ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Κιτρινόμαυροι «καμικάζι» στην τρίτη θέση

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Κιτρινόμαυροι «καμικάζι» στην τρίτη θέση

Ο εξαιρετικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, Άρης επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τερμάτισε για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο στην τρίτη θέση και πάνω από ΆΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Άρης έκλεισε στην αγωνιστική περίοδο όπως του άξιζε. Κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες», επικράτησε με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τερμάτισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πάνω από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Με σκόρερ του Φαμπιάνο (8΄), Καμαρά (22΄) και Εμπακατά (80΄).

Μπορεί το αποτέλεσμα στην Τούμπα να μην «βόλεψε» τους κιτρινόμαυρους, που σε περίπτωση ισοπαλίας στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός θα τερμάτιζαν στην δεύτερη θέση, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την εξαιρετική του παρουσία στην τελική ευθεία των πλέι οφ. Δικαιολογημένα οι παίκτες του γνώρισαν την αποθέωση μετά το τέλος της αναμέτρησης από τους οπαδούς τους που ταξίδεψαν στα Ιωάννινα. Ένα ζεστό «χειροκρότημα» από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ανταμοιβή στον Ηρακλή Μεταξά και τους παίκτες του για την εξαιρετική πορεία τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και την κατάληψη της έκτης θέσης στην βαθμολογία.

Η σκακιέρα της τακτικής

Αναγκαστικές οι δυο αλλαγές στις οποίες προχώρησε στην ενδεκάδα ο Χερμάν Μπούργος, σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Σάκις πήρε τη θέση του τραυματία Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ενώ ο Πάλμα αντικατέστησε τον Μπερτόλιο, που δεν κατάφερε, να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, σε ρόλο επιτελικού μέσου. Σημαντικές επιστροφές στην ενδεκάδα για τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή Μεταξά, σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα νέα πρόσωπα ο Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, ο Ποζνάσκι στο αριστερό άκρο και ο Περέα στην επίθεση.

Ξεκίνημα με ευκαιρία και αναγκαστική αλλαγή

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, θέλοντας να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, Μόλις στο 2΄, μάλιστα, έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από τακουνάκι του Καμαρά, ο Ιτούρμπε σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 5΄ ο Καραχάλιος στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι, ενώ μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με το ειδικό αμαξίδιο, γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει και ο Λιάσος πήρε τη θέση του.

Άνοιξε το σκορ ο Φαμπιάνο

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από κόρνερ του Ματίγια από δεξιά και κεφαλιά πάσα του Μανσίνι, ο Φαμπιάνο με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Λοντίγκιν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έγινε ο 15ος σκόρερ της ομάδας του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

«Διαβήτης» από Ιτούρμπε και 2-0 από τον Καμαρά

Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός, ενώ το γκολ του «έλυσε» τα πόδια. Στο 23΄ διπλασίασε τα τέρματα του, όταν και ο Ιτούρμπε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια απέφυγε δυο παίκτες και με απίστευτη μακρινή πάσα «έβγαλε» μόνο του τον Καμαρά με τον Λοντίγκιν. Ο Μαυριτανός επιθετικός μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή και με έξοχο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Άρη στο 35΄, με τους Καμαρά και Πάλμα να σουτάρουν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα και κατέληξε κόρνερ. Ήταν τόσο ξεκάθαρη η κυριαρχία του Άρη στον αγωνιστικό χώρο, που ανάγκασε τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξά να κάνει συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη τελική των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 39΄, όταν και μετά από γύρισμα του Σνάιντερ από δεξιά, ο Κύρκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή ο Ιτούρμπε

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες, όμως, λίγα λεπτά, μετά, στο 52΄, ο Μπούργος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του, καθώς ο Ιτούρμπε τραυματίστηκε και δεν κατάφερε να συνεχίσει, ενώ ο Γκαρσία πήρε τη θέση του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε απειλήσει στο 48΄ με δυνατό σουτ του Γκαρντάνσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κουέστα απέκρουσε την μπάλα. Στο 55΄ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, όταν μετά από κάθετη πάσα του Μανσινι, ο Γκαρσία μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν πλάσαρε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του Μανσίνι στο παιχνίδι, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Γκάμα. Στο 61΄ ο Μεταξάς πέρασε στο παιχνίδι τον Κόντε, αντί του Ποζνάσκι, ενώ ο Γκαρντάνσκι «οπισθοχώρησε» σε ρόλο αριστερού μπακ.

Άνοιξε «λογαριασμό» ο Εμπακατά, 0-3

Στο 73΄ ο Μπούργος πέρασε στο παιχνίδι τον Δεληζήση αντί του Καμαρά και άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 5-4-1. Παρόλα αυτά ο Άρης κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ, με ωραία ατομική προσπάθεια του Εμπακατά και δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, που έληξε με τον Άρη να σημειώνει την πρώτη του νίκη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72′), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61′), Καραχάλιος (Λιάσος 8′), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53′), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ