Εσύ ξέρεις για τον… έρωτα Αλμέιδα – Πουλίδο;

Εσύ ξέρεις για τον… έρωτα Αλμέιδα – Πουλίδο;

Ο αγαπημένος παίκτης του νέου τεχνικού της ΑΕΚ έχει... παρελθόν στη χώρα μας. Ματίας Αλμέιδα και Άλαν Πουλίδο τα σάρωσαν όλα στην Τσίβας και το Μεξικό, φτάνοντας στην κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και… παρέλαση διάφορων ονομάτων, ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο εκλεκτός για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ο Αργεντινός κέρδισε με το «καλημέρα» την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη και αναλαμβάνει να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νέα εποχή της «Αγιά Σοφιάς». Ο 48χρονος έχει ήδη σηκώσει μανίκια, δίνοντας το παρών και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Πήρε και από κοντά μια πρώτη… γεύση της νέας του ομάδας, ενώ δεν αποκλείεται να παρακολουθήσει και άλλες αναμετρήσεις των playoffs.

Ο Αλμέιδα μπαίνει σιγά σιγά στο «κιτρινόμαυρο» κλίμα, με την εφετινή σεζόν να βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της. Μάλιστα, τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια (Τσιτσαρίτο, Λόπες) με επίκεντρο τον Αργεντινό τεχνικό έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα.

Κατά την απόλυτα επιτυχημένη θητεία του στην Γουαδαλαχάρα και την Τσίβας, ένα ήταν το… πουλέν του Ματίας Αλμέιδα. Ο Άλαν Πουλίδο. Τον 31χρονο επιθετικό τον γνωρίζουμε καλά στα μέρη μας, καθώς φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού, αλλά και του Ολυμπιακού για μια αγωνιστική περίοδο (15-16). Οι καλές εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, του εξασφάλισαν και το εισιτήριο για ένα βαρβάτο συμβόλαιο στο Μεξικό. Μετά από 17 συμμετοχές και 6 γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» τον παραχώρησαν στον μεξικανικό σύλλογο, με τον Πουλίδο να βρίσκει την… Ιθάκη του.

Pin på Chivas

Οι δυο άνδρες τα σάρωσαν όλα στο… άντρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ και το CONCACAF Champions League. Ο Πουλίδο ήταν το βαρύ πυροβολικό της Τσίβας και η «λατρεία» του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού είχε πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις πολλές και συνεχόμενες επιτυχίες της μεξικανικής ομάδας. Ο 31χρονος μέτρησε 14 γκολ και 3 ασίστ στην πρώτη κοινή θητεία με τον Αλμέιδα, ενώ τη σεζόν 2017-2018 έστειλε 6 φορές την μπάλα στα δίχτυα.

Πουλίδο και Αλμέιδα είχαν εξαιρετική σχέση στην Τσίβας. Μάλιστα, όταν ο 48χρονος τεχνικός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του μεξικανικού συλλόγου, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Σήμερα με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετώ τον καλύτερο προπονητής που είχα στην καριέρα μου, τον Ματίας Αλμέιδα. Θα παραμείνεις στην καρδιά μου και όλων των οπαδών της Τσίβας. Σε ευχαριστώ για όλα. Θα μου λείψεις».

Όταν ο Αλμέιδα μετακόμισε στο MLS για το αμερικανικό… όνειρο, κυκλοφόρησαν σενάρια πως θα έπαιρνε μαζί του και τον Άλαν Πουλίδο. Τελικά, οι δυο άνδρες δεν έσμιξαν ξανά στη Σαν Χοσέ, με τον έμπειρο επιθετικό να επιλέγει την ομάδα του Κάνσας (το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβρη του 2023). Η… μοίρα τους έφερε αντιμέτωπους στον πρώτο γύρο των playoffs του πρωταθλήματος (2020), με τον νέο κόουτς της ΑΕΚ να του βγάζει το καπέλο.

«Ξέρει ότι τον αγαπώ πολύ ως άνθρωπο και ως παίκτη. Αλλά τώρα είναι σε άλλη ομάδα και θα θέλει να κερδίσει, θα θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρω για τον παίκτη που αντιμετωπίζουμε, είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε», είχε δηλώσει ο Αλμέιδα για τον Πουλίδο.

Almeyda maneja tres opciones por la lesión de Pulido - Grupo Milenio

Άλαν Πουλίδο και Ματίας Αλμέιδα έχουν γράψει ιστορία στην Τσίβας, με τον πρώτο να έχει ερυθρόλευκο παρελθόν και τον δεύτερο… κιτρινόμαυρο μέλλον. Ο 48χρονος τεχνικός αρέσκεται στην επιλογή πρώην παικτών του, με το συμβόλαιο του 31χρονου να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη του 2023. Μένει να φανεί αν θα σμίξουν ξανά στα μέρη μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ