Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 4-0

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 4-0

Ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος του Πλατανιά στην αναμέτρηση της Τρίπολης και με την άνετη νίκη του (4-0) με πρωταγωνιστές τους Μανιά και Τόνσο, βρίσκεται πλέον στην 5η και υπό προϋποθέσεις προνομιούχο θέση της Superleague.

Στη φετινή Superleague, η μόνη μάχη που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της και από ότι φαίνεται θα κριθεί πάνω στο νήμα, είναι αυτή της κατάκτησης της 5ης θέσης, που αν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκριθούν στον Τελικό του Κυπέλλου, θα δώσει και αυτή ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εκεί λοιπόν συνωστίζονται πέντε ομάδες (Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός) σε μόλις τέσσερις βαθμούς. Ο Αστέρας Τρίπολης που αγωνίζονταν στο τελευταίο ματς της 26ης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, κατάφερε με την ευρεία νίκη του (4-0) να ανέβει αυτός στην 5η θέση (έστω και με συγκάτοικο την Ξάνθη), με 36 βαθμούς.

Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά, με τους Ντουντού (4’) και Τόνσο (8’) να προειδοποιούν και τον Μανιά στο 12΄να κάνει το 1-0 για την ομάδα του με το 9ο προσωπικό του γκολ φέτος. Γενικότερα Τόνσο και Μανιάς βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και είχαν αρμονική συνεργασία κόντρα στον Πλατανιά, με τους δύο τους να συνδυάζονται αλλά το πλασέ του Έλληνα επιθετικού να αποκρούει ο Κλιάιτς, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς στο 50’ με τον Ενσικουλού κατάφερε να κάνει για μία και μοναδική φορά στην αναμέτρηση αισθητή την παρουσία του, αλλά ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά σε δύο χρόνους. Αυτή η φάση ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που απάντησαν θεαματικά με τρία γκολ. Ο Τόνσο που σκόραρε δις (55’ και 83’) και ο Δουβίκας με ένα πανέμορφο ψαλιδάκι στο 77’, διαμόρφωσαν το ευρύ αλλά πέρα για πέρα δίκαιο 4-0 υπέρ των Αρκάδων.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Μανιάς (12’) και Τόνσο (55’) σκόραραν σε καίρια χρονικά σημεία και ανάγκασαν τον αμυντικά στημένο Πλατανιά να ανοιχτεί και να χάσει τον προσανατολισμό του στο γήπεδο.

Το 10άρι: Ο Μάρτιν Τόνσο. Δίκαια ψηφίστηκα και MVP της αναμέτρησης αφού πέραν των δύο γκολ που πέτυχε, ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για τους Κρητικούς και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Μιχάλη Μανιά.

Στον πάγκο: Οι παίκτες του Πλατανιά, που σε ένα ανοικτό ματς αν και βρέθηκαν να χάνουν νωρίς, συνέχισαν να παίζουν με αμυντικούς προσανατολισμούς και απείλησαν μόλις μια φορά σε 90 λεπτά αγώνα.

Γιατί κόουτς: Ο Χατζινικολάου δεν κατάφερε να μεταδώσει το κίνητρο στους παίκτες του, να ευχαριστηθούν τα τελευταία ματς και να παίξουν πιο επιθετικά, με αποτέλεσμα να είναι… απόντες από το ματς της Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 4-0

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας
Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Αθανάσιος Κολοσιώνης
Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Γκολ: Μανιάς (12’), Τόσνο (55’, 82’), Δουβίκας (77’)
Κίτρινες:  Δουβίκας 79’
Κόκκινες: 

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης (Τσίφτσης 81’), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (Δουβίκας 72’), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (Ισνάλδο 62’)

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (Στόιτσεφ 66’), Μαλσά, Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (Σινγκ 89’), Παπανικολάου (Ζίκο 71’), Ενσικουλού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ