Ο «ευρωπαϊκός τελικός» του «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο «ευρωπαϊκός τελικός» του «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΑΕΚ και Άρης θα «κονταροχτυπηθούν» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (14/5) σε έναν... τελικό για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ποια είναι τα δεδομένα της μεγάλης «μάχης».

Στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/5), οι τρεις ομάδες που κυνηγούν τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια (Παναθηναϊκός, Άρης, ΑΕΚ) κέρδισαν, κάτι το οποίο κάνει την επόμενη -και προτελευταία- αγωνιστική ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-2 του πρωταθλητή Ολυμπιακού μέσα στο Φάληρο και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, ενώ κράτησε και το πλεονέκτημα. Ο Άρης πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Τούμπα, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση με 56 πόντους, ενώ η ΑΕΚ νίκησε με σκορ 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και βρίσκεται στην 5η θέση με 56 πόντους, όσους έχει δηλαδή και η ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Οι «πράσινοι» είναι με το 1,5 πόδι στα προκριματικά του Europa Conference League, καθώς αν κερδίσουν τον αρκετά κουρασμένο και αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο (14/5, 20:00) στη Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε και μαθηματικά επιστρέφουν στην Ευρώπη. Άρα τα φώτα συγκεντρώνει ο… ευρωπαϊκός τελικός ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την προτελευταία αγωνιστική της Superleague το Σάββατο (14/5, 20:00) θα είναι το main event της βραδιάς, καθώς θα κριθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό που κυνηγούν οι δύο ομάδες από την αρχή του μίνι πρωταθλήματος θα παιχτεί στη μεταξύ τους «μάχη.

Ποιά είναι τα δεδομένα – Τι θέλουν οι δύο ομάδες

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θέλουν οι δύο ομάδες. Τα πράγματα είναι απλά. Τη νίκη. Αμφότερες θέλουν το «τρίποντο», προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα προκριματικά του Europa Conference League. Αν μία από τις δύο ομάδες νικήσει, τότε αυτόματα η τελευταία αγωνιστική γίνεται άκρως αδιάφορη για όλους, διότι όλα θα έχουν κριθεί.

Αυτό γιατί το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία αφορά τους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει δυο νίκες και η ΑΕΚ μία. Με νίκη ο Δικέφαλος κάνει τις νίκες δύο και ισοφαρίζει αυτές που έχει πετύχει εις βάρος της ο Άρης. Σε αυτή την περίπτωση πάμε στο δεύτερο κριτήριο, το οποίο έχει να κάνει με τη διαφορά των γκολ.

Όλες οι αναμετρήσεις έχουν λήξει 2-1. Άρα, αν η Ένωση νικήσει με ένα γκολ διαφορά η έξοδος στην Ευρώπη θα κριθεί στο τρίτο κριτήριο, το οποίο είναι η θέση που τερμάτισε η ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και σε αυτό το κριτήριο η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου υπερτερεί. Επομένως, η ενδεχόμενη επικράτηση στο Κλεάνθης Βικελίδης θα στείλει τον Δικέφαλο στην Ευρώπη.

Από την άλλη, βάσει αυτών των δεδομένων, αν νικήσει ο Άρης παίρνει αυτός το εισιτήριο της Ευρώπης καθώς θα υπερτερεί της ΑΕΚ και στην ισοβαθμία.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο της ισοπαλίας. Σε περίπτωση λοιπόν που το παιχνίδι μεταξύ Άρη και ΑΕΚ λήξει ισόπαλο, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Εκεί για να πάρει η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική το ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα στο δικό της παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», από αυτό που θα φέρει ο Άρης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική, δηλαδή ηττηθούν και οι δύο ή κερδίσουν και οι δύο, τότε κερδισμένος θα είναι ο Άρης, που θα υπερτερεί της Ένωσης στην ισοβαθμία. Πάντως οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το αβαντάζ κόντρα στην Ένωση, καθώς θα έχουν να διαχειριστούν ένα πολύ πιο εύκολο ματς. Όπως και να ‘χει όμως θα είναι μπλέξιμο. Γι’ αυτό και οι δύο ομάδες βλέπουν ως μονόδρομο τη νίκη στη μεταξύ τους «μάχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ