Βιεϊρίνια: «Αποτυχημένη η χρονιά επειδή δεν πήραμε τίτλο – Στόχος μας ο πρωταθλητισμός»

Βιεϊρίνια: «Αποτυχημένη η χρονιά επειδή δεν πήραμε τίτλο – Στόχος μας ο πρωταθλητισμός»

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας τον απολογισμό της περσινής χρονιάς, ενώ μίλησε για τον τραυματισμό του αλλά και για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια θα παραμείνει παίκτης του ΠΑΟΚ για ακόμα μια χρονιά, με τους Θεσσαλονικείς να ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Πορτογάλο άσο.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία της περσινής σεζόν, τοπν τραυματισμό του, ενώ τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι ο πρωταθλητισμός.

Διαβάστε επίσης: Ο ΠΑΟΚ κοστολογεί 15 εκατ. ευρώ 18χρονο αμυντικό του

Αναλυτικά όσα είπε στο Radio City Of Primo 106.1:

Πως τελείωσε η χρονιά για σένα με τους τραυματισμούς που είχες;

«Μετά τον τραυματισμό με την Μαρσέιγ χρειαζόμουν θεραπεία και ξεκούραση. Δεν υπήρχε χρόνος όμως γι αυτά. Οπότε προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να είμαι έτοιμος στο 100% ή κοντά σε αυτό, στον τελικό. Κάτι που καταφέραμε με κάποιον τρόπο, αν και δεν ήμουν εντάξει στο 100% παρόλο που το παλέψαμε. Πριν το παιχνίδι κάναμε τα πάντα, αλλά η δράση της θεραπείας σε συνδυασμό με τις διακοπές στον τελικό, πέρασε, με αποτέλεσμα να έχω έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου».

Άρα το καλοκαίρι σου πως ήταν;

«Το καλοκαίρι συνέχισα τις θεραπείες μου, μόνο μια βδομάδα που πήγα με την οικογένεια μου διακοπές δεν έκανα. Συνέχισα όμως τις θεραπείες μου, γι αυτό τον λόγο άργησα να μπω με την ομάδα μια εβδομάδα. Είπαμε με τον γιατρό ότι δεν έχει κανένα νόημα να ρισκάρουμε τώρα στην προετοιμασία, γι αυτό συνέχισα το ατομικό μέχρι να σιγουρευτούμε ότι ξεπέρασα το πρόβλημα και δεν θα ξανά εμφανιστεί».

Ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη η περσινή χρονιά;

«Εγώ θα πω ότι ήταν πολύ καλή η σεζόν. Αποτυχημένη ναι, γιατί δεν κερδίσαμε τίτλους. Η χρονιά όμως ήταν καλή. Όταν όμως παίζεις στον ΠΑΟΚ, το να μην κερδίσεις μια χρονιά κάποιον τίτλο κάνει αυτόματα αποτυχημένη την σεζόν. Από αυτή την έννοια, του τίτλου, είναι αποτυχημένη, αλλά όσα χρόνια είμαι στον ΠΑΟΚ δεν έχω δει ξανά ελληνική ομάδα να φτάνει τόσο μακριά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εμείς που δουλεύαμε καθημερινά ξέρουμε τι δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και τι κάναμε για να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Στον τελικό όμως, που είναι ένα ματς και κρίνονται πολλά, όπως μας είχε πει και ο προπονητής, θα κριθεί για τον κόσμο αν θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη η χρονιά. Για μας όμως που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στην Ευρώπη, που αποκλείσαμε δύο μεγάλες ομάδες για να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου, είναι μια καλή χρονιά. Αποτυχημένη επειδή δεν πήραμε τίτλο».

Τα ματς με Μαρσέιγ και Παναθηναϊκό θα ήθελες να τα παίξεις ξανά; Είναι αυτό που λες: «Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις»:

«Έχουμε κερδίσει τελικούς, νομίζω σε όλους ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ίσως με τον Ολυμπιακό να ήταν 50-50 οι πιθανότητες αλλά και εκεί πριν το 2-1 χάσαμε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ. Και τώρα με τον Παναθηναϊκό νομίζω στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι αυτοί, στο δεύτερο εμείς αλλά κρίθηκε από αυτήν την φάση του πέναλτι, από τις φάσεις που δεν εμείς δεν σκοράραμε. Όπως λέω συνέχεια είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός, στο τέλος μένει αυτός που κερδίζει».

Ο ΠΑΟΚ φέτος ανανεώθηκε. Με πολλούς νεαρούς γίνεται πρωταθλητισμός;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο πρωταθλητισμός και να παλεύουμε για τους στόχους μας. Δεν είναι μόνο οι νέοι σε ηλικία αλλά και γενικότερα οι νέοι παίκτες. Πολλές φορές δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η εμπειρία που έχεις. Πλέον ένας ποδοσφαιριστής που είναι 21-22 χρονών μπορεί να είναι ήδη έμπειρος. Εγώ προσωπικά θέλω σίγουρα να κάνουμε πρωταθλητισμό, θέλω να παλέψουμε για όλους τους τίτλους που υπάρχουν στην Ελλάδα και να φτάσουμε, τουλάχιστον, μέχρι εκεί που φτάσαμε και πέρυσι στην Ευρώπη.

Αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και ότι χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή από τον κόσμο γιατί είναι ένα νέο ξεκίνημα τώρα. Έχουμε νέους παίκτες, έχουν φύγει έμπειροι παίκτες που έγραψαν ιστορία στην ομάδα και αυτά χρειάζονται χρόνο για να μπορεί να χτιστεί ξανά ένα γκρουπ που να μπορέσει όχι μόνο φέτος, αλλά και στα επόμενα χρόνια, να πρωταγωνιστήσει. Αυτό είναι το πρότζεκτ της ομάδας. Είναι καθαρό το μήνυμα από τις μεταγραφές, ότι η ομάδα θέλει να χτίσει μια ομάδα για το μέλλον».

Η χρονιά μπορεί να έχει στραβές και σκαμπανεβάσματα;

«Σίγουρα θα έχει. Παράδειγμα θέλεις να χτίσεις ένα νέο σπίτι. Πολύ δύσκολα να είναι έτοιμο την ημερομηνία που θα πεις γιατί μπορεί να προκύψουν πράγματα που θα σε καθυστερήσουν. Εμείς προσπαθούμε να μην έχουμε πολλές κακές μέρες και πολλές στραβές αλλά να μπορούμε να κυλάμε όπως πρέπει και όπως θέλουμε σε αυτήν την καινούργια αρχή της ομάδας».

Βγαίνει η αίσθηση ότι οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα. Έχεις την ίδια αίσθηση;

«Ναι. Με την βοήθεια του Μπότο οι παίκτες που ήρθαν είναι παίκτες με ποιότητα, παίκτες που έχουν και εμπειρία από άλλα πρωταθλήματα και ομάδες. Έτσι είναι πιο εύκολο και για εμάς τους πιο μεγάλους να τους βοηθήσουμε, αλλά και για το προπονητικό τιμ να τους δώσει να καταλάβουν πιο γρήγορα την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Όταν οι παίκτες έχουν ποιότητα είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να καταλάβουν τι θέλει η ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ