Χαμός με εξτρέμ-φωτιά από τη Γαλλία και εμπλοκή Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Άρη (Vids)

Χαμός με εξτρέμ-φωτιά από τη Γαλλία και εμπλοκή Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Άρη (Vids)

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Άρης ενδιαφέρονται έντονα για έναν από τους πιο «φαντεζί» εξτρέμ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μπορεί το πρωτάθλημα και τα play off να είναι σε εξέλιξη και να απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν, όμως τα μεταγραφικά σενάρια έχουν ήδη πάρει «φωτιά».

Στη Γαλλία γίνεται χαμός τις τελευταίες ώρες και υπάρχει ένα δημοσίευμα που εμπλέκει τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Άρη με έναν από τους πιο «φαντεζί» εξτρέμ στη Ligue 1.

Ο λόγος για τον Γιουσέφ Μπελαϊλί, από τον περασμένο Γενάρη αγωνίζεται στην Μπρεστ, όταν και έμεινε ελεύθερος από την Qatar SC. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως εξτρέμ, αλλά και πίσω από τον επιθετικό και θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο εντυπωσιακούς παίκτες στη Γαλλία στο ένας με έναν.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν ψηλά στη λίστα τους τον παίκτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει προταθεί στους Πειραιώτες και παλιότερα όμως η περίπτωση του είχε απορριφθεί.

Η ιδιαίτερη αποχώρηση από το Κατάρ και η Μπρεστ

Τον περασμένο Ιανουάριο λοιπόν, ο διεθνής Αλγερινός μεσοεπιθετικός είχε αποχωρήσει από το Κατάρ για έναν απίστευτο λόγο, γιατί σκόραρε με την Εθνική Αλγερίας κόντρα στην Εθνική Κατάρ στο 17ο λεπτό των καθυστερήσεων στα ημιτελικά του Arab Cup κι αυτό το γκολ άφησε εκτός τελικού τους Καταριανούς.

Ωστόσο, δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, αφού μόλις έμεινε ελεύθερος ενδιαφέρθηκαν η Μαρσέιγ, η Λοριάν, η Μπορντό και η Μπρεστ, με τον Μπελαϊλί όμως να προτιμάει την τελευταία.

Στην Μπρεστ ο Αλγερινός ήταν εξαιρετικός και μέχρι στιγμής στο δεύτερο μισό της σεζόν που αγωνίζεται μετράει 11 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ από την ημέρα που ήρθε στην Ευρώπη και τη Γαλλία, έχει ανεβάσει επίπεδο την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Τα δεδομένα στο συμβόλαιο του

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Γαλλία λοιπόν ο Μπελαϊλί έχει υπογράψει για 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης να διατηρεί η Μπρεστ για τα επόμενα τρία χρόνια. Όμως ακόμη δεν την έχει ενεργοποιήσει. Και δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει. Ο Μπελαϊλί φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Άρη, ενώ φαίνεται πως κοιτάζουν ως εναλλακτική και τον Τζαμέλ Μπενλαμρί που αγωνιζόταν στη Λιόν και πλέον στο Κατάρ.

Η περίπτωση του Μπελαϊλί δεν είναι τόσο απλή ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος, αφού ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Μπρεστ. Επίσης, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ιδιαίτερα υψηλό κασέ, ενώ τονίζεται ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη πρόταση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά μόνος διερευνητικές κρούσεις.

Η εθνική ομάδα και η «μαύρη σελίδα»

Ο Μπελαϊλί πέρα από την Μπρεστ, στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί παλιότερα και στην Ανζέ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα της θητείας του στο Κατάρ (Νοέμβριος 2020- Δεκέμβριος 2021) είχε συνολικά 24 παιχνίδια, 16 γκολ και 3 ασίστ.

Παράλληλα, είναι διεθνής από το 2015 με την εθνική ομάδα της Αλγερίας όντας βασικό στέλεχος, μετρώντας συνολικά 34 συμμετοχές και 6 γκολ. Το 2019 οι εμφανίσεις του στο Κόπα Άφρικα και η κατάκτηση του τροπαίου, ανέβασαν τις μετοχές του και τον έστειλε από την Εσπεράνς της Τυνησίας στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας όπου είχε συνολικό απολογισμό 5 γκολ σε 18 αγώνες.

Παράλληλα έχει παίξει και στην MC Όραν στην Αλγερία, ενώ το 2015 είχε τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του, όταν και βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η αρχική τιμωρία του ήταν ποινή τεσσάρων χρόνων από την FIFA που εν τέλει μειώθηκε στα δύο έτη, επέστρεψε και έπαιξε στην Ανζέ σε ένα μόλις παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ