Ο Μπαγκαλιάνης είναι project: Το νέο 5ετές συμβόλαιο, ο δανεισμός στον ΠΑΣ και η λεπτομέρεια…

Ο Μπαγκαλιάνης είναι project: Το νέο 5ετές συμβόλαιο, ο δανεισμός στον ΠΑΣ και η λεπτομέρεια…

Πως ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης βρέθηκε στα Γιάννινα. Τι λέει το report των Ερυθρόλευκων και ποια είναι η ιδέα για την εξέλιξη του

Ανακοινώθηκε χθες επίσημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλλον πέρασε στα ψιλά. Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης μετακόμισε από τον Ρέντη στους «Ζωσιμάδες» και ξεκινά το… αγροτικό του με την φιλοδοξία σε ένα χρόνο από τώρα να επιστρέψει με άλλες πιθανότητες για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Και ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις οι περισσότεροι «βλέπουν» μια τυπική αντίδραση των μεγάλων ομάδων που παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουν να διαχειριστούν έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιριστών από όσων θα έπρεπε; Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί και να είναι διαφορετική. Διότι την σκέφτηκε πολύ ο Ολυμπιακός. Και την προχώρησε έχοντας κατά νου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό.

Διαβάστε επίσης: Η ολλανδική «καραμπόλα» με Βρουσάι – Δουβίκα

«Τα έχει όλα, εκτός από… ευθύνες Super League» λέει το report του πρωταθλητή για εκείνον. Όλα εκτός από την ευκαιρία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και να δοκιμαστεί στη συνέπεια που μόνο ο χρόνος μπορεί να επιβεβαιώσει. Έπαιξε 25 ματς πέρσι στη Super League 2 με την ομάδα Β΄. Έχει κάποιες συμμετοχές πρώτα με τον Άρη και έπειτα με τον Ολυμπιακό και στη Super League 1 αλλά σε ματς δίχως η μπάλα να… ζυγίζει βαριά. Και βέβαια όσο και αν αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς, είναι τέτοιο το rotation του πρωταθλητή Ελλάδας που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αναρριχηθεί άμεσα στις βασικές επιλογές: Μπροστά ή δίπλα στον Σωκράτη, τον Μανωλά, τον Σισέ, τον Μπα κλπ.

Κάπου εκεί λοιπόν ξεκίνησε η σκέψη του δανεισμού. Με την υποσημείωση όμως ότι για να προχωρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να βρεθεί σε μια ομάδα που μπορεί να του δώσει ευθύνες. Και φανέλα βασικού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που μόλις κατάφερε να βοηθήσει τον Γιάννη Κάργα στα 27 του να πάρει μια μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και που πριν μερικά χρόνια έγινε η αφετηρία του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου προκρίθηκε ως επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια. Για την εμπιστοσύνη που δείχνει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Για τον τρόπο παιχνιδιού του που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει πρόσωπα.

Και πριν δοθεί το «οκ» στον Πέτρο Μπαγκαλιάνη για αυτό το βήμα; Ο Ολυμπιακός φρόντισε να του δώσει να καταλάβει πόσο πολύ πιστεύει σε εκείνον. Με πράξεις. Όχι με λόγια. Με ένα νέο συμβόλαιο 5ετους διάρκειας. Για να τον επιβραβεύσει για την ως τώρα πρόοδο του, αλλά και για να του κάνει ξεκάθαρο πως μέσω Ιωαννίνων μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος. Όχι για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, αλλά για να γίνει μέλος του rotation από τη νέα χρονιά. Για να το κάνει αυτό ο πρωταθλητής μάλιστα ίσως είναι διατεθειμένος να καλύψει τον «δανεισμό» του νεαρού με μια μεταγραφή. Και αυτή είναι μια λεπτομέρεια του… Αυγούστου, που προφανώς θα περιμένει τη σειρά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ