Ομιλία – μήνυμα Μαρτίνς στο Ρέντη ενόψει ΠΑΟΚ, με ξεκάθαρες κουβέντες…

Ομιλία – μήνυμα Μαρτίνς στο Ρέντη ενόψει ΠΑΟΚ, με ξεκάθαρες κουβέντες…

Ο Μαρτίνς ζήτησε «πιο πεινασμένους» παίκτες, απαγόρευσε την «επανάπαυση» και απαίτησε νταμπλ «Είμαστε Ολυμπιακός, τώρα στόχος τα Κύπελλο».

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ενεργοποίησε τις «άμυνες ασφαλείας» που πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στους Ερυθρόλευκους. Η ομάδα έθεσε εαυτόν σε κατάσταση επιφυλακής. Και όποτε συμβαίνει αυτό, συνήθως η αντίδραση είναι έντονη, δυναμική. Και φέρνει νίκες και καλές εμφανίσεις. Και σε αυτό ποντάρει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Μαζί με την αλλαγή κάποιων δομικών ζητημάτων εντός ομάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχασαν τίποτε στη Λεωφόρο. Δεν… καταστράφηκαν. Αλλά ποτέ μια ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να θεωρείται «ως μη γενόμενη». Εάν συνέβαινε αυτό, θα υπήρχε πρόβλημα. Για έναν οργανισμό όπως ο Ολυμπιακός, που έχει μάθει να ζει και να πορεύεται με ακραίες πιέσεις, που έχει μάθει να χτίζει μετά κάθε αποτέλεσμα που τον ενοχλεί ή τον πονάει, που έχει μάθει να αντιδρά ακόμη και ακραία στις δύσκολες στιγμές αλλάζοντας την ψυχολογία του, θα ήταν απίθανο το κλίμα στο Ρέντη να είναι… χαλαρό. Δεν θα σύναδε με τη μενταλιτέ του συλλόγου.

Σήμερα ο Πέδρο Μαρτίνς ολοκληρώνει την προετοιμασία της ομάδας του για τον πρώτο ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και στην ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές του, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στη συμπρωτεύουσα, αλλά και έως το τέλος της χρονιάς.

Κατ’ αρχάς ο Μαρτίνς στάθηκε στα κακώς κείμενα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Και στην αιτία της κακής εμφάνισης και της ήττας από τους Πράσινους. «Δεν ήμασταν καλοί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε», ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Πήγαιναν πιο γρήγορα και πιο δυνατά στην μπάλα. Είχαν περισσότερο πάθος. Μας πήραν τις περισσότερες μονομαχίες. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται να το επιτρέπουμε».

Εν συνεχεία μίλησε για το τι πρέπει να γίνει στην Τούμπα, ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει με αποτέλεσμα πρόκρισης, αλλά και γενικώς πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα παιχνίδια έως το τέλος, μακριά από κάθε… επανάπαυση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μάλιστα: «Σας θέλω πιο πεινασμένους. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στη βαθμολογική διαφορά. Είμαστε Ολυμπιακός. Πρέπει να παίρνουμε τα παιχνίδια. Τώρα στόχος τα Κύπελλο. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θα είναι το ίδιο ή και πιο δυνατό από αυτό με ΠΑΟ. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες. Αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι».

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αλλάξουν την εικόνα, της ομάδας και των μονάδων. Σκληρή αυτοκριτική, ακόμη πιο σκληρή αντίδραση. Αυτό είναι το μήνυμα. Και έχουν πάρει με σαφήνεια. Καθώς το μίνιμουμ με το οποίο πρέπει να κλείσει η χρονιά, η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και το νταμπλ. Και από τη στιγμή που τον στόχο τον θέσει Βαγγέλης Μαρινάκης, άπαντες οφείλουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επιτευχθεί. Αυτό αφορά και τον πρώτο ημιτελικό Πέμπτης, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, αλλά και όλα τα παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ