Απομονωμένη η ΑΕΚ για Κλάτενμπεργκ – Τι ανέφερε ο Κοσμάς στη Super League

Απομονωμένη η ΑΕΚ για Κλάτενμπεργκ – Τι ανέφερε ο Κοσμάς στη Super League

Τους λόγους για τους οποίος η ΑΕΚ τάχθηκε κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο CEO της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς.

Αρνητική ήταν η ΑΕΚ στο θέμα με τη συνέχεια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή της Super League στο τελευταίο Δ.Σ. που έγινε. Η Ένωση τάχθηκε κατά του Άγγλου αρχιδιαιτητή, παρά το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έδωσε ψήφο «εμπιστοσύνης» στον Κλάτενμπεργκ.

Ο CEO της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΑΕΚ, τόνισε πως ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε στο έργο του, καθώς ανέλυσε και τους λόγους που οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» να μην εμπιστευτούν τον Άγγλο.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στην Αγγλία για τον Λόου

«Δεν είναι η Λίγκα αυτή που αποφασίζει για τον αρχιδιαιτητή. Μπορεί βεβαίως να προτείνει αλλά όχι να αποφασίζει. Η ΑΕΚ λέει όχι στην παραμονή του Κλάτενμπεργκ. Απέτυχε παταγωδώς. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κάθεται πάνω στο παχυλό συμβόλαιό του χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο.

Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς εναντίον του. Και οι τέσσερις του BIG 4 έχουν κατά καιρούς αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Άλλο βέβαια αν μετά ο κ. Κλάτενμπεργκ κατάφερνε χάρη στις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του να εξασφαλίζει εκ των υστέρων την ανοχή ή και τη σιωπηρή ή ακόμα και τη δημόσια στήριξη κάποιων εκ των επικριτών του.

«Αυτά όμως δεν έχουν πλέον σημασία. Η ώρα της κρίσης έχει έρθει και ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει βρεθεί ελλιποβαρής. Δεν εξέλιξε κανέναν Έλληνα διαιτητή, δεν ανέδειξε κανέναν διαιτητή, δεν έκανε το παραμικρό στον τομέα της εκπαίδευσης, πρακτικά ακύρωσε τους διαιτητές πρώτης γραμμής, αποδόμησε τους Έλληνες διαιτητές, δεν προσέφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο, δεν αφήνει πίσω του ίχνος έργου.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ προτού καν ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του με την ελληνική ομοσπονδία φρόντισε να αρχίσει επαφές με την αιγυπτιακή και να κλείσει συμφωνία με δόξα και τιμή, σε μία επίδειξη ασέβειας έναντι εκείνων που τον πλήρωναν αδρά την τελευταία διετία. Και έχει κι από πάνω την απαίτηση να γίνει διπλοθεσίτης, να κάνει τον τουρισμό του μεταξύ Πυραμίδων και Ακρόπολης και εμείς να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε λες και είμαστε Μπανανία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», ανέφερε αρχικά ο Κοσμάς, πριν μιλήσει για ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας.

«Λέμε ναι, η ΑΕΚ λέει ναι στην επαγγελματική διαιτησία. Αλλά είναι μείζον, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αρχών για το ποδόσφαιρο, αυτή η διαδικασία να έχει τη σφραγίδα της Λίγκας και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και όχι οποιουδήποτε υπουργού.

Είναι θέμα του ποδοσφαίρου και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί ως υπουργός ποδοσφαίρου. Τέτοια εκτροπή δεν είναι δυνατόν να την ευλογεί το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να αποφασίζει και να διατάσσει για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε πολιτικός παράγοντας. Είναι αδιανόητο να θεσμοθετεί για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε υπουργός. Να αρχίσουμε λοιπόν να δουλεύουμε πάνω στην υλοποίηση του σχεδίου για επαγγελματική διαιτησία και να το κάνουμε πράξη σε συνεργασία της Λίγκας με την ΕΠΟ, των δύο θεσμικών οργάνων που νομιμοποιούνται να το φέρουν σε πέρας.

Την ίδια πρόθεση για τη θεσμοθέτηση της επαγγελματικής διαιτησίας έχει και η ΕΠΟ, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός της κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε ενώπιόν μας να πάμε όλοι μαζί σε αυτή τη νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτή είναι μία πολύ θετική εξέλιξη που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, βαδίζοντας σε εξωθεσμικά μονοπάτια.

Και φυσικά, αυτό το σχέδιο είναι πολύ σοβαρό για να το κάνουμε στο πόδι, χωρίς σοβαρή προεργασία, μέσα σε μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που οφείλουμε να μελετήσουμε και να προβλέψουμε με κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα μπουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ της επαγγελματικής διαιτησίας. Πώς θα επιλεγούν. Πώς θα τους θωρακίσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα επηρεασμού. Πώς θα διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον τους ώστε να μείνουν μακριά από κάθε τέτοια ιδέα.

Πώς για παράδειγμα θα αφήσει ένας αστυνομικός ή ένας πυροσβέστης το σώμα και τη μονιμότητα για να γίνει επαγγελματίας διαιτητής; Πώς θα κατοχυρώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματά του, πώς θα συνταξιοδοτηθεί. Όλα έχουν τη σημασία τους. Να κάνουμε πράξη την επαγγελματική διαιτησία. Αλλά να την κάνουμε σωστά, μεθοδικά και οργανωμένα. Θεσμικά και καταστατικά. Εμείς, το ποδόσφαιρο. Όχι ένας υπουργός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ