Ολυμπιακός: Η ολλανδική «καραμπόλα» με Βρουσάι – Δουβίκα

Ολυμπιακός: Η ολλανδική «καραμπόλα» με Βρουσάι – Δουβίκα

Πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βρεθεί στην κουβέντα με την Ουτρέχτη για τον 22χρονο σέντερ φορ.

Σε μεταγραφικές διεργασίες ο Ολυμπιακός. Και σε εκείνη την διαδρομή από το προηγούμενο στο επόμενο ρόστερ του που πάντα τέτοια εποχή επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Διότι δεν είναι μοναχά οι βασικές ανάγκες του σχεδιασμού κλπ. Είναι και οι «καραμπόλες» που ενίοτε μπορεί να προκαλέσουν γεγονότα. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα; Η είσοδος του Τάσου Δουβίκα στη συζήτηση. Ενός παιδιού που πριν από 15 μήνες κεφαλαιοποιούσε την εξαιρετική σεζόν του στον Βόλο (32 συμ-13 γκολ) με μια μεταγραφή στην Ουτρέχτη που ομολογουμένως είχε προκαλέσει αίσθηση.

Διαβάστε επίσης: Με φόντο το Final Four: Οι 3 σπουδαίες κινήσεις, η παραμονή Βεζένκοφ και ο παίκτης που έρχεται…

Ήταν ο ίδιος καιρός που άνοιγε για τα καλά και την πόρτα της εθνικής μας ομάδας δείχνοντας έτοιμος για το παραπάνω βήμα.

Πως τα πηγαίνει ο νεαρός στην Ολλανδία: Μια χαρά. Στην πρώτη του σεζόν έβαλε 10 γκολ (37 συμ) και φυσικά έχοντας πλέον προσαρμοσθεί μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά του.

Πως λοιπόν ξαφνικά άρχισε να κυκλοφορεί στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού; Η απάντηση προκύπτει πιθανότατα από το ενδιαφέρον της Ουτρέχτης για έναν άλλο νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Τον Μάριο Βρουσάι που επί της ουσίας ζήτησε ο ίδιος να μην συνεχίσει στους Ερυθρόλευκους.

Κυκλοφορεί πως οι Ολλανδοί έχουν ήδη πλησιάσει τους πρωταθλητές Ελλάδας για τον Βρουσάι. Και ίσως ακριβώς από αυτή την επαφή να προέκυψε και το άνοιγμα της επιπλέον συζήτησης: Για τον Δουβίκα.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή 4 σέντερ φορ. Άρα όχι… χώρο για αυτά τα τετραγωνικά μέτρα του γηπέδου. Τόσο ο Τικίνιο Σοάρες όμως, όσο και ο Αχμέντ Χασάν μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγουν στην αγορά.

Ο Τικίνιο διότι στην πρώτη του σεζόν έδειξε ένας ποδοσφαιριστής με πολλές ικανότητες αλλά παρόμοιες με εκείνες του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και ο Αχμέντ Χασάν διότι του είναι πολύ δύσκολο να μείνει με τον ρόλο του 3-4 φορ σίγουρα πίσω από τον Μαροκινό αλλά και από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά που ήταν μια από τις βασικές επιθυμίες του Πορτογάλου προπονητή.

Παράλληλα όμως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από νέα παιδιά που θα πάρουν μια θέση στο ρόστερ και θα διεκδικήσουν μια θέση στον επόμενο «κορμό».

Προφανώς ο Δουβίκας μπορεί να αποτελέσει μια τέτοια περίπτωση. Εάν και εφόσον φυσικά. Διότι δεν είναι κάτι προχωρημένο. Μια ιδέα είναι που περνά από διάφορα στάδια και που εάν και εφόσον μπορεί να… φέρει κάτι παραπάνω.

Αργότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ