ΑΕΚ: Επιστροφή στο σπίτι της και στον πρωταθλητισμό

ΑΕΚ: Επιστροφή στο σπίτι της και στον πρωταθλητισμό

Χρονιά ορόσημο αυτή που ξεκινά για την ΑΕΚ η οποία επιστρέφει στη γειτονιά και της και θέλει να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναμονή τέλος! Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η μεγάλη στιγμή που όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ περίμεναν έφτασε. Η Ένωση επιστρέφει σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μία σεζόν που μπορεί να χαρακτηριστεί ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν στη νέα περίοδο να κάνουν και αγωνιστικό come back, αφήνοντας πίσω τους την προηγούμενη καταστροφική τετραετία. Αρχής γενομένης από την πρεμιέρα στη Λαμία (20/8, 21:30) κόντρα στην τοπική ομάδα.

Αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ άλλαξε σαρωτικά, σε όλα τα επίπεδα. Νέος προπονητής, νέα στελέχη, νέο οργανόγραμμα και γενικά μία διαφορετική αύρα σε όλους τους τομείς. Ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας και την ευθύνη να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει, αλλά δεν θα είναι μόνος του καθώς μαζί του έχει φέρει και το εξαμελές team του το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ. Μπρούνο Άλβες και Ράντεκ Κουχάρσκι προστέθηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα ως αθλητικός και τεχνικός διευθυντής αντίστοιχα, με τον Παναγιώτη Κονέ να παραμένει στο δυναμικό του συλλόγου, από τη θέση όμως του εκτελεστικού διευθυντή πλέον.

Διαβάστε επίσης: Super League: Έρχεται το πιο παράξενο πρωτάθλημα

Σπίτι της με τον κόσμο της

Στόχος της ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από το να επιστρέψει σε αυτό που προστάζει η ιστορία της. Να επιστρέψει σε τροχιά πρωταθλητισμού, κάτι που έχει ξεχάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια της απόλυτης αγωνιστικής παρακμής. Μεγάλο της «όπλο» σε αυτή την προσπάθεια θα είναι φυσικά η «Opap Arena» που ύψωσε τα τείχη της εκεί που κάποτε δέσποζε το «Νίκος Γκούμας» που τόσο έλειψε από την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σε αυτή την τεράστια αναμονή πολλοί είναι εκείνοι που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται και πάλι στη φυσική της έδρα.

Ακόμα πιο πολλοί όμως θα είναι αυτοί που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στις κερκίδες του νέου γηπέδου και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της Ένωσης. Περισσότερα από 24.000 εισιτήρια διαρκείας, παρά τις ιδιαίτερα ψηλές τιμές τους, έχουν ήδη κάνει φτερά και το sold out σε όλα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας είναι μάλλον αυτονόητο. Η ώρα που η ΑΕΚ θα νιώσει ξανά πως παίζει στην έδρα της έφτασε και θα ήταν άδικο και παράλογο να μην συνδυαστεί αυτό το γεγονός κι από μία ομάδα αντάξια του νέου γηπέδου.

Ενισχυμένη αλλά χωρίς όλα τα κομμάτια του παζλ ακόμα 

Προς αυτή την κατεύθυνση και με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές, η ΑΕΚ προχώρησε σε πολύ προσεκτικές και σημαντικές προσθήκες αυτό το καλοκαίρι. Η αρχή έγινε με τη θωράκιση της μεσαίας γραμμής. Τον χορό των αφίξεων άνοιξε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, για να ακολουθήσει ο Γενς Γιόνσον με σημαντικές παραστάσεις από τη La Liga και στη συνέχεια ήρθε η απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα που αποτελούσε διακαή πόθο του Αργεντινού τεχνικού.

Μετά το 3/3 στον χώρο του κέντρου η ΑΕΚ εστίασε την προσοχή της εκεί που υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έστω κι αν άργησε πολύ, έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον Ντομαγκόι Βίντα, για τον οποίο οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές, ενώ τα τελευταία 24ωρα πρόσθεσε στο ρόστερ της και τον δεύτερο στόπερ που αναζητούσε, κάνοντας δικό της τον Αρόλντ Μουκουντί. Επίσης δεν πρέπει να λησμονηθεί πως η Ένωση πλήρωσε τον περασμένο Μάιο τη ρήτρα του Στίβεν Τσούμπερ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, «δένοντας» τον Ελβετό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ενίσχυση βέβαια για τον Δικέφαλο δεν σταματάει εδώ.

Ένας εξτρέμ και ένας επιθετικός αναμένεται να αποκτηθούν το προσεχές διάστημα και δεν αποκλείεται να προκύψουν και περαιτέρω ανάγκες μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. Πολλά θα εξαρτηθούν και από πιθανές αποχωρήσεις και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους παίκτες που δεν υπολογίζονται και είναι εκτός ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας.

Όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι πάντως, εκτός από μεταγραφές, αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν και κάποια «αντίο» που είναι άξια αναφοράς. Ο Αντρέ Σιμόες αποχώρησε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ολοκληρώνοντας τον κύκλο του στην ομάδα ενώ οριστικά παρελθόν αποτελεί ο Όγκιεν Βράνιες που απογοήτευσε με την παρουσία του την προηγούμενη σεζόν. Παραμονή της πρεμιέρας «έσκασε» και το super deal με τον Μάριο Μιτάι που πωλήθηκε για τρία εκατ. ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Αναλυτικά το «πάρε-δώσε» της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι:

Ήρθαν: Γκατσίνοβιτς (αγορά από Χοφενχάιμ), Γιόνσον (ελεύθερος από Κάντιθ), Πινέδα (δανεικός από Θέλτα), Βίντα (ελεύθερος από Μπεσίκτας), Μουκουντί (αγορά από Σεντ Ετιέν), Τσούμπερ (αγορά από Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Αθανασιάδης (επέστρεψε από δανεισμό), Αλμπάνης (επέστρεψε από δανεισμό), Μαχαίρας (επέστρεψε από δανεισμό), Μπότος (επέστρεψε από δανεισμό)

Έφυγαν: Σιμόες, Βράνιες, Τάνκοβιτς, Μπότος (δανεικός στη Σέριφ), Ντέλετιτς, Κριχόβιακ, Σβάρνας (δανεικός στη Ράκοβ), Γέβτιτς, Σάκχοφ, Μιτάι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ