Το νέο τηλεοπτικό τοπίο της Super League και τα… απλωμένα χέρια μετά το deal του Ολυμπιακού

Το νέο τηλεοπτικό τοπίο της Super League και τα… απλωμένα χέρια μετά το deal του Ολυμπιακού

Ποιες ομάδες έχουν συμβόλαιο με την COSMOTE TV και ποιες με τη NOVA – Εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να αλλάξει στέγη.

Τα πάνω – κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο της Super League φέρνει η μετακίνηση του Ολυμπιακού από τη NOVA στην COSMOTE TV.

Το μεγαλύτερο brand name του ελληνικού ποδοσφαίρου άλλαξε τηλεοπτική στέγη και για τα επόμενα τρία χρόνια θα παίζει… μπάλα στην COSMOTE TV, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πειραϊκού συλλόγου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το deal των δύο πλευρών, όπως φημολογείται, να αγγίζει τα 55.000.000 €.

Εάν ισχύει το παραπάνω νούμερο, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνική ομάδα και αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο brand name της χώρας. Μια συμφωνία που δυναμώνει πολύ την COSMOTE TV, η οποία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τον πρωταθλητή.

Μετά την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, η COSMOTE TV έχει πλέον τις 8 από τις 14 ομάδες της Super League, με τη NOVA να έχει 5, ενώ απομένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Λεβαδειακό, που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, η COSMOTE TV έχει τα δικαιώματα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ιωνικού, ΟΦΗ, Βόλου, Παναιτωλικού και Λαμίας, η οποία θα δώσει μπαράζ με την Βέροια για να παραμείνει στη Super League. Εάν ο σύλλογος της Φθιώτιδας υποβιβαστεί, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιον τηλεοπτικό πάροχο θα κλείσει η ομάδα της Ημαθίας.

Η NOVA από την άλλη, έχει τα δικαιώματα των ΠΑΟΚ, Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Τη δεδομένη στιγμή η αναλογία είναι 8 (COSMOTE TV), 5 (NOVA), 1 (Λεβαδειακός), με αστερίσκο τι θα γίνει στα μπαράζ Λαμίας – Βέροιας, που θα κρίνουν την ομάδα που θα παίξει στη Super League.

Το deal του Ολυμπιακού με την COSMOTE TV έχει αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει προκαλέσει… αναστάτωση στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Super League, οι οποίες βλέπουν – σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το ποσό – τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού να συνάπτει ένα «χρυσό» συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ έχει ήδη προσεγγίσει την COSMOTE TV με διάθεση να καλύψει το χάντικαπ που υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι της δικής της συμφωνίας και της συμφωνίας που έκανε ο Ολυμπιακός με τον εν λόγω τηλεοπτικό πάροχο, ζητώντας περισσότερα χρήματα. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι πλέον το βαρύ χαρτί της NOVA, με τον Δικέφαλο να ετοιμάζεται να ζητήσει περισσότερα χρήματα.

Οι δύο Δικέφαλοι θα προσπαθήσουν να συνάψουν καλύτερες οικονομικά συμφωνίες, μετά την μετακίνηση του Ολυμπιακού από τη NOVA στην COSMOTE TV. Απομένει να φανεί εάν θα τα καταφέρουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ