Ο μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ και Αλμέιδα ενόψει «Opap Arena»

Ο μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ και Αλμέιδα ενόψει «Opap Arena»

Γιατί η ΑΕΚ κινδυνεύει να έχει... εκτροχιαστεί μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια και την είσοδό της στην «Opap Arena»...

Για ακόμη μία σεζόν η ΑΕΚ ξεκίνησε από νωρίς το κυνήγι στο πρωτάθλημα. Η ήττα-σοκ από τον Βόλο αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό «χαστούκι» για τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του που στόχευαν στο τρία στα τρία μέχρι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Και τώρα τι;

Η Ένωση έχει μπροστά της τρία πολύ κρίσιμα ματς, τα οποία είναι και τα τελευταία πριν πάρει επιτέλους σάρκα και οστά η επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα. Η αρχή γίνεται με το must win ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τα δύσκολα είναι μετά, με Παναθηναϊκό φυσικά αλλά και τον Παναιτωλικό επίσης εκτός έδρας.

Διαβάστε επίσης: Τα «όργια» του Βεζένκοφ που πάνε χαμένα και το «κρίμα» με το διαβατήριο

Αν θεωρήσουμε ότι το αποψινό ματς εύκολα ή δύσκολα η ΑΕΚ θα το πάρει, δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι όλη η σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους». Μία ήττα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αφήσει την Ένωση στο -6 από την τέταρτη μόλις αγωνιστική κι ενώ θα έρχεται και το ματς στο Αγρίνιο που όλοι είδαν τη δυναμική που έχει ο Παναιτωλικός, στο 3-1 με τον Άρη.

Ο κίνδυνος… εκτροχιασμού πριν τη μεγάλη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι κάτι παραπάνω ορατός για την ΑΕΚ. Και στην Ένωση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ζήσουν ξανά ό,τι έζησαν τα προηγούμενα χρόνια που έλεγαν «αντίο» στο πρωτάθλημα από Οκτώβρη. Με ό,τι συνεπάγεται βέβαια αυτό, με εσωστρέφεια, αλλαγές προπονητών κτλ.

Πίστη στη δουλειά του Αλμέιδα φαίνεται πως υπάρχει στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, να μάθει την ΑΕΚ να παίζει κάτι που δεν ήξερε και αυτό θέλει χρόνο. Χρόνος όμως δεν υπάρχει, ούτε και υπομονή και αυτό θα το έχει καταλάβει και ο ίδιος πλέον. Οπότε τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα.

Για να πιάσουμε και το καλό για την ΑΕΚ σενάριο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνει το τρία στα τρία μέχρι τη διακοπή και να μπει για τα καλά η Ένωση και πάλι στο κόλπο. Και η αλήθεια είναι πως με ένα διπλό στη Λεωφόρο θα αρχίσουν να πιστεύουν και οι… πλέον άπιστοι ότι πράγματι κάτι έχει αλλάξει σε αυτή την ομάδα και πως φέτος είναι ικανή για να κάνει πρωταθλητισμό.

Θα είναι μία πολύ ισχυρή δήλωση και η απόδειξη πως αυτό που συνέβη με τον Βόλο ήταν απλά ένα ατύχημα. Διαφορετικά η ΑΕΚ θα μπλέξει και αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για εκείνη σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και ιστορική σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ