Η ΑΕΚ ξεκινάει όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ από 0-1 (vids)

Η ΑΕΚ ξεκινάει όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ από 0-1 (vids)

Τα ατομικά λάθη συνεχίζουν να χαντακώνουν την ΑΕΚ στα πλέι οφ, με την επίθεση της Ένωσης να πρέπει συνεχώς να νικά την άμυνα.

Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κανείς βλέποντάς (και) τη φετινή ΑΕΚ, είναι πως μεγαλύτερο… εχθρό της δεν αποτελεί ο εκάστοτε αντίπαλος. Μεγαλύτερος εχθρός της είναι ο ίδιος της ο εαυτός και συγκεκριμένα η άμυνά της την οποία πρέπει να νικά σε κάθε ματς η επίθεσή της. Και συνήθως αυτό δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο της νέας σεζόν.

Στην Τούμπα η ΑΕΚ προδόθηκε για ακόμα μία φορά από μία αδράνεια της άμυνάς της, από ένα παιδαριώδες ατομικό λάθος. Την ώρα που έχει πάρει το προβάδισμα και είναι η μόνη ομάδα που απειλεί στον αγωνιστικό χώρο, έρχεται το λάθος του Τσούμπερ και ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει από το πουθενά. Η γκάφα του Τσούμπερ βέβαια, είναι αυτή που κάνει μπαμ, ωστόσο τα πιο σοβαρά λάθη στη φάση τα έχουν κάνει ίσως οι Τζαβέλλας και Χατισαφί που ενώ βλέπουν όλο το γήπεδο δεν επιλέγουν να διώξουν, αλλά παίζουν πασούλες.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ πρόσφερε ένα γκολ σε αντίπαλο και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία για φέτος. Από το ξεκίνημα των πλέι οφ, σε όλα τα ματς οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν κάνει δώρο τουλάχιστον ένα γκολ. Είναι σαν να ξεκινάει η ΑΕΚ από το 0-1 και να πρέπει να κάνει την ανατροπή. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι αυτό, ειδικά για μία άκρως προβληματική ομάδα όπως η φετινή ΑΕΚ που πορεύεται μάλιστα στο μίνι πρωτάθλημα με υπηρεσιακό προπονητή;

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ, η Ένωση πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της, με αντίπαλο τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τη νίκη όμως δεν την πήρε αφού δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να καλύψει το γκολ που πρόσφερε στους «πράσινους» ο Μήτογλου μόλις στο 4ο λεπτό. Ο νεαρός αμυντικός κάνει λάθος πάσα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, παρατάει τη φάση για να τα βάλει με τους συμπαίκτες του και στην εξέλιξη της φάσης γίνεται εύκολα το 1-0 από τον Αϊτόρ.

Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά πιθανότατα να μην άξιζε να χάσει. Έχασε όμως εξαιτίας ενός γκολ του Τσόλακ από ασίστ του Μίτριτσα, με τον Μάνταλο αυτή τη φορά να είναι ο αδύναμος κρίκος. Ο αρχηγός της Ένωσης δεν μπόρεσε να κάνει ένα απλό φάουλ στον Ρουμάνο στο κέντρο και να σταματήσει την αντεπίθεση, εκείνος έβγαλε για τον Κροάτη που πλάσαρε για το 0-1.

Για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ενώ είχε μπει καλά, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από ένα σοβαρό λάθος του Μοχαμαντί. Την ώρα που ο Βατσλίκ έκανε βολέ, ο Ιρανός μπακ ήταν στον… κόσμο του καθώς διαμαρτυρόταν για μία φάση στον διαιτητή, δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα η οποία έφτασε στον Μασούρα κι από εκεί στον Καρβάλιο για το 1-0.

Μετά την καλή εμφάνιση στο Φάληρο η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη νίκη που θα την έκανε αφεντικό για την τρίτη θέση. Αυτή τη φορά δύο γκολ από γκάφες των παικτών της Ένωσης, στέρησαν από την ομάδα έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρώτα ο Τσιντώτας με κακή έξοδο μετά από εκτέλεση κόρνερ προσφέρει το γκολ στον Πάλμα και στο δεύτερο ημίχρονο σε νέα εκτέλεση κόρνερ, ο Κριχόβιακ είναι αυτός που τα κάνει μαντάρα καθώς μπερδεύεται μόνος του στην προσπάθεια να διώξει και ο Σάσα από κοντά κάνει το 1-2.

Στο κλείσιμο του πρώτου γύρου των πλέι οφ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη, με το 3-2 στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ. Στο μοναδικό ίσως ματς που μπορεί να πει κανείς πως δέχτηκε και ένα γκολ που δεν ήταν από προσωπικό λάθος. Έστω κι αν ο Χατζισαφί ήταν ο αδύναμος κρίκος σε όλο το ματς, κάνοντας τον Σάλιακα να μοιάζει με… Ντάνι Άλβες, δεν μπορείς να του καταλογίσεις γκάφα στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ, όπου ο Σάλιακας κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και ο Περέα με ωραίο τελείωμα μειώνει σε 1-2. Εκεί που μπορείς να καταλογίσεις προσωπικό λάθος είναι στο δεύτερο γκολ του Περέα όπου ο Σβάρνας ο οποίος μόλις έχει μπει στο ματς για να… σφραγίσει το αποτέλεσμα, χάνει την κεφαλιά και ο Κολομβιανός κάνει το 2-3.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για οκτώ γκολ, από τα οποία στα επτά υπάρχει δεδομένα προσωπικό λάθος. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα στο οποίο το λάθος είναι παράγοντας του παιχνιδιού, όπως σε κάθε σπορ άλλωστε. Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ όμως, είναι πέρα από τη σφαίρα της λογικής. Και θα είναι αυτό που θα της έχει στερήσει την έξοδο στην Ευρώπη, αν τελικά δεν καταφέρει να πετύχει ούτε αυτόν τον στόχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ