Οι σκηνές από τα… προσεχώς, τα χαμόγελα του Κορμπεράν και ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» του Θρύλου

Οι σκηνές από τα… προσεχώς, τα χαμόγελα του Κορμπεράν και ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» του Θρύλου

Η ικανοποίηση του Κορμπεράν που δοκίμασε αυτό που θα «φορεθεί» πολύ φέτος στον Ολυμπιακό και ο Ματιέ που όσο μεγαλώνει… μικραίνει!

Την θυμάστε την ταινία με τον Μπραντ Πιτ που γεννήθηκε γέρος και όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν νέος; Την «απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» που πρωτοτύπησε για το σενάριο της.

Όχι, ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν γεννήθηκε γέρος, όμως στο δεύτερο κομμάτι της πασίγνωστης ταινίας θα μπορούσε να ήταν αυτός ο Μπραντ Πιτ. Γιατί βλέπεται ο «γέρος» του Ολυμπιακού παρότι μπαίνει στα 38, διανύει μια δεύτερη νεότητα, λες και όσο περνάει ο καιρός γίνεται μικρότερος.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερα από ότι περιμέναμε! Αυτά κρατάμε από την πρεμιέρα της Super League… (vids)

Στο Καραϊσκάκη στη δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στον πάντα επικίνδυνο και «ψυχοβγάλτη» ΠΑΣ ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει τον αγέραστο Ματιέ σε κέφια σκοράροντας μάλιστα με το κεφάλι και κυρίως βγάζοντας εκτός από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του και διάθεση και ψυχή που αποτελεί μάθημα για όλους στην ομάδα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι πολύτιμος στον Ολυμπιακό όχι μόνο για την αγωνιστική ευφυία που τον διακρίνει αλλά και για το συνολικό «πακέτο» που προσφέρει. Ενός επαγγελματία που «διψά» για ποδόσφαιρο που έχει το πάθος που είχε μικρός όταν ξεκινούσε.

Και αυτό το κατάλαβε γρήγορα – γρήγορα ο Κάρλος Κορμπεράν που δείχνει πως με το… καλημέρα ποντάρει πολλά στο ολοκληρωμένο «πακέτο» που του προσφέρει ο σπουδαίος Γάλλος. Ο Ισπανός προπονητής άλλωστε έχει να το λέει στο Ρέντη για την δουλειά του Ματιέ και το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, για αυτό και φρόντισε να στείλει το μήνυμα με την χρησιμοποίηση του σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός χρειαζόταν την δημιουργία του, την ποδοσφαιρική κλάση του και την «φλόγα» του.

Δεν ήταν εύκολο για τον Κορμπεράν να προχωρήσει σε ολικό ροτέισον καθώς υπάρχει την Πέμπτη το σπουδαίο ματς με τον Απόλλωνα που θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός παίξει στο Γιουρόπα ή στο Κόνφερενς. Ήξερε όμως ο Ισπανός πως μπορεί να ποντάρει στα παιδιά που εμπιστεύτηκε έχοντας άλλωστε έτοιμες επιλογές από τον πάγκο (που ήρθαν στην επανάληψη και βοήθησαν) ώστε να μπορέσει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στους ερυθρόλευκους.

Ο Ισπανός τεχνικός που ξέρει καλά πως θα πρέπει να εμπιστευτεί το ρόστερ που έχει (και θα έχει με τις μεταγραφές που έρχονται άμεσα) γιατί η σεζόν το απαιτεί έτσι και αλλιώς. Δεν γίνεται να βγει το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του, μόνο ο Ολυμπιακός καθώς μόνο αυτός θα παίζει δεδομένα και στην Ευρώπη.

Με το Μουντιάλ να έχει συμπιέσει το πρόγραμμα έως και τα μέσα του Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός όχι απλά θα πρέπει να μάθει σε εβδομάδα με τρεις αγώνες αλλά θα ζει με αυτό με τον Κορμπεράν να έχει το δύσκολο έργο να βγάλει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή.

Το σημαντικό βεβαίως χθες για τον Ισπανό προπονητή ήταν να ξεκινήσει η εβδομάδα με τον καλύτερο τρόπο, με το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν καθώς περιμένουν δύο απαιτητικά ματς την ομάδα, σε Ευρώπη και Ελλάδα με Απόλλωνα και Αστέρα στην Τρίπολη αντίστοιχα.

Και ο Κορμπεράν θέλει να έχει όσο περισσότερους παίκτες γίνεται έτοιμους, τους το έχει πει άλλωστε πως τους υπολογίζει όλους και χθες φρόντισε να το αποδείξει και στην πράξη. Με τους περισσότερους να αρπάζουν την ευκαιρία και να δείχνουν πως μπορούν να προσφέρουν σε μια σειρά αγώνων που περιμένει τον Ολυμπιακό και απαιτεί υψηλή απόδοση για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ