Γιατί ο Σπόραρ είναι η μεταγραφή της 5ετίας στον Παναθηναϊκό

Γιατί ο Σπόραρ είναι η μεταγραφή της 5ετίας στον Παναθηναϊκό

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ με τα νούμερά του αποδεικνύει ότι είναι η μεταγραφή της 5ετιας για τους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία πέντε χρόνια μετά τη φυγή του Μάρκους Μπέργκ δυσκολεύεται πολύ στο να βρει έναν επιθετικό που με τα γκολ του θα κερδίσει βαθμούς στην προσπάθεια του για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς.

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται να το λύνει ο Άντραζ Σπόραρ που με 0.44 γκολ ανά παιχνίδι στην καριέρα του βρίσκεται πίσω μόνο από τους killer των ελληνικών γηπέδων τον Μάρκους Μπέργκ και Τζιμπρίλ Σισε.

Διαβάστε επίσης: Βέρμπιτς: «Δεν θέλω να χάνω ούτε στις προπονήσεις» (vid)

Ο Σισέ με τα πολύτιμα γκολ του έδωσε το πρωτάθλημα το 2010 στους πράσινους και έδιωξε μια ξηρασία διάρκειας 6 ετών. Ο Γάλλος σούπερ σταρ σε 88 παιχνίδια κατέγραψε 55 γκολ δηλαδή 0.63 γκολ ανά 90λεπτο.Σε πολλά από αυτά ο Γάλλος έβγαζε το φίδι από την τρύπα και ο Παναθηναϊκός έφτανε σε νικηφόρα αποτελέσματα που χωρίς αυτόν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ερχόντουσαν.

Ισόβαθμος με 0.63 γκολ είναι και ο μεγαλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου, Μάρκους Μπέργκ. Ο Σουηδός με 95 γκολ σε 151 συμμετοχές ήταν καταλυτικός σε πολλά παιχνίδια, με κυρίαρχο τον τελικό κυπέλλου του 2014 στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 4-1.  Με τον διασκελισμό του και το ένστικτο του φονιά, ο Σουηδός έγινε το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα όμως όσοι επιθετικοί ήρθαν δεν κατάφεραν ούτε να ακουμπήσουν τα νούμερα των δύο προηγουμένων. Παίκτες όπως ο Περέα, ο Μακέντα, ο Βέργος και ο Τσάβες δεν είχαν τόσο δυναμική παρουσία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα νούμερα τους αφού ο πιο παραγωγικός παίκτης είναι ο Ιταλός με 0.34 γκολ ανά ματς.

Ταυτόχρονα ο Σπόραρ δεν είναι σκόρερ της μιας χρονιάς αφού στη καριέρα του έχει πετύχει 152 τέρματα σε 344 συμμετοχές νούμερα δυσεύρετα σε όλη την Ευρώπη γενικώς. Ειδικά στην Σλοβακία με τη φανέλα της Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε συμμετοχή σε 1 γκολ ανά ματς αφού σε 78 παιχνίδια είχε 60 γκολ και 17 ασίστ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Παναθηναϊκός έπιασε «τζακ-ποτ» με την περίπτωση του Σλοβένου επιθετικού που με τα γκολ του το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ