Οι σκόρερ και οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ

Οι σκόρερ και οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, έχει σημειώσει 77 γκολ, με τους Πρίγιοβιτς και Πέλκας, να έχουν πετύχει τα μισά, ενώ οι Μάτος και Βιερίνια έχουν τις περισσότερες εύστοχες πάσες και γεμίσματα.

Πέντε είναι τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, μέχρι και σήμερα. Οι Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Μάτος, Βιερίνια και Πασχαλάκης έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στα φετινά επιτεύγματα του δικεφάλου.

Ο Σέρβος επιθετικός μέχρι τώρα μετράει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο της σχετικής λίστας, Δημήτρη Πέλκα, που έχει σημειώσει εννιά γκολ. Οι δύο τους έχουν πετύχει 30 γκολ, σχεδόν τα μισά από τα 77 συνολικά που έχουν πετύχει οι Θεσσαλονικείς και είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων του ΠΑΟΚ.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, εκτός από σκόρερ είναι και στην λίστα των παικτών με περισσότερες ασίστ. Είναι πρώτος σ’ αυτή την κατηγορία, έχοντας μοιράσει 10 και πρώτος στα σουτ, έχοντας επιχειρήσει 57 εκ’ των οποίων τα 35 είναι εκτός περιοχής.

Αυτοί που ξεχωρίζουν επίσης είναι οι δύο πλάγιοι μπακ του ΠΑΟΚ. Αυτός που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, είναι ο Λέο Μάτος έχοντας καταγράψει 2906 λεπτά συμμετοχής, ενώ έχει και τις περισσότερος πάσες από οποιονδήποτε συμπαίκτη του, 154. Ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει επιχειρήσει 149 σέντρες, ενώ έχει και τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα, 59 και βρίσκεται ψηλά και σε αυτή την κατηγορία.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του. Σε 17 παιχνίδια που έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια του έχει δεχθεί μόλις 6 τέρματα. Έχει 46 αποκρούσεις, 62 κλεψίματα, 45 επεμβάσεις και 9 πάσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ