Ο Φερ Νίνιο της Βιγιαρεάλ στη λίστα του Ολυμπιακού για την επίθεση (Vids)

Ο Φερ Νίνιο της Βιγιαρεάλ στη λίστα του Ολυμπιακού για την επίθεση (Vids)

To10.gr γράφει για τον 21χρονο διεθνή Ισπανό στράικερ της Βιγιαρεάλ, Φερ Νίνιο, που βρίσκεται στη λίστα του Κάρλος Κορμπεράν για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι χωρισμένος στα… δύο αυτές τις ημέρες. Tο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στο πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα play off του Europa League.  Από την άλλη, σε επίπεδο διοίκησης και στελεχών, η προσοχή έχει στραφεί κυρίως στην ενίσχυση του ρόστερ. Με τους Ερυθρόλευκους να κινούνται στην αγορά για να αποκτήσουν τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει προπονητής και τμήμα σκάουτινγκ. Με τον Φερ Νίνιο, είναι στη λίστα του Κάρλος Κορμπεράν.

Πληροφορίες του to10.gr από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός, μετά από εισήγηση του προπονητή του, έχει στη λίστα του έναν σέντερ φορ που θεωρείται μία από τις μεγάλες βλέψεις του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Φερνάντο Νίνιο Ροντρίγκες, κατά κόσμον, Φερ Νίνιο.

Όπως προκύπτει, το όνομα του 21χρονου (24/10/2000) πανύψηλου (1.92μ.) σέντερ φορ της Βιγιαρεάλ, είναι από εκείνα που κάνουν κλικ στους Ερυθρόλευκους. Ο Ισπανός στράικερ, παίκτης… παραγωγής των ακαδημιών της Βιγιαρεάλ, έχει αγωνιστεί 35 φορές με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του «Κίτρινου Υποβρυχίου», έχοντας συνολικά 10 γκολ και 1 ασίστ.

Πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Μαγιόρκα, έχοντας 2 γκολ σε 25 συμμετοχές. Ενας δανεισμός που δεν τον βοήθησε στην εξέλιξή του, με αποτέλεσμα η ομάδα από το Βίλα Ρεάλ να επιθυμεί την εκ νέου παραχώρησή του. Καθώς αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας του Ουνάι Εμερι στην επίθεση είναι γεμάτο με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής (Χεράρδ Μορένο, Πάκο Αλκάθερ, Μπουλαγιέ Ντιά κλπ). Με τον «χώρο» για τον Φερ Νίνιο, να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ SCOUTING REPORT

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Τικίνιο Σοάρες, ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας επιθετικός. Και ο Φερ Νίνιο είναι μια περίπτωση που φαίνεται ότι έχει ξεχωρίσει. Καθώς υπάρχει η άποψη ότι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σπανίζουν πλέον οι επιθετικοί… παλαιάς κοπής με… σύγχρονα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, όπως είναι ο νεαρός Ισπανός.

Ο Φερ Νίνιο μπορεί να είναι πανύψηλος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι διόλου άτεχνος, είναι πολύ δυνατός, πολύ καλός στο παιχνίδι και κυρίως, είναι γρήγορος. Κάτι που δεν το μαρτυρά το μπόι του. Ενώ σε όλα τα ξένα σκάουτινγκ report, αναφέρεται ως ένας πολύ εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, με σπουδαία φυσικά προσόντα, με πολύ καλή επαφή με την μπάλα, work ethic στον αγωνιστικό χώρο. Ένα πακέτο ικανό να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σημαντικό.

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Για την απόκτηση του 21χρονου σέντερ φορ έχει ήδη κινηθεί επίσημα η Λεγκανές, όπως και άλλες ομάδες, τόσο από τη Primera όσο και από τη Segunda Division. Με τη Βιγιαρεάλ να τον παραχωρεί δανεικό, αλλά να μην έχει αποφασίσει εάν θέλει να του βάλει οψιόν. Ωστόσο, είναι σαφές ότι εάν ο Ολυμπιακός εμπλακεί, εν τέλει, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενεργά, όπως είναι πιθανό να γίνει, αυτό θα συμβεί μόνο με το ενδεχόμενο μιας… κανονικής οψιόν για το επόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Φερ Νίνιο ήταν στο ρόστερ της Βιγιαρεάλ που κατέκτησε το Europa League το 2021 και είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φυσική του κατάσταση, φέτος ακολούθησε όλη την προετοιμασία υπό τον Εμερι και μάλιστα σκόραρε στο φιλικό με την Ελτσε, με τους Ισπανούς να υποστηρίζουν ότι είναι πολύ καλά. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι  αγωνίστηκε για 79 λεπτά στην πρεμιέρα της Segunda Division με τη Βιγιαρεάλ Β’ να επικρατεί με 2-0 εκτός έδρας της Ράσινγκ Σανταντέρ (14/08/2022)!

ΔΥΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ…

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η αποχώρηση του Τικίνιο γέννησε την ανάγκη για έναν σέντερ φορ. Για αυτό το όνομα του Φερ Νίνιο είναι στη λίστα του Κορμπεράν, ο οποίος έχει μιλήσει με θερμά λόγια για την αξία του νεαρού. Αλλά δεν είναι το μοναδικό όνομα. Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αποκτήσει τον Ουί-Τζο Χουάνγκ (Μπορντό), ωστόσο, η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη. Ενώ υπάρχει και ακόμη μία περίπτωση στράικερ που αρέσει πολύ. Και δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, εάν ο Ολυμπιακός αποκτήσει τελικά δύο φορ. Έναν κλασικό στράικερ. Και έναν πιο περιφερειακό… Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον Χασάν, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον 19χρονο Ντένις Αλίγιαγκιτς για τη συγκεκριμένη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ