Ο Βρσάλικο και ο Ζινκερνάγκελ είναι από την ίδια… σελίδα του σχεδιασμού

Ο Βρσάλικο και ο Ζινκερνάγκελ είναι από την ίδια… σελίδα του σχεδιασμού

Πως «κουμπώνουν» στο σχέδιο του Ολυμπιακού, οι δύο βασικές τακτικές αρετές του Βρσάλικο και ο winger με το «10» από τη Δανία

Το όνομα του Σίμε Βρσάλικο από το μεσημέρι του Σαββάτου λες και άνοιξε ένα παράθυρο με θέα στη season 5 μέλλον του Ολυμπιακό. Όχι τόσο γιατί ο Κροάτης είναι μια περίπτωση από εκείνες που δεν χρειάζονται συστάσεις, όσο για άλλα σημαντικότερα αναφορικά με τη μεγάλη εικόνα.

Με μια γρήγορη σκέψη: Ας πούμε αφενός επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες του πρωταθλητή Ελλάδας, αφετέρου επέτρεψε να φανεί σε κοινή θέα ένα σημαντικό κομμάτι του επόμενου παζλ. Ένα «κλειδί» για όσα ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κατά νου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε τέτοιο βαθμό που να καταλαβαίνεις πόσο συμβατό είναι το σενάριο που θέλει τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ  να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του πρωταθλητή.

Θέλει ο Πορτογάλος να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα που να «πατά» στις πτέρυγες. Που να συμμετέχουν ουσιαστικά οι μπακ στο επιθετικό κομμάτι και που θα μπορούν να βρουν τις προϋποθέσεις με τους κατάλληλους παρτενέρ για να μετατρέψουν τα άκρα σημείο υπεροχής. Για να αξιοποιήσεις λοιπόν έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Βρσάλικο που την τελευταία δεκαετία είναι ένας από τους πιο ισορροπημένους μπακ του υψηλότερου επιπέδου, χρειάζεσαι μπροστά του έναν παίκτη που να συγκλίνει και να έχει δημιουργία και γκολ από τον άξονα. Ένα winger με το… «10», στο στιλ του Ματιέ Βαλμπουενά ή και του Ντανιέλ Ποντένσε που παρέα με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί έφτιαξαν για ενάμιση χρόνο έναν καταπληκτικό δεξιό διάδρομο στον Ολυμπιακό.

Ο Βρσάλικο είναι πάρα πολύ καλός ανασταλτικά, άρα μπορεί να βρει ισορροπία με ένα «10αρι» μπροστά του εγγυόμενος ο ίδιος την καλή λειτουργία πίσω από τη μπάλα. Και την ίδια στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους εκτελεστές του overlap άρα για να εκμεταλλευθεί μια ομάδα την ικανότητα του χρειάζεται να τον παντρέψει με έναν winger που βασικά να συγκλίνει προς τον άξονα.

Ο Ζινκερνάγκελ έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά: Winger που μπαίνει στον άξονα, που μοιάζει με «10αρι», που αφήνει την πλάτη ανοιχτή για το overlap (που είναι η σπεσιαλιτέ του Βρσάλικο), που έχει μεγάλη ευστοχία στην κάθετη πάσα και που μπορεί πατώντας περιοχή να σκοράρει.

Πέρσι στον δρόμο για την Premier League με τη Νότιγχαμ, ο 27χρονος Δανός πέτυχε 7 γκολ και είχε 10 ασίστ ενώ τη σεζόν 2019-20 με τα χρώματα της Μπόντο Γκλιμτ κέρδισε τη μεταγραφή του στη Γουότφορντ είχε 19 γκολ και 24 ασίστ στη Νορβηγία! Στο μεταξύ πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ακριβώς λόγω του περσινού του δανεισμού στη Φόρεστ, άπαντες στον Ολυμπιακό τον γνωρίζουν πολύ καλά. Και που έχοντας τον ίδιο ατζέντη (Πίνι Ζάχαβι) με τον Πέδρο Μαρτίνς, προφανώς θα γνωρίζει ακόμη περισσότερα για εκείνον και ο προπονητής των πρωταθλητών.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός για τον δεξιό διάδρομο της επίθεσης διαθέτει και έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Γκάρι Ροντρίγκες που κατά την πρώτη του σεζόν επιβεβαίωσε πως όταν βρει ρυθμό είναι πραγματικά της κλίμακας «κάνω τη διαφορά». Η ιδέα λοιπόν μοιάζει ενιαία και «κουμπώνει». Τώρα για την εφαρμογή; Θα φανεί στη σκηνή. Προς το παρόν είμαστε ακόμη στις προθέσεις. Για τον Ζινκερνάγκελ ο Ολυμπιακός δεν λέει το παραμικρό. Όπως δηλαδή το συνηθίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ