Οι παρατηρήσεις του Μαρτίνς και η ομιλία… αυτοκριτικής του Ελ Αραμπί στο Ρέντη

Οι παρατηρήσεις του Μαρτίνς και η ομιλία… αυτοκριτικής του Ελ Αραμπί στο Ρέντη

Ημέρα περισυλλογής και αυτοκριτικής στο Ρέντη, με τον Μαρτίνς να μιλάει για τον αποκλεισμό και τον Ελ Αραμπί να μιλάει για «οικογένεια» και «αντίδραση».

Η επόμενη ημέρα ενός αποκλεισμού ποτέ δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν είναι απλή. Ο Ολυμπιακός είναι (από τη φύση του) ένας οργανισμός εξαιρετικά «δύσκολος» και εκρηκτικός σε όλα του. Και στις καλές και στις κακές στιγμές. Ενας αποκλεισμός σε ημιτελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, με όποιο τρόπο κι αν ερχόταν, δεν θα μπορούσε παρά να ανεβάσει την ένταση. Αυτό συμβαίνει από το βράδυ της Τετάρτης. Με τους πρωταθλητές να είναι στην… τσίτα.

Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να κερδίζει παντού και πάντα. Υπάρχουν και οι στιγμές που τίποτε δεν πάει καλά. Και όταν αυτό συνδυάζεται με άσχημα αποτελέσματα, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός μπήκε σε περιβάλλον… αντιστροφής της κατάστασης και αντίδρασης. Δεν είναι εύκολο. Ούτε απλό. Αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να κάνουν το μίνιμουμ: Να κλείσουν τη χρονιά όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό. Με το 47ο πρωτάθλημα, νίκες έως το τέλος και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της κουβέντας που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μία ημέρα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ο ίδιος να μιλήσει στους παίκτες του για ό,τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Μετά το τέλος του αγώνα, με τους σφυγμούς στο… κόκκινο, επέλεξε να μην πει τίποτε. Επέλεξε τη σιωπή και απλά ζήτησε ηρεμία και να πέσουν οι τόνοι.

«ΑΞΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ»

Στο Ρέντη, ωστόσο, στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του το βράδυ της Τετάρτης. «Ημασταν καλοί, καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια, αλλά χάσαμε την πρόκριση και πάλι στα σημεία. Από δικά μας λάθη. Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε, εμείς έπρεπε να περάσουμε στον τελικό. Αλλά φταίμε για ό,τι έγινε και πρέπει να ζήσουμε με αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός, για να συμπληρώσει: «Πρέπει να αντιδράσουμε. Να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και με καλή απόδοση στα επόμενα έξι παιχνίδια, για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να τελειώσουμε τη χρονιά με σωστό τρόπο».

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Η «ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ»

Πέραν του Πέδρο Μαρτίνς, τον λόγο ζήτησε και πήρε και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, ήταν ο μοναδικός παίκτης που μίλησε στο meeting που έλαβε χώρα πριν την προπόνηση στο Ρέντη. Ο αρχισκόρερ των πρωταθλητών δεν είπε πολλά, αλλά αυτό που μένει από την τοποθέτησή του και είναι το σημαντικότερο για την επόμενη ημέρα, είναι ότι όσοι είναι στον Ολυμπιακό και για όσο είναι, οφείλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, σε κάθε στιγμή. Οσο δύσκολη κι αν είναι.

«Ολοι είμαστε στενοχωρημένοι με αυτό που έγινε. Και φταίμε όλοι. Αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να είμαστε σοβαροί ως το τέλος της χρονιάς. Εχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να δουλέψουμε, να αλλάξουμε την εικόνα μας. Πρέπει να τα τελειώνουμε τα παιχνίδια. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βελτιωθούμε. Είμαστε οικογένεια και πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ελ Αραμπί.

Προφανώς το κλίμα στο Ρέντη δεν είναι ευχάριστο. Τουναντίον, όλοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αποκλείστηκε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη. Αποκλείστηκε χωρίς να χάσει παιχνίδι, από δικά του λάθη, από ατυχείς επιλογές, από αστοχία, από έλλειψη συγκέντρωσης, από απουσία καθαρού μυαλού και δυνάμεων. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν σταματάει. Και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να παίζει, να βελτιωθεί, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα. Τον βασικό του στόχο, ο οποίος θα εκπληρωθεί. Τα υπόλοιπα, μετά το τέλος της σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ