Ο Ολυμπιακός σε διαπραγματεύσεις με μια… 11άδα παικτών – Αμεσα κλείνει ο δεξιός μπακ – Η λίστα…

Ο Ολυμπιακός σε διαπραγματεύσεις με μια… 11άδα παικτών – Αμεσα κλείνει ο δεξιός μπακ – Η λίστα…

Ο Ολυμπιακός έχει προετοιμάσει τις κινήσεις του εδώ και έναν μήνα και προχωράει τις επαφές με παίκτες. Οι δεξιοί μπακ και ο... γνωστός Ζινκερνάγκελ.

Οι αλλαγές που προωθούνται σε επίπεδο οργανογράμματος, είναι ένα κομμάτι των κινήσεων που κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ένα άλλο, ίσως και σημαντικότερο κομμάτι των κινήσεων, αφορά τις μεταγραφικές επαφές των Ερυθρόλευκων. Και οι οποίες δεν αποτελούν προϊόν κάποιας «αυθαίρετης» απόφασης, αλλά διεξάγονται βάσει όσων έχουν συμφωνήσει διοίκηση και προπονητής. Βάσει της προετοιμασίας που έχει γίνει όλο τον χρόνο. Και βάσει των αναγκών της ομάδας.

Για να γίνει ξεκάθαρο. Ο Ολυμπιακός δεν αποφάσισε να βάλει νέα πρόσωπα στην καθημερινότητά του για να προχωρήσει σε… τσουνάμι αλλαγών. Για να αλλάξει τα πάντα. Δεν χρειάζεται να αλλάξει τα πάντα. Να βάλει φρέσκα πρόσωπα και ιδέες θέλει. Αλλά τα λάθη και οι όποιες αστοχίες έχουν εντοπιστεί εδώ και καιρό και τώρα που η μεταγραφική αγορά αρχίζει να κουνιέται, το πλάνο αρχίζει να εφαρμόζεται.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει επίσημα ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με σχεδόν μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών, με σκοπό να ενισχύσει το δυναμικό του, πριν ακόμη ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Και αυτό δεν αμφισβητείται. Καθώς οι πληροφορίες για τις επαφές που κάνουν οι Ερυθρόλευκοι έρχονται από όλες τις πλευρές της Ευρώπης. Και αυτό επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει πάνω στον προγραμματισμό που έχει γίνει εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις άμεσες ανάγκες της.

Από to10.gr έχετε ήδη διαβάσει ότι ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως βασικό στόχο να έχει άμεσα στα χέρια του τον επόμενο 11αδάτο δεξιό μπακ ο Μαρτίνς, το συντομότερο δυνατό. Ου μην και τον «δεύτερο». Και ει δυνατόν ο ένας τουλάχιστον εξ αυτών, να βρίσκεται από την εβδομάδα που έρχεται στο Ρέντη, για να ξεκινήσει να δουλεύει υπό τις οδηγίες του προπονητή των Πειραιωτών.

Τα ονόματα με τα οποία ασχολείται ο Ολυμπιακός είναι πολλά, αλλά όλα είναι στο «παιχνίδι». Είτε για «πρώτες» είτε για «δεύτερες» επιλογές. Η ΠΑΕ προχωράει τις συζητήσεις για την υπόθεση του μπακ, με τον Γκονζάλο Αβιλα Γκορντόν (Χάντερσφιλντ) να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο, ενώ δεν είναι μυστικό ότι γίνονται προσπάθειες να κλείσει και ο Τζορτζ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), μια υπόθεση περίπλοκη αυτή τη στιγμή, αλλά όχι ανέφικτη. Επίσης, οι Πορτογάλοι επιβεβαίωσαν τις επαφές με την Πόρτο για τον ταλαντούχο 20χρονο Τόμας Εστέβες, ενώ πάντα σε περίοπτη θέση υπάρχει και το όνομα του Γιαν Κόουτο, με την υποσημείωση ότι ακόμη η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει αποφασίσει εάν θα τον κρατήσει και για πόσο.

Είναι εξίσου σαφές ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τις υπόλοιπες θέσεις. Οι λίστες που σχηματίστηκαν με τη συνεργασία διοίκησης, σκάουτινγκ και προπονητή δεν αλλάζουν. Μπορεί να γίνουν προσθήκες στην πορεία, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ακολουθούν το πλάνο και σε ό,τι έχει να κάνει με τους εξτρέμ, αλλά για τη θέση «10». Και γενικώς για όλες τις θέσεις που πιθανώς θα χρειαστεί προσθήκες.

Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι εδώ και καιρό υπάρχει η σκέψη ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ή παίζουν στη Νότιγχαμ Φόρεστ να αποτελέσουν λύσεις πρώτης γραμμής για τον Ολυμπιακό. Και μία εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του το to10.gr, είναι ο διεθνής Δανός μεσοεπιθετικός, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ της Γουότφοντ, που αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Νότιγχαμ Φόρεστ στην άνοδο στην Premier League. Ο 27χρονος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 50 συμμετοχές, 7 γκολ και 10 ασίστ και είναι παίκτης που αρέσει πολλά χρόνια. Εάν η Γουότφορντ τον δίνει, η περίπτωσή του είναι σαφές ότι απασχολήσει. Εξάλλου, «κλειδί» μπορεί να αποτελέσει και το γεγονός ότι ο ατζέντης του δεν είναι άλλος από τον Πίνι Ζαχάβι. Ατζέντη και του Πέδρο Μαρτίνς…

Επαναλαμβάνουμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι προσωποπαγής ομάδα στα στελέχη της. Υπάρχουν άνθρωποι που «τρέχουν» θέματα της ομάδας και αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους, είναι ενεργή και πορεύονται με συγκεκριμένα κριτήρια για να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ