Καταλυτικός μετά από καιρό ο Τσούμπερ

Καταλυτικός μετά από καιρό ο Τσούμπερ

Το τρίποντο στα Γιάννενα έφερε και την υπογραφή του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός βγήκε μπροστά στον πρώτο... τελικό της ΑΕΚ για την Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα ο Στίβεν Τσούμπερ είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Η μια προβληματική εμφάνιση διαδεχόταν την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα αβεβαιότητας και αμφιβολίας γύρω από τις ικανότητες του Ελβετού μεσοεπιθετικού.

Λογικό και επόμενο η κάκιστη κατάσταση-εικόνα της ΑΕΚ να συμπαρασέρνει τον 30χρονο παίκτη. Ωστόσο, στα Γιάννενα είδαμε έναν Τσούμπερ από τα… παλιά. Ο 30χρονος είχε κέφια και θύμισε τον παίκτη που λάτρεψε ο κόσμος της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Ένωση λοιπόν δραπέτευσε με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες, έχοντας σε μεγάλο απόγευμα (και) τον Ελβετό μεσοεπιθετικό. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας του ΠΑΣ (2-3) και παραμένουν στο κόλπο για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Βγήκε μπροστά ο Τσούμπερ

Αρχοντικός και καθοριστικός ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ σε όλο το ματς, ανεβασμένος και πάντα επικίνδυνος ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά η ευχάριστη «έκπληξη» στον τελικό των Ιωαννίνων ακούει στο όνομα, Στίβεν Τσούμπερ.

«Εχει συμβεί αρκετές φορές να δεχόμαστε γκολ ή να χαλαρώνουμε όταν σκοράρουμε. Όταν κάνουμε 20-25 λεπτά καλής περιόδου γενικά χαλαρώνουμε. Μου αρέσει να σκοράρω. Μου αρέσει να δίνω ασίστ. Είναι από τη φύση μου ως ποδοσφαιριστής. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας εξτρέμ δεν είναι να κάθεται στα άκρα και να κάνει σέντρες, αλλά να βοηθάει και στο σκοράρισμα», δήλωσε ο Στίβεν Τσούμπερ μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στους Ζωσιμάδες.

Ο 30χρονος έχει αποδείξει την αξία του. Τρανό παράδειγμα το Euro με την Ελβετία. Εκεί που αναδείχθηκε και ο κορυφαίος «σερβιτόρος» της διοργάνωσης. Οπότε, φαντάζει ρητορικό το ερώτημα για το αν κάνει στην ΑΕΚ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά από καιρό, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του κόντρα στον ΠΑΣ. Δραστήριος και αποφασιστικός από τα πρώτα λεπτά, ο 30χρονος παίκτης ανέλαβε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, με το κιτρινόμαυρο παιχνίδι να περνάει κατά κύριο λόγο από τα πόδια του.

Ο Τσούμπερ άφησε στην άκρη την μετριότητα των τελευταίων αγώνων, δείχνοντας δείγματα της κλάσης του κόντρα στους Γιαννιώτες.

Ο Ελβετός άσος ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις τους αμυντικούς των γηπεδούχων και τα δυο πρώτα γκολ της ΑΕΚ φέρουν την υπογραφή του. Ωραίο γύρισμα στην περιοχή και εκτέλεση από τον Κριχόβιακ, ασίστ  στον Ρότα την κατάλληλη στιγμή για το 0-2 του δικεφάλου. Ο 30χρονος παίκτης συνέκλινε συνεχώς προς τον άξονα, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μεταξά.

«Στο δεύτερο γκολ ο Τσούμπερ, πριν από κάποιους μήνες αν βρίσκονταν σε αυτή τη θέση θα σούταρε. Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι του. Ετρεξε πολύ, πίεσε, μάρκαρε, ήταν ομαδικός», ανέφερε ο Ντέμης Νικολαϊδης, που απένειμε τα εύσημα στον Ελβετό για την εμφάνισή του στους Ζωσιμάδες.

Ο 30χρονος φώναξε παρών και συνέβαλλε τα μέγιστα στο κιτρινόμαυρο διπλό. Για πρώτη φορά μετά το εντός έδρας ματς με τον Αστέρα (6/3), σέρβιρε γκολ στους συμπαίκτες του, φτάνοντας τις 4 ασίστ την εφετινή σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κάπως έτσι, ξεπέρασε και την περσινή του επίδοση στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου σταμάτησε στις 3 ασίστ στα 20 ματς που αγωνίστηκε με την Αιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στη μάχη της Ευρώπης η ΑΕΚ χρειάζεται τον καλό Στίβεν Τσούμπερ. Στον πρώτο… τελικό ο Ελβετός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, στέλνοντας το μήνυμα. Μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ