Ο Μακέντα είναι ο «μηχανοδηγός» της μεγάλης φυγής!

Ο Μακέντα είναι ο «μηχανοδηγός» της μεγάλης φυγής!

Ο Μακέντα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό που βλέπει σε τρία καλοκαίρια να υπάρχουν μόνο δύο παίχτες από το ρόστερ του -6.

Καλοκαίρι 2018. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δύνη της οικονομικής χρεοκοπίας και με 11 ΠΑΕ από τις 14 να ψηφίζουν υπέρ του παραμένει στην Superleague εκείνης την σεζόν.

Οι κανονισμοί όμως που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι δύσκολοι ακόμα και για μια ομάδα του βεληνεκούς του. Αρχικά μπορεί να αποκτήσει μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών και ξεκίνημα με -6 βαθμούς.

Εκείνο το καλοκαίρι οι «Πράσινοι» βασίζονται σε νεαρά παιδιά από την ακαδημία και τους πιο έμπειρους Διούδη, Κουρμπέλη και Μουνίε. Τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους ο τεχνικός διευθυντής εκείνης της σεζόν Νίκος Νταμπίζας έρχεται σε συμφωνία με τον Φεντερίκο Μακέντα για να ηγηθεί στην πράσινη επίθεση.

Η σεζόν κυλάει εκπληκτικά για το Τριφύλλι αφού όχι μόνο γλυτώνει τον υποβιβασμό αλλά αν είχε και τους -11 βαθμούς θα κυνηγούσε και μια θέση στα προκριματικά της Ευρώπης.

Από εκείνο το καλοκαίρι έχουν αλλάξει σχεδόν όλα. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την περασμένη σεζόν το κύπελλο Ελλάδος και από το ρόστερ του 2018 έχουν μείνει μετά και την αποχώρηση του Μακέντα μόνο ο Κουρμπέλης και ο Διούδης, ο οποίος τον χειμώνα που μας πέρασε ήταν ένα βήμα από την απομάκρυνση του.

Αυτές τις 4 σεζόν ο Ιταλός στράικερ βοήθησε τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει το «Τριφύλλι» σε υψηλές στροφές. Ειδικά την πρώτη του σεζόν με 11 γκολ σε 28 παιχνίδια είναι ο κύριος μοχλός στην επίθεση.

Ταυτόχρονα δείχνει και το πατρικό του ένστικτο βοηθώντας παιδιά όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης και ο Χατζηθεοδωρίδης να ανταπεξέλθουν στο πολύ δύσκολο επίπεδο της Superleague.

Όμως λόγω των υψηλών απαιτήσεων που υπάρχουν στους Πράσινους, γίνονται αρκετές μεταγραφές και οι πιτσιρικάδες χάνονται ένας ένας. Ο Κίκο Μακέντα παρόλα αυτά παραμένει σταθερή κολώνα και κάνει εκπληκτική σεζόν με 15 γκολ σε 37 ματς.

Ταυτόχρονα το ρόστερ εκείνο που βοήθησε στην ανόρθωση του Παναθηναϊκού αποδομείται για χάρη των στόχων που πρέπει να επιτευχθούν.

Οι στόχοι σιγά σιγά επιτυγχάνονται, με το Τριφύλλι να κατακτά τον τίτλο του κυπέλλου μετά το 2014. Όμως η ιστορία Παναθηναϊκός – Φεντερίκο Μακέντα σιγά σιγά είχε φτάσει σε τέλμα.

Έχει χάσει την θέση του βασικού φορ από τον Ιωαννίδη, οι εμφανίσεις του δεν είναι και οι καλύτερες και έτσι ο Παναθηναϊκός τον βγάζει στο «σφυρί».

Έτσι οι δύο πλευρές χωρίζουν και στις 12 Ιουλίου η τουρκική Ανκαρακουτσού τον ανακοινώνει. Εκείνος όμως δεν ξεχνάει τα 4 χρόνια που πέρασε. Ευχαριστεί τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα τελειώνει μια γενιά παιχτών που στην πιο δύσκολη στιγμή βάλανε «πλάτη».

Ο «μπάμπας» για πολλούς στο Κορωπί Μακέντα δεν είναι πια εδώ. Μπήκε και αυτός στο τρένο της φυγής του ρόστερ του 2018 που ξεκινάει με αυτόν μηχανοδηγό!

Ένα τρένο γεμάτο με νεαρά παιδιά που καταλάβανε από την πρώτη στιγμή τι σημαίνει να είσαι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ