Το γόητρο και η επιστροφή Γαλανόπουλου σε ένα ντέρμπι… μπαρούτι για την ΑΕΚ

Το γόητρο και η επιστροφή Γαλανόπουλου σε ένα ντέρμπι… μπαρούτι για την ΑΕΚ

Βαθμολογικά αδιάφορο ντέρμπι σε εκρηκτικό κλίμα για την ΑΕΚ! Η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου και ο στόχος της Ένωσης.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιδιαίτερα δύσκολες στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» βιώνουν τις χειρότερες μέρες του από τον υποβιβασμό του 2013, με τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν να ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής.

Το κάζο στο «Βικελίδης» και το αντίο στην Ευρώπη έφεραν και την… έκρηξη των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, που απαίτησαν την αποχώρηση όλων των στελεχών από την ομάδα (Κονέ, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλου).

Η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με τον κόσμο να βρίσκεται στα κάγκελα μετά και τα τελευταία γεγονότα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ βλέπουν χρόνο με το χρόνο την αγαπημένη τους ομάδα να βουλιάζει και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μέσα σε όλα, η Ένωση έχει και ντέρμπι απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το εφετινό μαρτύριο της ΑΕΚ φτάνει στο τέλος του, με την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:00), ρίχνοντας αυλαία στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ενα ματς που θα διεξαχθεί σε εκρηκτικό κλίμα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις των οπαδών που θα βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Βαθμολογικά, η ΑΕΚ δεν κυνηγάει κάτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμφανιστεί αδιάφορη κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Το κίνητρο 

7 Φλεβάρη του 2018. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Η τελευταία χαρά των «κιτρινόμαυρων» σε ραντεβού με τους «ερυθρολεύκους». Η τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε επικρατήσει με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, σφραγίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εκτοτε, έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια και 14 συναντήσεις των δυο ομάδων. Η Ένωση μετράει 4 ισοπαλίες, 10 ήττες και μηδέν νίκες! Απίθανο στατιστικό που αναδεικνύει περίτρανα το μεγάλο πρόβλημα των «κιτρινόμαυρων» τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ ξέχασε τι σημαίνει η λέξη «νίκη» στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, οπότε κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα πρέπει να είναι η αποψινή αναμέτρηση για τους γηπεδούχους.

Τα τελευταία χρόνια, η μία πίκρα διαδέχεται την άλλη για την Ένωση, που κάποια στιγμή καλείται να βάλει φρένο σε αυτή την κατρακύλα. Η κατάρα με τους «ερυθρολεύκους» πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει, ανεξάρτητα σε τι (τραγική) κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο δικέφαλος. Ντέρμπι γοήτρου, ντέρμπι πρεστίζ για την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η επιστροφή Γαλανόπουλου

Σε ένα ματς όπου θα λείπουν συνολικά 8 παίκτες (Αμραμπατ, Μάνταλος, Βράνιες, Σιμόες, Αραούχο, Γέβτιτς, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι) τα… φώτα θα πέσουν στον Κώστα Γαλανόπουλο.

Ήταν 9 Σεπτέμβρη του 2021, όταν ο Έλληνας χαφ έδινε το παρών σε αγώνα της ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος είχε καταγράψει 45΄ συμμετοχής στην νικηφόρα πρεμιέρα με τον Ιωνικό, με την ατυχία να του χτυπάει ξανά την πόρτα.

Το πρόβλημα στην δεξιά ποδοκνημική επανήλθε, με τον Έλληνα μέσο να χειρουργείται στην Ιταλία στις 11 του Οκτώβρη. Για αρκετό διάστημα ο άσος της ΑΕΚ παρέμεινε στα πιτς και χρειάστηκε να ανέβει έναν… Γολγοθά για να επιστρέψει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους.

Μέσα από καθημερινή και σκληρή δουλειά, η αποθεραπεία απέδωσε καρπούς, με τον Κώστα Γαλανόπουλο να φωνάζει παρών στον τελευταίο αγώνα της σεζόν για την ΑΕΚ. Ο 24χρονος παίκτης βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους», δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του το μεγάλο πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Γαλανόπουλος και η… μάχη για την επιστροφή στη δράση (vid) | to10.gr

Τίτλοι τέλους στην εφιαλτική σεζόν για την ΑΕΚ με ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η επόμενη μέρα είναι πιο δύσκολη από ποτέ, οι πάντες βρίσκονται στον αέρα και τα 90΄κόντρα στους «ερυθρολεύκους» μοιάζουν σαν… αιώνας για τους «κιτρινόμαυρους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ