Με τη… θηλιά στον λαιμό ο Παναιτωλικός

Με τη… θηλιά στον λαιμό ο Παναιτωλικός

Η υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού του Παναιτωλικού. ο Χρήστος Κουτσοσπύρος που στοιχημάτιζε συστηματικά και η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα...

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον Παναιτωλικό σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, αφού το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει τι θα γίνει με την ομάδα του Αγρινίου και τον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας, Χρήστο Κουτσοσπύρο που είχε στοιχηματίσει στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (4-2).

Τα στοιχεία φαίνεται πως είναι πολλά και κατά τόσο του Κουτσοσπύρου, αλλά και του Παναιτωλικού, αφού σύμφωνα με το πόρισμα της υπόθεσης που βγήκε από την ερευνητική ομάδα της Επιτροπής, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου στοιχημάτιζε κατ’εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο Κουτσοσπύρος φέρεται να στοιχημάτισε σε κίτρινη κάρτα στον Ντέρεκ Κορνέλιους στον αγώνα ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-4, με τον Καναδό να έχει ακολούθως του συγκεκριμένου αγώνα υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, φέρεται να στοιχημάτισε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και για την περίπτωσή του κατατέθηκε καταγγελία στην Ε.Π.ΑΘΛ.Α (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού στις 24/2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα όμως, στην υπόθεση αυτή, άνοιξαν τρεις ακόμη λογαριασμοί στο Αγρίνιο για την κάρτα στον Κορνέλιους εκτός από εκείνον του Κουτσοσπύρου, φέρνοντας τον Παναιτωλικό σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Όσον αφορά την επίμαχη περίπτωση, «παρατηρήθηκε ύποπτη και έντονη στοιχηματική δραστηριότητα για το συγκεκριμένο συμβάν (κάρτα στον Κορνέλιους) με τις αποδόσεις διαρκώς να αυξομοιώνονται και τη στοιχηματική εμμονή στην εν λόγω αγορά να συνεχίζεται αμείωτη. Διαπιστώθηκε δηλαδή «αφύσικη στοιχηματική δραστηριότητα» του Κουτσοσπύρου και άλλων τριών παικτών του στοιχήματος που ζουν στο Αγρίνιο.

Το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, δεινός, σύμφωνα με τα συλλεγμένα στοιχεία, στοιχηματικός παίκτης, ποντάροντας κατ’ εξακολούθηση και σχεδόν πάντα επικερδώς σε στοιχηματικά συμβάντα της ομάδας του, της οποίας ήταν τεχνικός διευθυντής και, εξ αυτού του λόγου, γνώστης της αγωνιστικής συμπεριφοράς έκαστου παίκτη, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα συμμετείχε ή έστω αποπειράθηκε να συμμετάσχει σε ενέργεια που έβλαψε την ακεραιότητα του ερευνώμενου αγώνα (ΟΦΗ – Παναιτωλικός), καθώς και σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας αυτού διά της χειραγωγημένης λήψης κίτρινης κάρτα του παίκτη Κορνέλιους Ντέρεκ οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα».

Για την οικονομία του θέματος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας συγκροτείται από δύο τμήματα το ερευνητικό και το δικαστικό.

Το ερευνητικό τμήμα λειτουργεί με μονομελή σύνθεση, ενώ το δικαστικό με τριμελή απαρτιζόμενο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και δύο μέλη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι αρμόδιος να αναθέτει κατά την κρίση του σε κάποιο από τα μέλη της Επιτροπής ερευνητικά καθήκοντα.

Τα δεδομένα στη Superleague, η Λαμία, ο Απόλλωνας και η Βέροια

Όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Superleague, εν αναμονή και της απόφασης, η βαθμολογία των Play out δεν έχει επικυρωθεί. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Απόλλωνας και η Λαμία δεν ήθελαν να επικυρωθεί γιατί αν επικυρωνόταν δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Σε περίπτωση που βγει απόφαση που στέλνει τον Παναιτωλικό στον υποβιβασμό και τον Κουτσοσπύρο σε δεκαετή αποβολή από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με τη βαθμολογία επικυρωμένη, άρα τον Απόλλωνα ήδη υποβιβασμένο την θέση του Παναιτωλικού θα πάρει απευθείας την άνοδο η Βέροια που εν τω μεταξύ περιμένει να παίξει «μπαράζ» για την άνοδο.

Πλέον η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί, η Λαμία και ο Απόλλωνας, οι εντιμότατοι φίλοι του «συστήματος» για κάποιο λόγο δικαιώθηκαν και αν βγει απόφαση υποβιβασμού του Παναιτωλικού θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.

Η μεν Λαμία να μείνει στη Superleague χωρίς να παίξει μπαράζ με τη Βέροια και ο δε Απόλλωνας που έχει υποβιβαστεί βαθμολογικά να πιέσει για να παίξει εκείνος το μπαράζ με την ομάδα της Ημαθίας μπας και γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η τελική έκθεση-εισήγηση που συντάχθηκε συμπεριλαμβάνει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές για το «αδίκημα», δηλαδή τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού, πρόστιμο 300 χιλιάδων και αποκλεισμό του πρώην γενικού αρχηγού από το ποδόσφαιρο. Και η απόφαση θα παρθεί σήμερα με τουλάχιστον 4 ομάδες να περιμένουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ