Εισαγγελείς υπάρχουν; Ο Τσιάρτας αποκάλυψε ότι ο Μελισσανίδης ήθελε να τον προσλάβει στην… Εθνική Ελπίδων (Vid)

Εισαγγελείς υπάρχουν; Ο Τσιάρτας αποκάλυψε ότι ο Μελισσανίδης ήθελε να τον προσλάβει στην… Εθνική Ελπίδων (Vid)

Κάποτε στήνονταν δικογραφίες με ψευδομάρτυρες, ανώνυμες επιστολές και παραποιημένα στοιχεία, τώρα που πρώην διεθνής παίκτης μαρτυρά εμπλοκή ιδιοκτήτη ΠΑΕ ακόμη και σε προσλήψεις προπονητών στην ΕΠΟ, θα συγκινηθεί κανείς εισαγγελέας;

Μπορεί ένα κλιπ 44 δευτερολέπτων, από μια μεγάλη συνέντευξη να προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Η αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισαν οι BETARADES από τον Βασίλη Τσιάρτα, είναι αυτό που λέμε δημοσιογραφική επιτυχία. Κάθε φράση και είδηση. Κάθε τοποθέτηση και αποκάλυψη. Και μια ωμή παραδοχή, για το ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μια αποκάλυψη του Τσιάρτα, πως ο Μελισσανίδης ήθελε να τον κάνει προπονητή της Εθνικής Ελπίδων. Μια αποκάλυψη που απλώς επιβεβαιώνει τα προφανή. Όλα αυτά που αρνούνται να δουν οι Αρχές, οι εισαγγελείς, οι δικαστές και όλοι όσοι έχουν ευθύνη να το κάνουν.

Διαβάστε επίσης: Κριστιάν Κουαμέ, ο κύριος 19.500.000 €, η «έκρηξη» και ο Ολυμπιακός (Vids)

Στους κατά καιρούς περίεργους εναγκαλισμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελληνική δικαιοσύνη, έχουμε δει ανθρώπους να κατηγορούνται, να στήνονται δικογραφίες εναντίων τους και εν τέλει να καταλήγουν στο δικαστήριο, είτε με ανώνυμες επιστολές, είτε με γεγονότα ήσσονος σημασίας, όπως μια συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο, σε κοινή θέα και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, είτε ακόμη και με οφθαλμοφανείς ψευδείς καταθέσεις. Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν σε κάποια μακρινή εποχή. Ούτε αποτελούν κομμάτι κάποιου μυθιστορήματος. Είναι η ωμή πραγματικότητα που κράτησε ομήρους ανθρώπους για χρόνια. Κηλίδωσε το όνομά τους, κάποιους τους εξόντωσε προσωπικά και επαγγελματικά.

Κι όμως, εν έτει 2022, προκύπτει καθημερινά σωρεία μαρτυριών που επιβεβαιώνουν παράνομες, παράτυπες ή τουλάχιστον περίεργες πρακτικές παραγόντων. Πρακτικές και πράξεις, που όλως περιέργως δεν συγκινούν κανέναν. Δεν κινητοποιούν τις αρχές ή τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Ωσάν η ευαισθησία να είναι μονόπλευρη. Και αυτό δεν περιποιεί τιμή, ούτε για το ίδιο το ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά για τη δικαιοσύνη. Εχει ενδιαφέρον να δούμε εάν όσα λέει ο Τσιάρτας στους BETARADES, θα ενεργοποιήσουν τους αρμόδιους λειτουργούς, να καλέσουν εκείνους που πρέπει για εξηγήσεις.

«Θυμάμαι πριν από 3-4 χρόνια με πήρε ο Μελισσανίδης τηλέφωνο. Μου λέει θα μπορούσες να αναλάβεις την Εθνική Ελπίδων;», λέει ο Τσιάρτας σε μία αποστροφή του τρέιλερ που παρουσίασαν οι BETARADES, μιας συνέντευξης που θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη στις 27 Αυγούστου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Απόρροια της τοποθέτησης του πρώην διεθνούς επιτελικού μέσου η εξής απλή ερώτηση: «Ο κύριος Μελισσανίδης για ποιον λόγο ασχολείται με το ποιος θα είναι στην Εθνική;».

Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν, όχι τόσο ο Τσιάρτας, ο οποίος ό,τι ήταν να πει το είπε. Εκείνοι που οφείλουν να δώσουν απαντήσεις είναι οι Εισαγγελείς. Αθλητικοί και μη. Διότι εδώ προκύπτουν μια σειρά από κομβικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της ΕΠΟ, τη λειτουργία των εθνικών ομάδων, την αξιολόγηση παικτών, προπονητών. Από ποτέ ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφασίζει για τις εθνικές ομάδες; Πόθεν προκύπτει η άνεσή του να επιλέγει τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων; Οσοι είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν εικόνα τι συμβαίνει. Αλλά όταν προκύπτουν τόσο σοβαρές μαρτυρίες, η δικαιοσύνη πρέπει να παίρνει την πάσα και να προσπαθεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Και να καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να δώσουν απαντήσεις.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ανώνυμη επιστολή, με μια ψευδομαρτυρία ή με μια υπόθεση ράδιο αρβύλα. Βγαίνει ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και πρώην διεθνής παίκτης και λέει δημόσια, on camera, ότι ο ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ του πρότεινε να αναλάβει στην ομάδα Κ21 της χώρας. Την Εθνική Ελπίδων. Δεν πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις για αυτό; Μπορεί ο εν τοις πράγμασι ηγέτης της ΑΕΚ να παίρνει αποφάσεις στην Εθνική Ομάδα για πρόσωπα-κλειδιά; Εντάξει, να ανεχθεί κάποιος ως ένα σημείο να γίνονται διεθνείς εν μία νυκτί παίκτες όπως ο Σβάρνας, ο Ρότα, ο Μήτογλου. Αλλά να επιλέγεται και ο προπονητής και αυτό να αποκαλύπτεται δημόσια; Αυτό πάει πολύ. Και μπορεί να μην έπεσε κανείς από κάποιο σύννεφο. Αλλά το θέμα είναι τι έχουν να πουν, τι θα κάνουν για αυτά οι αρμόδιοι φορείς. Εδώ είναι να τα δούμε όλα… Και όλους. Διότι όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Η Χρυσή Αυγή , ο Μπαλτάκος, η ORIGINAL και οι βαλτοί του Ντέμη

Πλήρη εικόνα για τα όσα έχει πει ο Τσιάρτας για την υπόθεση θα έχουμε στις 27 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία οι BETARADES θα δημοσιοποιήσουν ολόκληρη τη συνέντευξη του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή. Μια συνέντευξη που, εάν κρίνουμε από το τρέιλερ των μόλις 44 δευτερολέπτων, θα είναι… ποταμός. Καθώς πραγματεύεται μια σειρά από σοβαρά θέματα, στα οποία ο Τσιάρτας έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή. Με τον ίδιο να απαντά σε όσους κρίνουν την ακροδεξιά, συχνά ρατσιστική και ακραία ρητορική του, όπως και εκείνη του προέδρου της ΕΠΟ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν τέλος πάντων δεν έχουν πρόβλημα με τον κύριο Μπαλτάκο που συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή;».

Παράλληλα, βάλλει ανοιχτά κατά της Original, λόγω της περσινής ανακοίνωσης εναντίον του, με την οποία ουσιαστικά ακυρώθηκε η πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «την ανακοίνωση που έβγαλαν πέρσι, ξέρουν πολύ καλά πού να την βάλουν»!

Τέλος, ο Τσιάρτας καταφέρεται με σκληρά λόγια εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη, κατηγορώντας τον ξανά ευθέως για την επίθεση από 150 οπαδούς που είχε γίνει στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ το 2004, με σκοπό να… πειστούν ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν και να χάσουν λεφτά. Σε εκείνο το τραγικό περιστατικό της 18ης Μαΐου, λίγο καιρό πριν ο Νικολαΐδης πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ, ο Τσιάρτας, Οκκάς και Κασάπης είχαν ξυλοκοπηθεί από τους χούλιγκαν της Ενωσης. Με τον Τσιάρτα να παίρνει ξεκάθαρη θέση: «Αυτοί είναι που ήρθαν το 2004 να μας δείρουν. Εμένα, τον Οκκά και τον Κασάπη. Ηθικός αυτουργός είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. «Προκαλώ όποιον εμπλεκόμενο να βγει να μου πει ότι δεν ήταν έτσι. Αναγκάστηκα να πάω δικαστικώς. Δεν ήθελα να πάω δικαστικώς».

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ