Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί που δείχνουν… πρωταθλητισμό

Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί που δείχνουν… πρωταθλητισμό

Ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα καταγράφει στατιστικά που δείχνουν ότι φέτος θα κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη επί του Λεβαδειακού έκανε το 3×3, πράγμα που είχε να συμβεί ξανά από το 2018 όταν τότε το Τριφύλλι με το φάσμα του -6 να είναι σαν θηλιά στον λαιμό τους έκανε μια εκκίνηση άλλων εποχών.

Όμως φέτος καταγράφει αριθμούς που μόνο μια ομάδα που έχει στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μπορεί να τα έχει στην κατοχή της δείχνοντας τον προσανατολισμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Το καλύτερο ξεκίνημα μετά το 2018

Αρχικά σε αυτά τα τρία παιχνίδια οι Πράσινοι δεν έχουν δεχτεί γκολ πράγμα πολύ σπάνιο ειδικά την τελευταία δεκαετία που η ομάδα δεν είχε προσανατολισμό την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ενώ ταυτόχρονα δείχνει την πολύ καλή αμυντική προσήλωση των παικτών.

Επιπλέον, δουλεύει όλο το σύνολο σωστά σε άμυνα και επίθεση και αυτό φαίνεται στη στατιστική αφού ο Παναθηναϊκός έχει καταγράψει 32 τελικές υπέρ του σε αυτά τα 3 ματς δηλαδή λίγο πάνω από τις 10 ανά αγώνα ενώ έχει δεχτεί μόλις 3 δηλαδή μόλις μία τελική ανά αγώνα.

Επίσης και τα τέσσερα γκολ που έχουν σκοράρει στην εφετινή Superleague είναι όλα στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι ο Παναθηναϊκός ελέγχει το παιχνίδι, βγάζει το άγχος που μπορεί ένα 0-0 να σου προσθέσει (ειδικά αν το παιχνίδι βρίσκεται στα τελευταία λεπτά) και βάζει τις βάσεις για τρίποντα που στην τελική βαθμολογία θα παίξουν ρόλο αφού μειώνει κατά πολύ τα σενάρια για ενδεχόμενη απώλεια βαθμών.

Τέλος τα ερχόμενα δύο παιχνίδια είναι πολύ κομβικά αφού υποδέχεται στη Λεωφόρο τόσο την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή (11/9), όσο και τον ΠΑΣ Γιάννινα (18/9) και με δύο νίκες θα πάει με το 5χ5 πριν την διακοπή των εθνικών ομάδων. Και εκεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορεί να ενσωματώσει και τις μεταγραφές που το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρώσει αφού το παράθυρο των μεταγραφών κλείνει στις 15 του μηνός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ