Άρης: Στόχος κάτι καλύτερο από πέρυσι και (γιατί όχι) μια κούπα

Άρης: Στόχος κάτι καλύτερο από πέρυσι και (γιατί όχι) μια κούπα

Ο Άρης μπαίνει στη φετινή Superleague αρκετά ανανεωμένος και με στόχο να κάνει το παραπάνω βήμα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Νέα σεζόν, νέοι παίκτες, νέοι στόχοι! Αυτό θα μπορούσε να είναι το… μότο του Άρη, μπαίνοντας στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ταυτόχρονα αποτελούν… μπούσουλα όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του Χερμάν Μπούργος.

Για ακόμη μια χρονιά βέβαια, ο Άρης μπαίνει στο πρωτάθλημα «πληγωμένος» από το πρόωρο και άδοξο τέλος της ευρωπαϊκής του πορείας. Οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν να ξορκίσουν την κατάρα των προηγούμενων χρόνων και γι’ αυτό ο νο1 στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους του Conference League.

Διαβάστε επίσης: To10.gr σε πάει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: Δέκα εισιτήρια διαρκείας του Άρη – Μπες στη μεγάλη κλήρωση

Ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έχουν στις πλάτες τους το βάρος μιας αποτυχίας με το… καλημέρα. Κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα και την επόμενη μέρα της ομάδας. Δηλαδή…

Το βήμα παραπάνω και ο διακαής πόθος για έναν τίτλο

Μετά τον αποκλεισμό από τους Ισραηλινούς στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, η προσοχή στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Και στόχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι να πετύχει κάτι καλύτερο από πέρυσι.

Την προηγούμενοι σεζόν οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση. Άρα η φέτος (πρέπει να) στοχεύουν την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Μια θέση που θα επιβεβαιώσει την σταθερά ανοδική πορεία του Άρη τα τελευταία χρόνια και που θα τον οδηγήσει στα προκριματικά του Champion League.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην μπει στην εξίσωση της συγκεκριμένης κουβέντας η λέξη κούπα. Άπαντες στην ομάδα ονειρεύονται να φτάσουν στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Γι’ αυτό πέρα από την πορεία στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο είναι επίσης μια διοργάνωση, που οι «κίτρινοι» θα στρέψουν την προσοχή τους.

Βασικός στόχος αρχικά η συμμετοχή στον τελικό του θεσμού, κάτι το οποίο οι Θεσσαλονικείς έχουν «αγγίξει» τις προηγούμενες χρονιές, αλλά δεν το έχουν καταφέρει. Και στη συνέχεια η κατάκτηση της πολυπόθητης κούπας θα είναι μονόδρμος. Μπορεί όμως ο Άρης; Αυτό θα φανεί στο… χειροκρότημα. Το σίγουρο είναι ένα:

Η διοίκηση έκανε υπέρβαση, τώρα αναλαμβάνει ο Μπούργος

Η αλήθεια να λέγεται. Ο Θοδωρής Καρυπίδης έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη φέτος, με τις αλλαγές στο ρόστερ να είναι πολλές και το επίπεδο να έχει ανέβει αρκετά, σε αντίθεση με τον μέσο όρο ηλικίας, που έπεσε.

Ο Άρης προχώρησε σε μεταγραφικές κινήσεις που… τάραξαν τα νερά και που άλλες χρονιές θα φάνταζαν άπιαστο όνειρο για το σύλλογο. Χρακτηριστικό παράδειγμα η απόκτηση του Μανού Γκαρθία, της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία της ομάδας.

Χαμό προκάλεσε και μεταγραφή του Ζερβίνιο, ενός ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από τα πολύ μεγάλα σαλόνια, που ενδέχεται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας του Χερμάν Μπούργος τη φετινή σεζόν, ενώ σπουδαία κίνηση ήταν και η αγορά του Γκρέι, ενός παίκτη που ήρθε να βάλει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα.

Και φυσικά αυτές δεν είναι οι μοναδικές κινήσεις, αφού αλλαγές έγιναν και στη μεσαία γραμμή, η οποία διαφοροποιήθηκε τελείως (έφυγαν Σάσα και Ματίγια), ενώ στην άμυνα δεν άλλαξαν πολλά με το δίδυμο Μπράμπετς-Φαμπιάνο να παραμένει στα μετόπισθεν, όπως και ο Κουέστα κάτω από την εστία του.

Το έργο της διοίκησης λοιπόν κάπου εδώ τελειώνει κατά κάποιον τρόπο και καλείται να σηκώσει τα μανίκια ο Χερμάν Μπούργος. Ουσιαστικά πρέπει να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, κάτι το οποίο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, όμως έχει στα χέρια του πιο ποιοτικά υλικά. Στα πρώτα τέσσερα επίσημα ματς της σεζόν Αργεντινός έδειξε πως θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να «δέσει» το γλυκό. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει και κατ’ επέκταση τι θα καταφέρει ο Άρης.

Αναλυτικά το «πάρε-δώσε» του Άρη αυτό το καλοκαίρι:

Ήρθαν: Μανού Γκαρθία (Σπόρτινγκ Χιχόν, 3,2 εκ.), Αντρε Γκρέι (Γουότφορντ, ελεύθερος), Παπ Σέικ Ντιόπ (Λιόν, ελεύθερος), Μπράντλεϊ Μαζικού (ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ελεύθερος), Ζερβίνιο (Τραμπζονσπόρ, ελεύθερος), Μόουζες Οντουμπάγιο (ΚΠΡ, ελεύθερος), Μπραϊαν Νταμπό (Ρίζεσπορ, ελεύθερος), Μάρβιν Πίρσμαν (ΠΑΣ Γιάννινα, ελεύθερος), Ραφαελ Καμάτσο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δανεικός),

Έφυγαν: Αμπουμπακάρ Καμαρά (Ολυμπιακός, 5 εκ.), Μπαντού Εντιαγιέ (Αδάνα Ντεμίρσπορ, ελεύθερος), Λούκας Σάσα (Φορταλέζα, ελεύθερος), Φακούντο Μπερτόγλιο (Αστέρας Τρίπολης, ελεύθερος), Ντάνιελ Σουντγκρεν (Μακάμπι Χάιφα, ελεύθερος), Κριστιάν Γκάνεα (Παναθηναϊκός, ελεύθερος), Δημήτρης Μάνος (Μπαντιρμασπορ, ελεύθερος), Μπρούνο Γκάνεα (ΑΕΚ Λάρνακα, ελεύθερος), Γιοχαν Μπεναλουάν (Νοβάρα, ελεύθερος), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης Πανσερραϊκός, ελεύθερος), Αλί Εντέμ (Σκούπι, ελεύθερος), Λούμορ (ελεύθερος), Εμάνουελ Σάκιτς (ελεύθερος), Χαβιέ Ματίγια (Βόλος, ελεύθερος), Γιώργος Δεληζήσης (ελεύθερος), Κρίστιαν Λόπεζ (ελεύθερος), Λεριν Ντουάρτε (ελεύθερος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ