Ο Πινέδα δείχνει γιατί ο Αλμέιδα τον ήθελε σαν «τρελός» (vids)

Ο Πινέδα δείχνει γιατί ο Αλμέιδα τον ήθελε σαν «τρελός» (vids)

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν αυτός που έλυσε τον... Γόρδιο δεσμό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνοντας έτσι για άλλη για άλλη μια φορά τον λόγο για τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα έκανε σαν... τρελός για να τον φέρει στην ΑΕΚ.

Αφού έπεσε θύμα έκπληξης κόντρα στον Βόλο την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και τις επιτυχίες, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 μέσα στη Ριζούπολη, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα. Όπως και στον πρώτο αγώνα της σεζόν με τη Λαμία, έτσι και το βράδυ της Κυριακής, ο Μεξικανός χαφ ήταν καταλυτικός για την Ένωση, συμβάλοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό για το «τρίποντο».

Διαβάστε επίσης: Πινέδα: «Να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας» (vid)

Ο Πινέδα ήταν έτσι και αλλιώς αυτός που ουσιαστικά… έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, βγάζοντας αυτό το άγχος του «πρέπει», που κουβαλούσαν οι παίκτες της Ένωσης μετά το «σοκ» με τον Βόλο.

Ο Αλμέιδα επέλεξε να αλλάξει το 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Πινέδα να αναλαμβάνει τον «ελεύθερο» ρόλο πίσω από τον Σέρχιο Αραούχο και να βγάζει τον Αργεντινό κόουτς «ασπροπρόσωπο», σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ στο 39ο λεπτό.

Δεν ήταν μονάχα η φοβερή εκτέλεση του 26χρονου. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε έξω από τα καρέ της περιοχής του ΠΑΣ, περιμένοντας ένα «ριμπάουντ» το οποίο εν τέλει ήρθε και εκμεταλλεύτηκε ο Μεξικανός, στέλνοντας έναν «κεραυνό» προς την εστία του Σουλη.

Η αντίληψη που έχει ο Πινέδα στο γήπεδο, είναι και το στοιχείο που κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής. Ήταν γνωστό έτσι και αλλιώς, ότι με την ποιότητα που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια του ο 26χρονος θα άλλαζε το επίπεδο στον άξονα της Ένωσης.

Ωστόσο οι αρετές του και χωρίς την μπάλα, δείχνουν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά μέχρι στιγμής. Ο Αλμέιδα ήθελε σαν «τρελός» την απόκτηση του Μεξικανού χαφ, ο οποίος δείχνει μέχρι στιγμής τους λόγους για τους οποίους ήταν ο νούμερο ένα στόχος του Αργεντινού προπονητή.

Κόντρα στη Λαμία, ο Πινέδα ήταν αυτός που έδωσε το «σύνθημα» για την πίεση στο αμυντικό τρίτο της αντίπαλης ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας έκαναν το λάθος, ο Πινέδα έδωσε στον Αραούχο και εκείνος έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Μεξικανός ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή και με ένα φοβερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 εκείνης της αναμέτρησης, σκοράροντας έτσι στο επίσημο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα».

Κόντρα στον Βόλο, ο Πινέδα παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα της ΑΕΚ και δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο απέναντι στον ΠΑΣ, ο 26χρονος «επέστρεψε» και επανέφερε την ηρεμία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Σε 83 λεπτά, ο Πινέδα είχε 1 γκολ, 39 επαφές με την μπάλα, 62% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του, δύο σουτ στον στόχο και πέντε κερδισμένες μονομαχίες, έχοντας 50% ποσοστό επιτυχίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Μεξικανός έκανε τη διαφορά, σκόραρε και το γκολ που άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης και μαζί με τον Άμραμπατ πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στο sofascore.

Μέχρι στιγμής ο Πινέδα δείχνει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ηγετικό ρόλο που του έχει αναθέσει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Μεξικανός αναλαμβάνει σχεδόν κάθε επίθεση της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα δίνει και το «σύνθημα» της πίεσης που θέλει ο Αλμέιδα στο μισό της αντίπαλης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ