Βασίλη Σουρλή πιάσε μια… ασίστ

Βασίλη Σουρλή πιάσε μια… ασίστ

Ή πως αλλιώς η… μοίρα του Βασίλη Σουρλή τον έβγαλε στην πόρτα του Δημήτρη Σιόβα.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Σουρλή από την Φορτούνα Σιτάρντ, με τον 20χρονο μέσο σε ρόλο… σερβιτόρου είναι από τα viral video της ημέρας στα social media.

Και βέβαια είναι και μια απόδειξη για τον τρόπο που η επικοινωνία μπορεί να κάνει πιο όμορφο το ποδόσφαιρο με ένα έξυπνο σενάριο και λίγο μεράκι. Αρκεί φυσικά το κοινό να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και οι ομάδες έτοιμες να πειραματιστούν με μια πιο ανάλαφρη εικόνα του προϊόντος του (στα μέρη μας το κάνει μόνο ο ΠΑΟΚ).

Διαβάστε επίσης: Τέλος ο Ντόρσεϊ για τον Ολυμπιακό – Επιστρέφει στο ΝΒΑ!

Ο 20χρονος μέσος λοιπόν σε αυτή την πρώτη του φορά μακριά από τα μέρη μας συστήθηκε με έναν δίσκο στο χέρι στους φίλους της Φορτούνα Σιτάρντ. Άπαντες όμως περιμένουν να τον δουν να σερβίρει με το δεξί του πόδι. Να εμφανίσει στο χορτάρι τις αρετές του πληθωρικού ταλέντου του… box to box και να επιβεβαιώσει την αίσθηση που τα τελευταία 2-3 χρόνια τον έχει κατοχυρώσει στις κουβέντες των σκάουτερ ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις των Βαλκανίων σε αυτά τα τετραγωνικά του γηπέδου.

Είναι πολύ τυχερός ο Έλληνας άσος που σε αυτό το κρίσιμο σημείο της καριέρας του προέκυψε η Φορτούνα.

Γιατί το Ολλανδικό μοντέλο ποδοσφαίρου είναι αποδεδειγμένα μια ιδανική λύση στο πρόβλημα που έχουν ποδοσφαιριστές σαν εκείνο (λέγεται χρόνος συμμετοχής και ευκαιρίες στο υψηλότερο επίπεδο).

Και γιατί στα ίδια αποδυτήρια δεσπόζει η φυσιογνωμία του Δημήτρη Σιόβα που θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στην απαραίτητη προσαρμογή του. Ειδικά αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» στην επιτυχία ενός δανεισμού που ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ο πιο μεγάλος κερδισμένος. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα.

Επειδή ακούστηκαν πολλά: Τον ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Σουρλή και στο νέο ρόστερ των πρωταθλητών. Τον εκτιμά πάρα πολύ και σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν χαρακτήρα. Τον έχω ακούσει με τα αυτιά μου να λέει πως θεωρεί ότι και ο Σουρλής και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχουν το «πακέτο» που απαιτείται για να κάνουν καριέρα στον Ολυμπιακό.

Όταν όμως αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του «6-8» υπάρχουν ο Γιαν Εμβιλά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Μαμαντού Κανέ, ο Πιέρ Κούντε, ο Μάντι Καμαρά και η βασική ιδέα είναι στο πρωτάθλημα να παίζουν δύο από αυτούς (μαζί με ένα 10αρι) καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο Σουρλής δεν θα μπορούσε για ακόμη μια σεζόν να βρει χώρο δράσης.

Ο Τσιμίκας στον Ολυμπιακό έπαιξε γιατί οι Ερυθρόλευκοι την διετία 2018-19 έχτισαν ένα rotation δύο ποδοσφαιριστών στο αριστερό άκρο της άμυνας με εκείνον και τον Λεονάρντο Κούτρη.

Ο Μπουχαλάκης έπαιξε γιατί το καλοκαίρι του 2018 ο προπονητής έχτισε μια ιδέα γύρω από εκείνον τον Μάντι Καμαρά και τον καταπληκτικό Γκιγιέρμε που όμως ήρθε αργότερα, έχοντας δώσει το δικαίωμα και στους δύο να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους. Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί αν ο Βραζιλιάνος είχε φτάσει νωρίτερα και βέβαια αν είχε πιάσει η μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ που στην επιστροφή του δεν έκλεισε καλά-καλά ούτε τρίμηνο με την Ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Σουρλής είναι μια τριετία τώρα που φαντάζει στα μάτια κάθε ψύχραιμού παρατηρητή ως «έτοιμος» παίκτης. Πως χρειάζεται χώρο, ευκαιρίες και υπομονή για να ανθίσει. Πέρσι κάλυψε την ανάγκη των συμμετοχών από την ομάδα Β΄. Φέτος έπρεπε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ο ίδιος λοιπόν ζήτησε να φύγει σαν δανεικός. Και όπως φαίνεται έκανε μια επιλογή που πραγματικά μπορεί σε μερικούς μήνες να τον βοηθήσει όσο δεν φαντάζεται.

Στην Ολλανδία έφτιαξε την καριέρα του ο Γιώργος Γιακουμάκης. Στην Ολλανδία αναπτύχθηκαν παιδιά σαν τον Παντελή Χατζηδιάκο και τον Βαγγέλη Παυλίδη. Στην Ολλανδία βρήκε τον βηματισμό του ο Μάριος Βρουσάι (και διόλου τυχαίο δεν είναι πως εκεί θέλει να επιστρέψει). Για τον Σουρλή υπήρξε ενδιαφέρον και από τον Ιωνικό. Προτιμήθηκε όμως να φτιάξει βαλίτσες για τα ξένα.

Φυσικά από εδώ και στο εξής είναι δική του υποχρέωση του. Να δουλέψει, να αποδείξει. Να επιβεβαιώσει όλα εκείνα τα σπουδαία που χρόνια τώρα ακούγονται για χάρη του. Μπορεί η Φορτούνα να φρόντισε για μια οψιόν αγοράς, Η βασική εντύπωση όμως είναι ότι μόλις άνοιξε ο επόμενος κύκλος της σχέσης του με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ