Αμπουμπακάρ Καμαρά: Ένα «τανκ» για τον Θρύλο και πολλά γκολ (vid)

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Ένα «τανκ» για τον Θρύλο και πολλά γκολ (vid)

Ο Καμαρά με την ταχύτητα και την ποιότητά του δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και σκοράρει πολύτιμα γκολ – Δείτε όλα τα τέρματα που έχει πετύχει ο Αφρικανός, που αποτελεί 100% επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού, με τον 27χρονο επιθετικό να αποτελεί επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής της πειραϊκής ομάδας βλέπει στο πρόσωπο του Αφρικανού έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην επιθετική γραμμή των πρωταθλητών και να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Καμαρά μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα δύο άκρα, με τον 27χρονο να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και να βοηθάει την ομάδα του είτε δίνοντας ασίστ στους συμπαίκτες του, είτε τελειώνοντας ο ίδιος τις φάσεις.

Το απέδειξε περίτρανα την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Αρη, σκοράροντας 10 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τα 6 ήταν στην κανονική διάρκεια της Super League, τα δύο στα πλέι οφ και τα άλλα δύο στο Κύπελλο. Ηταν από τους πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και βοήθησε τα μέγιστα στην έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Αμπουμπακάρ προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν, στην οποία έπαιξε σε 35 παιχνίδια με τη φανέλα του Αρη, έχοντας εκτός από τα 10 γκολ και 4 ασίστ. Είχε επίσης μια συμμετοχή στην Championship με τη φανέλα της Φούλαμ. Με τα χρώματα του βρετανικού συλλόγου είχε 94 παιχνίδια, με 17 γκολ και 6 ασίστ σε 4.133 λεπτά, ενώ στην καριέρα του έχε παίξει επίσης στη Γαλλία με τις Αμιάν, Ντιζόν και Μονακό.

Με την πρώτη είχε 45 συμμετοχές, με 16 γκολ και 3 ασίστ σε 3.180 λεπτά, με τη δεύτερη αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια, με 1 γκολ και με τους Μονεγάσκους είχε 2 συμμετοχές. Εχει παίξει επίσης στο Βέλγιο με την Κοτράικ, έχοντας 12 ματς, αλλά και στην Τουρκία με την Μαλάτιασπορ, με 1 γκολ και 2 ασίστ σε 13 ματς.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 212 παιχνίδια, με απολογισμό 45 γκολ και 15 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Μαυριτανίας, στην οποία μάλιστα είναι βασικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, έχοντας 13 συμμετοχές, με 5 γκολ. Αγωνίστηκε στο πρόσφατο Κόπα Αφρικα, βάζοντας μάλιστα και δύο γκολ στο παιχνίδι με το Σουδάν.

Ενας πάρα πολύ καλός επιθετικός, που προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην εκάστοτε ομάδα του, αφού μπορεί με την ίδια ευκολία να σκοράρει και να πασάρει, συνδυασμός που τον κάνει εξαιρετικό εργαλείο για τον προπονητή του και φυσικά ιδανικό συμπαίκτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει τόσο πολύ στην απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ζητάει επιτακτικά την απόκτησή του από τον Αρη.

Ο 27χρονος μπορεί να λειτουργήσει στο 4-4-2 σαν σέντερ φορ, αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός, ενώ στο 4-3-3 μπορεί να παίξει στα άκρα, κυρίως από δεξιά πτέρυγα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, ενώ συγκλίνει και σκοράρει. Είναι ταχύτατος και είναι μια βασική επιλογή στο παιχνίδι χώρου, ενώ την ίδια στιγμή μια πολύ καλή λύση στο παιχνίδι κατοχής που απλώνει το πρέσινγκ στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Δείτε όλα τα γκολ που έχει πετύχει ο Αφρικανός επιθετικός:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ