Ο Ελληνας χαφ που «σκανάρει» ο Ολυμπιακός και το ισπανικό σενάριο για Πάμπλο Μαφέο

Ο Ελληνας χαφ που «σκανάρει» ο Ολυμπιακός και το ισπανικό σενάριο για Πάμπλο Μαφέο

Ο Γιάννης Παπανικολάου κάνει θραύση στην Πολωνία (3 τίτλοι), κλήθηκε στην Εθνική και ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση. Στη λίστα για δεξιά ο Μαφέο της Μαγιόρκα.

Ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει χαφ αυτή τη στιγμή. Πόσο μάλλον αμυντικό χαφ. Εχει πολλούς και καλούς. Αλλά όπως όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι, έχει ανοιχτά τα μάτια του για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται, που έχει ταλέντο και που δείχνει ότι βελτιώνεται και ανεβαίνει επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει στο ραντάρ τους έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή που κάνει θραύση. Οχι στην Ελλάδα. Αλλά στην Πολωνία. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Παπανικολάου.

Ο 23χρονος (11/11/1998) Παπανικολάου ανήκει στη νέα δύναμη του πολωνικού ποδοσφαίρου, Ρακόφ Τσεστόχοβα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πλατανιά (2016-19), καθιερώθηκε στους Κρητικούς, έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στη Super League με τη φανέλα του Πανιωνίου (2019-20) και από το καλοκαίρι του 2020 αγωνίζεται στη φετινή Κυπελλούχο Πολωνίας. Αγωνίζεται πολύ. Και αγωνίζεται καλά.

Μάλιστα, οι φετινές 38 εμφανίσεις του Παπανικολάου σε πολωνική λίγκα, κύπελλο και Conference League, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από κανέναν. Ακόμη και ο Γκουστάβο Πογιέτ τον συμπεριέλαβε στις πρόσφατες κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος για τα παιχνίδια του Nations League κόντρα σε Β. Ιρλανδία, Κύπρο και Κόσοβο. Και δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κάνει το ντεμπούτο του σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του τον Παπανικολάου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να συλλέγονται στοιχεία, τόσο για τον ποδοσφαιριστή όσο και για τις απαιτήσεις της πολωνικής ομάδας. Με την οποία ο ύψους 1.82 μ. μέσος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Και αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς παίκτες της Ράκοφ Τσεστόχοβα (σ.σ. 6ος σε συμμετοχές, 4ος σε λεπτά συμμετοχής).

Ο Παπανικολάου έχει πανηγυρίσει ήδη τρεις τίτλους στην Πολωνία. Η ομάδα του μπορεί να τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος και να έχασε τον τίτλο στις τελευταία αγωνιστικές από τη Λεχ Πόζναν, ωστόσο, φέτος κέρδισε και το Super Cup Πολωνίας, αλλά και το Κύπελλο. Τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι!

Ο δυναμικός χαφ, δείχνει να έχει ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του, παίζει πολύ, παίζει καλά και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τους Πειραιώτες. Επαναλαμβάνουμε, ο Ολυμπιακός θέλει να έχει πλήρη εικόνα για όλους τους Ελληνας ποδοσφαιριστές και να έχει και τον… πρώτο λόγο, εάν αποφασίσει να κάνει την κίνησή του. Και το ίδιο κάνει και στην περίπτωση του Παπανικολάου. Και θα φανεί στην πορεία εάν το σκανάρισμα και το ενδιαφέρον, θα μετουσιωθούν σε πρόταση. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 23χρονος μέσος κρίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟ ΜΑΦΕΟ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες μεταγραφικές αναζητήσεις, πέραν του Γιαν Κόουτο, που όπως αποκάλυψε to10.gr βρίσκεται ψηλά στη λίστα και ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, στο κάδρο για τη θέση του δεξιού μπακ βρίσκεται και ο 24χρονος δεξιός μπακ Πάμπλο Μαφέο, ο οποίος εμφανίζεται από τους Ισπανούς να είναι εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς! Ο Ισπανός αμυντικός ανήκει στη Στουτγάρδη και φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μαγιόρκα (35 ματς, 1 γκολ, 5 ασίστ), αποτελώντας μία από τις αποκαλύψεις της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στην περίπτωση του Μαφέο, οι Ισπανοί αναφέρουν ότι προκύπτουν δύο σημαντικά εμπόδια. Το ένα αφορά στο γεγονός ότι στη συμφωνία Στουτγάρδης – Μαγιόρκα υπάρχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς από πλευράς Ισπανών, εφόσων μείνουν στην κατηγορία. Οι Νησιώτες κέρδισαν την παραμονή τους στην La Liga και τώρα πρέπει να πληρώσουν τους Σουηβούς. Με το ποσό της οψιόν αγοράς να έχει καθιριστεί στα 3.000.000 € σύμφωνα με το «Kicker». Εάν, λοιπόν, η Μαγιόρκα πληρώσει αυτά τα χρήματα, τότε πολύ δυσκολα ο Ολυμπιακός θα μπορεί να μπει σε συζητήσεις για το μέλλον του παίκτη.

Το δεύτερο εμπόδιο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήδη το όνομα του Μαφέο αναφέρεται ως στόχος κορυφαίων ομάδων, με πρώτη την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα, οι Ισπανοί αναφέρουν ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα του ως έναν από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Βρσάλικο, που ήδη έχει μεγαλώσει και χρειάζεται… ανταγωνισμό και φρέσκα πόδια. Οπως και να έχει, η αναζήτηση για δεξιό μπακ, καλά κρατεί στον Ολυμπιακό. Και μένει να φανεί πού θα καθίσει ποιον θα επιλέξουν τελικά οι πρωταθλητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ