Τα κίνητρα του σημερινού αγώνα, η παραμονή Γιοβάνοβιτς και οι υποθέσεις Χουάνκαρ – Βιγιαφάνιες

Τα κίνητρα του σημερινού αγώνα, η παραμονή Γιοβάνοβιτς και οι υποθέσεις Χουάνκαρ – Βιγιαφάνιες

Το μυαλό είναι στον τελικό, αλλά η δεύτερη θέση δεν είναι... λίγη για τον Παναθηναϊκό, που από Κυριακή θα σηκώσει μανίκια για τις ανοιχτές υποθέσεις του.

Υπάρχει το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αδιάφορο όσον αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο: ο Παναθηναϊκός το εξασφάλισε το περασμένο Σάββατο και μαθηματικά με τη νίκη του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αδιάφορο και σε σχέση με το δεύτερο… συναπάντημα με τον «δικέφαλο» μέσα σε λίγες μέρες: εκείνο του τελικού Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Με κίνητρο, όμως, τη δεύτερη θέση. Θα τερματίσει πίσω μονάχα από τον Ολυμπιακό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν φύγει απόψε από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς. Δεν είναι και μικρό το βήμα. Για την ακρίβεια είναι… άλμα. Από την πέμπτη θέση της περσινής σεζόν στη δεύτερη φέτος δε θα είναι λίγο για τον Παναθηναϊκό που σιγά – σιγά θέλει να επανέλθει στην κανονικότητα.

Είναι δεδομένο, πάντως, πως σήμερα ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει εκτεταμένο rotation. Υπό τον φόβο να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός ή κάποια τιμωρία εν όψει του μεγάλου τελικού με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι η ημερομηνία «ορόσημο» πλέον για τον Παναθηναϊκό.

Η 21η Μαΐου και η προοπτική της κατάκτησης του τροπαίου. Και μετά απ’ αυτό; Θα βάλουν… μπροστά τις μηχανές και θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό και το «χτίσιμο» της νέας σεζόν. Με το πρώτο που απασχολεί άπαντες να είναι η παραμονή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Σέρβο προπονητή. Και το πιθανότερο είναι πως η νέα συμφωνία θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια και σε καμία περίπτωση μονοετής όπως συνέβη φέτος, στην πρώτη σεζόν του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Οταν θα επισημοποιηθεί η ανανέωση της συνεργασίας, οι «πράσινοι» θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με Χουάνκαρ και Βιγιαφάνιες, που αποτελούν προτεραιότητες από τα συμβόλαια που λήγουν, μιας και η εισήγηση του προπονητή είναι να παραμείνουν.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους δύο ποδοσφαιριστές προκειμένου μετά να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφικές του αναζητήσεις. Ετσι κι αλλιώς το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρσι, μιας και ο Παναθηναϊκός θα έχει την Ευρώπη και τον πρώτο επίσημο αγώνα του στις 21 Ιουλίου. Καμία σχέση, δηλαδή, με πέρσι που το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ήταν την 11η Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ