ΑΕΚ: Κώστας Γαλανόπουλος, έναν χρόνο μετά…

ΑΕΚ: Κώστας Γαλανόπουλος, έναν χρόνο μετά…

Μετά από έναν χρόνο γεμάτο ταλαιπωρία ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι και πάλι εδώ για την ΑΕΚ, αφήνοντας πίσω του τον Γολγοθά που ανέβηκε.

Ήταν 12 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν ο Κώστας Γαλανόπουλος έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ. Είχε ξεκινήσει βασικός στη νικηφόρα (3-0) πρεμιέρα της Ένωσης για το περσινό πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. ‘Εναν χρόνο παρά μία μέρα μετά, ο 24χρονος άσος κάνει come back και είναι και πάλι σε αποστολή.

Ο Ματίας Αλμέιδα τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (21:30), βάζοντας τέλος σε μία πολύ κακή περίοδο για τον Γαλανόπουλο. Μία περίοδο μεγάλης ταλαιπωρίας, πόνου και πολύ μεγάλου αγώνα για να επιστρέψει και πάλι υγιής και δυνατός. Σε αποστολή είχε βρεθεί και στο ματς της τελευταία αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, αλλά εκεί η παρουσία του ήταν περισσότερο για συμβολικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Πρωτάθλημα, μπορείς; Απόδειξέ το

Πλέον έχει μπει για τα καλά σε διαδικασία επιστροφής. Έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε φιλικά παιχνίδια της ΑΕΚ Β’, ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς στην προπόνηση και μετράει αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή. Αυτή πιθανότατα δεν θα είναι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου είναι δύσκολο να πάρει λεπτά μετά από τέτοια αποχή σε ένα τόσο κρίσιμο και απαιτητικό ματς, ωστόσο είναι θέμα χρόνου πλέον.

Στις 11 του περασμένου Οκτώβρη ήταν που ο «Γαλανό» πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για να λύσει οριστικά το πρόβλημα στη δεξιά ποδοκνημική. Η αποκατάσταση δεν ήταν εύκολη. Εξάλλου ήταν η δεύτερη επέμβαση στο ίδιο σημείο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι προβλέψεις για την επιστροφή του έπεφταν διαρκώς έξω, αλλά πλέον είναι εδώ.

Ο Γαλανόπουλος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ της ΑΕΚ ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Η Ένωση ποντάρει πολλά πάνω του, το ίδιο και ο Αλμέιδα που τον πιστεύει πολύ. Η επανένταξή του στην ομάδα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, θα πάρει χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του και να αποκτήσει ρυθμό. Μόλις όμως συμβεί αυτό, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει ακόμη ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα του για τη μεσαία γραμμή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ