Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό: Οι νέοι «Παλάσιος», το γεμάτο πορτοφόλι και ο Γκατσίνοβιτς

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό: Οι νέοι «Παλάσιος», το γεμάτο πορτοφόλι και ο Γκατσίνοβιτς

Το καλοκαιρινό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, το «ανοιχτό κανάλι» με το γραφείο που έφερε τον Παλάσιος, το «στοίχημα» με τον Γκατσίνοβιτς και η διάθεση Αλαφούζου να δώσει στο Γιοβάνοβιτς όσα χρήματα θέλει.

Το Κύπελλο Ελλάδος βάφτηκε πράσινο, στον Παναθηναϊκό είναι ακόμα επηρεασμένοι από το… νέκταρ της επιτυχίας, ωστόσο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και διοίκηση σηκώνουν τα μανίκια. Και θα ξεκινήσουν τον σχεδιασμό εν όψει της επόμενης σεζόν άμεσα, προκειμένου να είναι η ομάδα έτοιμη όταν θα έρθει η ώρα των ευρωπαϊκών αγώνων και του τρίτου προκριματικού του Europa Conference League.

Τι λέει αυτός ο σχεδιασμός; Αν θέλουμε να τον χωρίσουμε σε ενότητες, αυτές είναι τρεις: η πρώτη έχει να κάνει με τους επόμενους «Παλάσιος» που θέλει να βρει ο Παναθηναϊκός. Για να ανέβει σε ποιότητα, σε προσωπικότητα, σε ατομικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τα χρήματα που θα έχει διαθέσιμα. Και η τρίτη με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ποδοσφαιριστή πολύ σημαντικό στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Που θα κρίνει εν πολλοίς ολόκληρο τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο τελευταίος, δηλαδή ο Γκατσίνοβιτς, μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Το ιδανικό σενάριο για τον προπονητή της ομάδας θα ήταν να παραμείνει ο συμπατριώτης του στο ρόστερ. Είναι ο χαφ που ήθελε, αυτός που του κάνει τη δουλειά που ήθελε, που του προσφέρει τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Οψιόν αγοράς του από Χοφενχάιμ δεν υπάρχει, αλλά στον Παναθηναϊκό αναμένεται να μπουν άμεσα σε κουβέντα με τους Γερμανούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει η δυνατότητα να τον κρατήσουν εκ νέου με τη μορφή δανεισμού και βάζοντας αυτή τη φορά οψιόν.

Ο ίδιος ο παίκτης νιώθει πολύ καλά στην Ελλάδα, είναι ικανοποιημένος απ’ όσα βιώνει αλλά και από τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό και θα ήθελε να μείνει. Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι εύκολη και ίσως να χρειαστεί χρόνος.

Οι «επόμενοι Παλάσιος» είναι και το μεγάλο μεταγραφικό στοίχημα του Παναθηναϊκού εν όψει του καλοκαιριού. Να βρει δηλαδή όχι έναν, αλλά δύο – τρεις με την προσωπικότητα και την αγωνιστική αξία του Αργεντινού, έστω και αν χρειαστεί να δώσει χρήματα για αγορά.

Στον Παναθηναϊκό έχουν «ανοιχτό κανάλι» με το γραφείο που εκπροσωπεί τον Αργεντινό και άμεσα αναμένεται να έρθουν προτάσεις από τους συγκεκριμένους ατζέντηδες με περιπτώσεις παικτών που θα αφορούν και τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την επιτυχημένη μεταγραφή του Σεμπάσταν Παλάσιος.

Και αυτό το μεταγραφικό πρότζεκτ είναι σε άμεση συνάρτηση με το «γεμάτο πορτοφόλι». Τέτοιο θα είναι αυτό που θα έχει να διαχειριστεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να εκπληρώσει όπως εκείνος θέλει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει το ελεύθερο στον προπονητή της ομάδας να κινηθεί όπως εκείνος θέλει προκειμένου να ενισχύει την ομάδα και να την κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Μην ξεχνάμε πως η επόμενη σεζόν θα αρχίσει νωρίτερα. Και ο Παναθηναϊκός θα έχει την πρώτη πρόκληση μέσα στο καλοκαίρι: να περάσει στους ομίλους του Europa Conference League.

Αν το καταφέρει θα χρειαστεί σίγουρα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του, έχοντας τρεις διοργανώσεις. Και μεγαλύτερους στόχους το πρωτάθλημα απ’ ότι είχε την περσινή σεζόν. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει ενθουσιαστεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει δώσει εντολή να ικανοποιηθεί κάθε επιθυμία του προπονητή.

Υπάρχει ήδη η… κάβα των δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε διαθέσιμα τον Γενάρη ο Γιοβάνοβιτς και τα οποία δεν τα ξοδεύτηκαν τελικά (έγινε μία μεταγραφή, του δανεικού Γκατσίνοβιτς) και σε αυτά ο Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να προσθέσει κι άλλα προκειμένου να κάνει ο Παναθηναϊκός και αγορές παικτών αν χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ