ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ελ Αραμπί… no mercy (vids)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ελ Αραμπί… no mercy (vids)

Με τον Μαροκινό επιθετικό να… πυροβολεί τρεις φορές, ο Ολυμπιακός επικράτησε της υπό διάλυση ΑΕΚ με 3-2 στο ΟΑΚΑ και έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή σεζόν.

Με χατ – τρικ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-2, για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν κανένα έλεος στην υπό διάλυση ΑΕΚ, με τον Μαροκινό φορ να… πυροβολεί τρεις φορές και τους Πειραιώτες να κλείνουν με εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή σεζόν.

Οι πρωταθλητές βύθισαν ακόμα περισσότερο τους Κιτρινόμαυρους στην εσωστρέφεια και στον προβληματισμό, με τον κόσμο της Ενωσης να αποδοκιμάζει και να βρίζει καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τους παίκτες, αλλά και τους παράγοντες της ΑΕΚ. Ένα ΟΑΚΑ που έμοιαζε με… καζάνι που βράζει, με τον Ολυμπιακό να κλείνει με εμφατικό τρόπο το πρωτάθλημα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί που έχει απέναντι στους Κιτρινόμαυρους.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ με 3-4-3, έχοντας τον Στάνκοβιτς στο τέρμα και τους Μήτογλου, Λε Ταλέκ και Σβάρνα στην άμυνα. Οι Μοχαμάντι και Μισελέν ήταν στα δύο άκρα, με τους Χατζισαφί και Κριχόβιακ στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκαρσία, με τους Τάνκοβιτς και Τσούμπερ στα δύο άκρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Κίτσο στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούντε και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Προηγήθηκε η ΑΕΚ, ισοφάρισε ο Ελ Αραμπί

Δύο γκολ και αρκετές φάσεις, κυρίως από τη μεριά του Ολυμπιακού, είχε το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 14’ με τον Στίβεν Τσούμπερ και  τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 20’ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Ελ Αραμπί να απειλεί στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπουχαλάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, μετά τη γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά, ο Μαροκινός τη δεύτερη, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ απάντησε στο 10’ με τον Λε Ταλέκ, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ενωση άνοιξε το σκορ με τον Τσούμπερ. Ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε την μπάλα στον Αυστριακό και αυτό με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0.

Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση. Στο 16’ ο Φορτούνης βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 20’ τελικά οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Ελ Αραμπί. Ο Πιερ Κούντε έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Στάνκοβιτς δεν κατάφερε να διώξει και ο Μαροκινός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 28’ και στο 34’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα τελικές. Μια με τον Κούντε και μια με τον Κίτσο. Αμφότεροι δοκίμασαν τα πόδια τους, όμως, και στις δύο περιπτώσεις ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απείλησε ξανά, με τον Κούντε. Οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν ωραία την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ο Αφρικανός έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-1.

Αλλαγές και 2-1 ο Γκαρσία

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν από μια αλλαγή, με τον Οφρυδόπουλο να βάζει στο ματς τον Σάκχοφ αντί του Κριχόβιακ, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μασούρα αντί του Φορτούνη. Στην πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη η Ενωση κατάφερε να σκοράρει με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ νίκησε στον αέρα τον Σισέ και έκανε το 2-1 στο 48’.

Πέντε λεπτά αργότερα, o Οφρυδόπουλος αναγκάστηκε στη δεύτερη αλλαγή του στο ματς, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να βάζει τον νεαρό Κορνέζο στη θέση του τραυματία Μήτογλου. Στο 60’ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά, έφυγε άουτ.

Ελ Αραμπί x2 και 2-3!

Στο 64’ ο Μαρτίνς φρέσκαρε την επίθεσή του, με τον Ρόνι Λόπες αντί του Βρουσάι και στο 69’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Ελ Αραμπί. Μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Πιερ Κούντε έκανε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με υπερένταση, αλλά ο Ελ Αραμπί πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 77’ ο Οφρυδόπουλος έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μιτάι και Ρότα αντί των Μοχαμάντι και Σβάρνα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Καρβάλιο και Κανέ, με τον Πορτογάλο να μπαίνει αντί του Βαλμπουενά και τον Αφρικανό αντί του Μπουχαλάκη.

Στο 86’ ο Ελ Αραμπί… πυροβόλησε ξανά, με τον Μαροκινό επιθετικό να κάνει το 3-2 και να ολοκληρώνει την ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόνι Λόπες, ο Σισέ με κεφαλιά έδωσε πάσα στον Ελ Αραμπί και αυτός εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν μια… ανάσα από το 4-2. Ο Μασούρας έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 3-2 και να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Σβάρνας (77′ Ρότα), Λε Ταλέκ, Μήτογλου (53′ Κορνέζος), Μοχαμαντί (77′ Μιτάι), Μισελέν, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (46′ Σάκχοφ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία (83′ Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Κίτσος, Σισέ, Μπα, Ανδρούτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (79′ Κανέ), Φορτούνης (46′ Μασύρας), Βαλμπουενά (79′ Καρβάλιο), Βρουσάι (64′ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ