Ο πόλεμος των εννιά ημερών

Ο πόλεμος των εννιά ημερών

Όλη η σεζόν σε εννιά ημέρες. Παναθηναϊκός, Άρης και ΑΕΚ τα παίζουν τα ρέστα τους για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, την ώρα που και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε... αναμμένα κάρβουνα.

Τα ψέματα τελείωσαν! Τα πλέι οφ της Super League μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και στις 17 Μάϊου θα γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν την επόμενη σεζόν στο Europa  Conference League. Με αστερίσκο πάντα για τον Παναθηναϊκό που ακόμη και αν δεν τα καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία κατακτώντας το Κύπελλο στον τελικό με τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

Οι «πράσινοι» μαζί με Άρη και ΑΕΚ θα παίξουν τα πάντα μέσα σε εννιά μέρες όπου και θα διεξαχθούν οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Η υπόθεση τίτλος ξεκαθάρισε και μαθηματικά στο εξ αναβολής ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και η μοναδική εκκρεμότητα πλέον αφορά στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος του Βορρά πάντως παρ’ ότι διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη τη θέση του στο Conference League και, προς το παρόν τουλάχιστον, μπαίνει στην κουβέντα με τους άλλους τρεις.

Πολλά θα κριθούν στην έβδομη στροφή του μίνι πρωταθλήματος όπου δεσπόζει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Ενδεχόμενο διπλό της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ΟΑΚΑ θα θέσει ουσιαστικά εκτός μάχης τον Δικέφαλο που θα ψάχνει ένα θαύμα στα επόμενα τρία ματς δεδομένου ότι ο Άρης υποδέχεται τον αδιάφορο Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» και με νίκη θα ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, για την τέταρτη θέση τουλάχιστον. Αν όμως η Ένωση πάρει το αθηναϊκό ντέρμπι, αλλάζει για τα καλά το σκηνικό.

Κομβικό θα είναι και το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής όπου ο Άρης θα υποδεχτεί την ΑΕΚ και σίγουρα μετά από αυτό το ματς θα υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Δεν αποκλείεται πάντως η ιστορία να τραβήξει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική αφού η αλήθεια είναι πως δεν δείχνει κάποια ομάδα πως μπορεί να ξεχωρίσει και να «καθαρίσει» πιο νωρίς την κατάσταση.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ μέχρι το φινάλε:

7η αγωνιστική – 8 Μαΐου

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 18:00
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 19:30
Άρης – Ολυμπιακός 21:00

8η αγωνιστική – 11 Μαΐου

ΠΑΟΚ – Άρης 18:30
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 19:30
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 21:00

9η αγωνιστική – 14 Μαΐου

Άρης – ΑΕΚ 20:00
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20:00
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 20:00

10η αγωνιστική – 17 Μαΐου

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 20:00
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 20:00
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 20:00

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

Ολυμπιακός 76
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 54
Άρης 53
ΑΕΚ 52
ΠΑΣ Γιάννινα 43

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ