Αποκλειστικό: «Ο Πινέδα μεγάλωνε σε μια φτωχή πόλη, χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο»

Αποκλειστικό: «Ο Πινέδα μεγάλωνε σε μια φτωχή πόλη, χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο»

Ο Ορμπελίν Πινέδα προβάρει τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Μεξικανός δημοσιογράφος, Ιγκνάσιο Σουάρεζ, σκιαγραφεί το προφίλ του αποκλειστικά για to10.gr

Το σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Ορμπελίν Πινέδα θα έχει happy end για την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της Θέλτα έριξε την… βόμβα και οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού το πουλέν του Ματίας Αλμέιδα. Ο 26χρονος παίκτης είναι με τις βαλίτσες στο χέρι, με τον δικέφαλο να ενισχύεται σημαντικά στο χώρο του άξονα.

Με επιμονή και μπόλικη υπομονή, η Ένωση κατάφερε να κάνει πράξη την έντονη επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα. Μέσω της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, ο Αργεντινός τεχνικός ήταν αυτός που έβγαλε στον… αφρό τον Ορμπελίν Πινέδα, με τους δυο άνδρες να ξανασμίγουν υπό τη σκέπη του δικεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Στην Τσέλσι ο Κουλιμπαλί! (pic)

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η προοπτική της ΑΕΚ, ο 26χρονος παίκτης απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες όλες τις προτάσεις για επιστροφή στο Μεξικό και τη Liga MX. Η Ενωση προσθέτει λοιπόν στο ρόστερ της ένα υπερπολύτιμο γρανάζι και to10.gr επικοινώνησε με τον Ιγκνάσιο Σουάρεζ, γνωστό δημοσιογράφο του Μεξικού.

Ο Σουάρεζ σκιαγραφεί για λογαριασμό του «10» το προφίλ του Ορμπελίν Πινέδα, αποθεώνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του δικεφάλου.

«Ετσι έγινε ποδοσφαιριστής ο Πινέδα»

Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για τον Ορμπελίν Πινέδα. Από φτωχή πόλη ο Μεξικανός άσος, κυνήγησε το ποδοσφαιρικό του όνειρο μέσω της Gallos Blancos.

«Στο Μεξικό, ο Orbelin Pineda έχει το παρατσούκλι «ο μικρός μάγος» για την ικανότητά του με την μπάλα.

Έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία ζωής. Γεννήθηκε στο Σαν Φερνάντο, πολύ κοντά στην Coyuca de Catalán στην Πολιτεία Guerrero, σε μια πολύ μικρή και πολύ φτωχή πόλη, όπου μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε σήμα ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο.

Από αυτή τη μικρή πόλη και εξαιτίας του αδερφού του που προσπάθησε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πήγε στην πόλη του Κερετάρο για να δοκιμάσει μια ομάδα πρώτης κατηγορίας, γνωστή ως Gallos Blancos. Πέτυχε πολύ σύντομα, έφτασε στα 17 του και στα 19 του ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία», ανέφερε ο Ιγκνάσιο Σουάρεζ.

«Ενας από τους καλύτερους παίκτες στο Μεξικό»

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος στάζει μέλι για τον συμπατριώτη του και στέκεται στις χαρισματικές του ικανότητες. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον Πινέδα ως έναν από τους καλύτερους παίκτες της χώρας.

«Είναι δεξιοτέχνης, γρήγορος και του αρέσει πολύ το ένας εναντίον ενός. Παίρνει πρωτοβουλίες στον χώρο του κέντρου, κρατάει την μπάλα και οργανώνει και είναι ειδικός στα πέναλτι. Στο Μεξικό τον έχουν χρησιμοποιήσει ως εσωτερικό χαφ, το ίδιο στα δεξιά όπως και στα αριστερά (με αλλαγμένο προφίλ) και μερικές φορές ως δεύτερο εννιάρι, πίσω από τον σέντερ φορ.

Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι ένα παίκτης με ταμπεραμέντο και νοοτροπία, καθώς και καλή ατομική τεχνική, που κάθε φορά που πανηγυρίζει ένα γκολ, εκτελεί θεαματικές τούμπες όπως ο Ούγκο Σάντσες.

Χωρίς αμφιβολία, θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες στο Μεξικό, είχε πολύ σημαντικές προσφορές από μεξικανικές ομάδες. Την Τολούκα, την Τσιβας που του πρόσφεραν πολύ καλύτερα οικονομικά συμβόλαια. Πάντα όμως δήλωνε ότι ήθελε να προσπαθήσει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

«Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα»

Ο Ιγκνάσιο Σουάρεζ εμφανίζεται βέβαιος για την επιτυχία του Ορμπελίν Πινέδα στα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ξεχωριστό δέσιμο του 26χρονου άσου με τον Ματίας Αλμέιδα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι λιγότερο απαιτητικό από το ισπανικό λόγω των ποδοσφαιρικών του συνθηκών. Ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει τέλεια και θα ξέρει πώς να τον αξιοποιήσει στο έπακρο. Για τον Πινέδα είναι πολύ σημαντικό να διακριθεί στην ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει μια θέση στην εθνική του Μεξικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο Αλμέιδα τον ξέρει πολύ καλά, γι’ αυτό τον αναζήτησε και τον έπεισε να μείνει στην Ευρώπη Ξέρει τι μπορεί να προσφέρει και τις αρκετές θέσεις που χρησιμοποιείται στο γήπεδο. Ο Αλμέιδα είναι ένας πολύ καλός προπονητής που διαχειρίζεται πολύ καλα τους παίκτες του, τους δίνει την απαραίτητη ελευθερία με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση να βγαίνει μέσα στο γήπεδο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ