Απαλλάχθηκε ο Παναιτωλικός, μένει στη Super League

Απαλλάχθηκε ο Παναιτωλικός, μένει στη Super League

Η ομάδα του Αγρινίου παραμένει στη Super League, καθώς τιμωρήθηκε μόνο με χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ – Βαριά «καμπάνα» στον Κουτσοσπύρο.

Στη Super League θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Παναιτωλικός, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν αποδέχθηκε πως έχει υπάρξει χειραγώγηση του αγώνα με τον ΟΦΗ από την πλευρά της ομάδας του Αγρινίου και την απάλλαξε από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι Κυανοκίτρινοι τιμωρήθηκαν μόνο με χρηματικό πρόστιμό ύψους 300.000 ευρώ, ενώ ο πρώην γενικός τους αρχηγός, Χρήστος Κουτσοσπύρος, τιμωρήθηκε με 10 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, 10 χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 40.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Ο Παναιτωλικός ήταν αντιμέτωπος με υποβιβασμό, καθώς ο Χρήστος Κουτσοσπύρος είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα του Κορνέλιους στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν αποδέχθηκε πως έχει υπάρξει χειραγώγηση της αναμέτρησης και τιμώρησε τον σύλλογο του Αγρινίου μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Ένα πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο τους επιβλήθηκε επειδή στέλεχός τους έπαιξε, εν αγνοία τους, στοίχημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης από κάποια άλλη ομάδα, παρά μόνο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (σ.σ εντός πέντε ημερών), ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει έφεση για το ύψος του προστίμου. Ενδεχομένως να συμβεί, όταν η ομάδα του Αγρινίου πάρει στα χέρια της το σκεπτικό της απόφασης.

Εάν δεν ασκήσει έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο Παναιτωλικός θα παραμείνει στη Super League και η Λαμία θα παίξει στα μπαράζ, αφότου επικυρωθεί η βαθμολογία των play outs. Μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (6/6) σε Δ.Σ της Λίγκας, προκειμένου στη συνέχεια να οριστούν τα μπαράζ παραμονής/ανόδου ανάμεσα στην ομάδα της Φθιώτιδας και την Βέροια, που θα παλέψουν για μια θέση στην μεγάλη κατηγορία.

Παράλληλα, υποβιβάζεται οριστικά ο Απόλλων Σμύρνης, που ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ελαφρά Ταξιαρχία τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Super League 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ