Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το καλοκαίρι του Ολυμπιακού – Τι συμβαίνει με τους διεθνείς

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το καλοκαίρι του Ολυμπιακού – Τι συμβαίνει με τους διεθνείς

Ο εθνικός… μπελάς που φτάνει ως τις πύλες του Ρέντη και οι ημερομηνίες που «κλείδωσαν» για το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Τρεις εβδομάδες ακριβώς, ως την 14η του Ιούνη που οι πύλες του Ρέντη θα ανοίξουν για την season 5 της εποχής Μαρτίνς στο μεγάλο λιμάνι του Ολυμπιακού . Και ενώ όπως είναι λογικό οι Ερυθρόλευκοι έχουν φροντίσει ήδη για όσα περνούν από το χέρι τους; Υπάρχουν και εκείνα που δεν τα ορίζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση; Τις ενδεχόμενες απουσίες που θα προκύψουν από το «εθνικό παράθυρο» του Ιούνη. Περιλαμβάνει Nations League και προκριματικά για το under 21 Euro στη ζώνη της UEFA, προκριματικά Κόπα-Άφρικα στην CAF. Καταλαβαίνει ο καθένας λοιπόν ότι μπορεί κάλλιστα για μια ακόμη φορά να προκύψει διψήφιος αριθμός απόντων.

Η λίστα

Ξέρουν ήδη για τον Γιώργο Μασούρα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη (ήδη οι πρώτοι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ανδρών συγκεντρώθηκαν από χθες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά). Ξέρουν για τον Τόμας Βατσλίκ (Τσεχία), τον Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), τον Παπ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), τον Πιέρ Κούντε (Καμερούν), τον Χένρι Ονιεκουρού (Νιγηρία) και τον Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι). Περιμένουν πιθανότατα για τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (Μολδαβία), τους Βασίλη Σουρλή, Κωνσταντίνο Τζολάκη, Φώτη Κίτσο ( σήμερα είναι η ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής Ελπίδων).

Είναι όμως και μια σειρά ακόμη από ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί στις προεπιλογές των αντιπροσωπευτικών ομάδων των χωρών τους (όπως πχ ο Αχμέντ Χασάν με την Αίγυπτο). Άρα λοιπόν αφενός μεν καταλαβαίνει ο καθένας ότι η προετοιμασία θα ξεκινήσει με μπόλικους απόντες, αφετέρου ότι για να υπάρχει το απαραίτητο ρόστερ στον Ρέντη θα χρειαστούν μια σειρά από προσθήκες. Κάπως έτσι έγινε γνωστό χθες ότι από τους «δανεικούς» θα ξεκινήσει κανονικά στις 14 Ιουνίου στον Ρέντη και ο Λεονάρντο Κούτρης (όπως ο Γιάννης Μασούρας, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς κλπ).

Η προετοιμασία

Λέγαμε όμως για την προετοιμασία. Εκεί όπου πλέον είναι φιξαρισμένες και οι «βασικές» ημερομηνίες. Στις 14 Ιουνίου το πρώτο ραντεβού στον Ρέντη. Στις 22 Ιουνίου το ταξίδι στην Αυστρία (εκεί όπου θα προστεθούν και όσοι έχουν διεθνείς υποχρεώσεις μες τον Ιούνιο) για μια σειρά φιλικών αγώνων-έξι, όπως και πέρσι-. Στις 2 ή 3 Ιουλίου η επιστροφή στην Αθήνα. Και έπειτα δύο φιλικά παιχνίδια ως τις 19-20 Ιουλίου όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία των προκριματικών του Champions League.

Ο δεύτερος γύρος από τον οποίο θα ξεκινήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας. Και μιας και ο λόγος για το μονοπάτι κάτω από τα άστρα της σπουδαιότερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης; Με την ολοκλήρωση των «μεγάλων» πρωταθλημάτων της Ευρώπης, έκλεισαν ήδη οι 26 από τις 32 θέσεις των ομίλων. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί μια από τις άλλες έξι. Ήξερε ότι θα το κάνει ως «ισχυρός» σε όλες τις κληρώσεις ως εκεί. Πλέον έμαθε ότι εάν και εφόσον τα καταφέρει θα ενταχθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Εκεί που βρίσκονται ήδη η Μπριζ και η Σέλτικ

Σε fast forward

Οι Ερυθρόλευκοι με 41.000 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας θα είναι στους «ισχυρούς» σε όλες τις καλοκαιρινές κληρώσεις. Διατηρούν αυτό το πλεονέκτημα και για τα playoffs του Αυγούστου. Όλα αυτά σε μια σεζόν που έρχεται μια μεγάλη βασική διαφοροποίηση.

Η πραγματοποίηση του «χειμερινού» Μουντιάλ στο Κατάρ. Για να γίνει αντιληπτό; Η φάση των ομίλων του Champions League θα ξεκινήσει φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Τα πάντα θα κυλήσουν δηλαδή σε fast forward. Και αυτή είναι μια επιπλέον υποχρέωση αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ