συμπρωτεύουσα, ο Άρης επικράτησε με το ίδιο σκορ του ΠΑΟΚ και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων.

Στο Κλεάνθης Βικελίδης για το ντέρμπι της πόλης βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, με σκοπό να τσεκάρει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, όμως του βγήκε… ξινό το ταξίδι. Ο λόγος είναι πως στο Άρης-ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικός μόνο ένας Έλληνας, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του ματς δεν μπήκε άλλος γηγενής ποδοσφαιριστής.

Οι δυο εκ των ομάδων του Big 5 έπαιξαν με μόλις έναν Έλληνα μαζί, κάτι που είναι πρωτόγνωρο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως με τις αλλαγές οι Χερμάν Μπούργος και Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησαν 32 ποδοσφαιριστές!

Και αν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βγήκε ξινό στον Ουρουγουανό προπονητή, το ελληνικό «σοκ» συνεχίστηκε και στη Λεωφόρο, όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν με μόλις 4 Έλληνες παίκτες. Συγκεκριμένα, το τριφύλλι είχε στην ενδεκάδα του τους Γιαννή Κώτσιρα και Φώτη Ιωαννίδη, ενώ οι Πειραιώτες τους Γιώργο Μασούρα και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον Έλληνα στόπερ όμως να μην είναι στα πλάνα για τη «γαλανόλευκη.

Το θετικό συγκριτικά με το ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης (αν υπάρχει θετικό), είναι πως πέρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης από τον πάγκο άλλοι τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης για τους πράσινους, ενώ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Κώστας Φορτούνης.

Την ώρα λοιπόν που ο Γκουστάβο Πογέτ ψάχνεται ακόμη για τη σύνθεση και τις επιλογές της Εθνικής ομάδας, είδε σε δυο από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος να χρησιμοποιούνται μόλις 9 γηγενείς παίκτες, ενώ έπαιξαν συνολικά σε Λεωφόρο και Θεσσαλονίκη 64 ποδοσφαιριστές! Με λίγα λόγια το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιήθηκαν είναι στο 14% και στα δυο ματς, ενώ αν αναλογιστεί κανείς και πόσο αγωνίστηκαν, τα νούμερα είναι ακόμη πιο απογοητευτικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Χατζηγιοβάνη, που ενώ είναι στις κλήσεις της Εθνικής έπαιξε μόλις 4 λεπτά στις καθυστερήσεις, ενώ 90λεπτο κατέγραψαν μόνο ο Πασχαλάκης και οι Κώτσιρας και Σωκράτης από το ντέρμπι «αιωνίων».

Αναλυτικά ο χρόνος συμμετοχής των Ελλήνων στα δυο ντέρμπι

Άρης – ΠΑΟΚ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης 90 λεπτά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Γιάννης Κώτσιρας 90 λεπτά
Φώτης Ιωαννίδης 72 λεπτά
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος 18 λεπτά
Τάσος Χατζηγιοβάνης 4 λεπτά

Σωκράτης Παπασταθόπουλος 90 λεπτά
Γιώργος Μασούρας 59 λεπτά
Κώστας Φορτούνης 32 λεπτά
Ανδρέας Μπουχαλάκης 31 λεπτά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ